Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké letní pneumatiky na Peugeot 206

Od: pna odpovědí: 7 změna:

Potřeboval bych poradit jaké nové letní pneumatiky koupit na Peugeot 206. Loni na podzím při výměně na zimní mne v pneuservisu upozornili na to, že ty letní mám už dost sjeté a měl bych si proto pořídit nové. Já ale ani nevím jaky rozměr těch pneumatik na to moje auto potřebují. Vím, že jako řidič bych to měl vědět, ale bohužel to nevím a tak mne prosím za to zde neukamenujte. Takových co to možná stejně jako já neví bude asi více. Vím, že je to zapsané někde v TP, ale já se v tom nevyznám a tak radějí přikládám obrázek s částí TP kde by to snad mělo být uvedené. S autem jezdím velmi málo (nákupy, na úřady atp.) převážně po blízkém okolí. Nepotřebují nějaké drahé super pneumatiky (spíš něco levnějšího), ale ne zase až tak levné, že s němi bych mohl mít problémy a nebo je např. po 2 létech musel zase měnit za nové. Snad mi někdo něco k tomu poradíte.

Jaké letní pneumatiky na Peugeot 206

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tyhle nejlevnejsipneu.cz/... vám s klidným svědomím doporučím. Sám je používám, i když v jiném rozměru, a jako prvomontáž je používá např. Renault a Dacia.

A teď jsou do čtvrtka v akci, tak jestli je chcete, tak hned!

doplněno 30.05.17 17:25:

Ano, to jsou ty samé. A na ty řeči o evropských výrobcích zas tolik nehleďte, kvalita Nexenů je skutečně výborná, Barumky strčí do kapsy a "značkové"evropské gumy jsou často i 2x dražší. Myslím, že si lidé často pletou Koreu a Čínu. Korejské pneumatiky mají velmi dobré vlastnosti na rozdíl od čínských, na kterých se vždy něco negativního najde.

Jak jsem říkal, už na Nexenech pár let jezdím, mám je na dvou autech a 100% spokojenost.

doplněno 30.05.17 17:29:

A ano, podle TP můžete použít jen pneu 175/65R14, to 82T je index rychlosti a povolené zatížení a myslím, že na "horší"těžko narazíte, vždy jen lepší, příslušně dražší a pro vaše auto zbytečné.

pna
hodnocení

Já se v těch pneumatikách vůbec nevyznám a tak ta Nexen N blue ECO 175/65 R14 snad bude dobrá. Trochu jsem hledal na Heureka.cz a našel jsem tu pneumatiku zde (snad to je ta stejná) levnější i bez akce za 675 Kč/ks a i s dopravou 4 kusů by mne to vyšlo o 453 Kč levněji.

Jinak pokud bych našel ještě něco jiného tak se mám zaměřovat pouze na pneumatiky 175/65 R14 82T, tak aby je šlo použít na to moje auto?

asd1

A autem jsem koupil Nexen CP 641 a na mokru klouzaly opravdu šíleně. Přestože měly vzorek ještě 6mm tak jsem je hodil do šmelce. Aktuálně mám na dvou autech Dunlop Blu response - nedrncaj, výborné na spotřebu a za mokra sedí líp jak ty Nexeny na suchým.

Nemá smysl šetřit 453,- kaček, když s levnou pneu budeš mít na 100 km klidně o půl litru větší spotřebu a ojedeš je při polovičním nájezdu... Tj ve výsledku tě vyjdou mnohem dráž než značková.

Rozměr pneu máš 175/65 R14 82T (T je minimální rychlostní index, vyšší být může, tj. může být i 82H, 82V atd.)

Nedoporučuju "levnou čínu" tj. Nexen, Barum a jiné exotiky.

Doporučuju něco od značkového výrobce co se v testech objevuje v první třetině. Michelin, Continental, Dunlop, Pirelli atd. atd.

Nechtěl jsem, ale nedá mi to. Nexen CP 641 jsou nízkoprofilové sportovní letní gumy, jejichž vlastnosti jsou na hony vzdálené těm Nexenům Nblue Eco. Nemám tedy nic proti vašim zkušenostem, ale mám hodně proti jejich paušalizování a vztahování na auta takové třídy jako je Peugeot 206.

Takže v běžně používaných rozměrech pneu jsou ty Nexeny úplně srovnatelné třeba s Continentaly, s nimiž jsem měl možnost je srovnat a nezjistil jsem podstatný rozdíl jak v "sezení" na vozovce, pohodlí, vlastnostech na mokru ani v životnosti. Publikovaná hodnocení mi dávají za pravdu.

Inu, každý máme svůj názor.

doplněno 30.05.17 18:03:

Jen doplním: Barum a Continental je jeden výrobce, resp. koncern Continental je vlastníkem výrobce Barum a v továrnách Barum se vyrábí jak Barumky, tak i Continentaly. A podobná situace je u více světových výrobců.

doplněno 30.05.17 21:43:

Na těch Nexenech Nblue Eco jezdíme se ženou taxikařinu, tedy solidní zátěž. Ani já ani žena jsme nepozorovali jakékoli "záludnosti" těchhle pneu. Takže s názorem mým a názorem asd1 se musíte poprat sám, popř. s radou nějakého "gumáka";)

asd1

Nexen byly 195/60, žádná sportovní nízkoprofilovka ;) Klouzaly fakt hodně, za mokra ze 130 kmh na Dunlopech zastavim o 40 (!) metrů dřív - jsem to zkoušel. V "testovací" ostřejší zatáčce jsem se sunul bokem při 40 kmh, na Dunlopech až při 60. Říkal jsem si jakej jsem vůl že vyhazuju pneu s 6 mm vzorkem a kupuju jiný, ale absolutně nelituju.

Barum X Continental - ano stejný koncern, ale výroba stejná není. Mmch. Barumky u nás jsou z Rumunska a podobných exotik. A všechny Barumky na kterých jsem jel na mokru klouzaly jak sviňa, jak letní tak zimní. Je to z doby ca před 20 - 10 lety, dnes už se BArumkám vyhýbám - ojet 6 sad pneu mi úúúúplně stačilo ;)

hnipirdo*
hodnocení

0x

Zrovna koukám do velkého TP a a mám v něm uvedeny přesně ty samé rozměry a protože jedu na technickou a mám pneumatiky těchto rozměrů na discích.

doplněno 30.05.17 16:43:

A pneumatiky bych doporučoval evropské, nikoli Korejské výroby.

pna
hodnocení

Tak co by jste mi nakonec poradili? Vzít ty Nexen N blue ECO nebo raději něco jiného? Já se v tom vůbec nevyznám a jestli některé třeba více kloužou nebo jsou kvalitnější tak to já jako naprostý laik v tomto oboru asi jen těžko rozpoznám. Přes to bych ale nerad jezdil na nějakým úplným šmejdu který možná ani nebude příliš bezpečný a který mi příliš dlouho nevydrží. Při mojí občasné jízdě po blízkém okolí na nákupy a různé vyřizování bych do toho ale nerad investoval nějaké větší peníze. Také nejsem žáden podnikatel s příjmy měsíčně nad 50 000 abych si mohl do toho investovat větší peníze třeba za něco "pozlaceného". Nevím ale také si myslím, že cena pneumatik bude tak jako asi u všeho částečně odvozená i podle toho o jak známou značku se jedná a ne vždy podle toho jak hodně je pneumatika kvalitní.

doplněno 30.05.17 22:41:

A co např. Barum Brillantis 2 175/65 R14 82T, jaký máte kdo na tyto pneumatiky názor?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]