Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej ojetého auta-spz v depozitu?

Od: karlosdos* odpovědí: 15 změna:

Jak je to,když chci prodat někomu auto a značky mám už v depozitu?

Děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Auto na odathovce,plaťáku na STk a tam udělat evidenční (nebo celou tehnickou) pak na úřad na zapsání změny-protokol z EvK- doklady auta (ORV -velký díl,pokud celá tehnická ,pak ještě uzavřené PR-ZK )osobní doklady prodejce a kupce ,nic víc netřeba. Samozřejmě že toto auto by nesmělo jít na silnice dokud se nevyzvednou značky . Jinak silně nedoporučuji prodat jinak než jsem napsal -tj dát prodejci ověřenou PM-NEDOPORUČUJI.

doplněno 28.05.17 21:24:

Prodat jedině pokud zapíšete změnu.Z Vás jako prodejce na kupce jinak NEPRODÁVAT!Nebo nejprve TRVALE vyřadit z provozu,což ovšem bez ekolikvidace NELZE (bez protokolo o eko!)

jirka20
Tedy,pokuď se mu to vyplatí,vzhledem ke stáří auta,technickému stavu(bouraný,zrezivělý) a i možnému eko výpalnému.
karlosdos*
hodnocení

On tochce na náhradní díly,už takové jedno auto má.

Ještě jednou p.Karlosi-do kupní si klidně napište na ND ale to je asi tak vše. Pokud chce kupec ono auto na díly-pak si ho na sebe s Vaší přítomností nechá napsat-Vy budete v klidu a on kldině může porzebrta necou použít na opravu svého ,některé díly si ponechat a zbytek pak může na trvale vyřadit (u nás ještě nedávno stačila část kde je VIN ) pkd bude celá kastle a části motoru a převodovky ,třeba i bez haupny a dveří !

karlosdos*
hodnocení

No,to bude ono!

jenda2*

Ekologická likvidace nařizeje podle zákona zpětné využití jednotlivých celků vozidla. Tedy recyklaci. Rozebrané auto vám nejspíše ekologicky nezlikviduje.

Jak hodně kompletní musí být vrak, aby byla likvidace bez poplatku?

Vrak musí obsahovat hlavní části jako je hlavní část karoserie, motor, převodovka, nápravy, popřípadě nosný rám. Některé příslušenství motoru (rozdělovač, startér, alternátor atd.), nebo interiér nemusí vrak obsahovat. Vozidlo může být i plně shořelé, ale musí obsahovat výše uvedené komponenty.

Obvyklé příplatky za chybějící části vraku (váhové úbytky):

Motor - 500 Kč

Převodovka/diferenciál - 500 Kč

Krycí plechy (kapota, dveře, kufr) - 200 Kč/kus

Celá náprava - 600 Kč

Zcela vyhořelé auto, pouze základní karoserie 1.000 kč

Vozy vyrobené převážně z nekovových materiálů (Trabant apod.) 1.500 kč

jirka20
Na náhradní díly...pozor na přepis,aby jste nenaletěl...na díly nelze,tedy aspoň ne legálně bez eko-likvidace.
mnd®

jirka20: píšete hloupost.Jde to legálně.Lze i na díly.Eko likvidace se udělá potom až budu mít opravené svoje auto z dílů toho pojízdného.Je to legální a dělá se to tak normálně.Jinak by nemohla fungovat spousta autoopraven a soukromníků opravářů.

jirka20
Nepíšu blbosti milý rádče.Dotyčného jen upozorňuji,aby nenaletěl.
Jinak to,že je to na díly,nemusí nikde a nikdo troubit do světa.
A samozřejmě se jedná o nějaký bouraný šrot,takže nějaká levota.U kterého,se to jistě "vyplatí".
karlosdos*
hodnocení

Děkuji,to je ono,,to jsem potřeboval vědět.

Hlavně si pohlídejte přepis auta na nového majitele. Já bych do toho nikdy nešla. Bude mít výdaje s Stk, přihlášením, ručením popř. ekodaní... tak aby Vás nepodfoukl a vy už ho nikdy neuvidíte. Pak je možné, že tu budeme číst - jak mám přinutit kupujícího přepsat auto.

vanad1*

Vozidlo nelze zrušit v depozitu bez potvrzení o ekologické likvidaci vozidla. Toto potvrzení je vázáno na auto jako celek. Pokud něco chybí, poctvivý ekolikvidátor nevydá potvrzení, pokud se nedohodnete jinak a za úplatu. Na ekolikvidaci je ze zákona nařízena využitelnost v % průměrné hmotnosti vozidel. Aby ne, když pak rozprodá díly z auta za slušné ceny a má z toho dobrý kšeft.

mnd. asi jsem neporozuměl správně, ale: "Jinak by nemohla fungovat spousta autoopraven a soukromníků opravářů"

mám tomu rozumět tak, že soukromníci si rozebírají vozidla, aby měli níhrdní díly?

Já jsem tušil, že si pro díly jezdí na vrakoviště. Nebo jsem to nepochopil?

jirka20
On to myslel tak,že z úplně stejné auta přehodí třeba zadní nápravu(zrezlá),převodovku(nefunkční),motor(stejný typ) a s rozloženým vrakem odjede k ekologické likvidaci.Tedy složí jedno auto dobré a druhé na eko-likvidaci...Toto se vyplati u cenově dražšího auta...ale ta cena práce za to nestojí.

hodnocení

0x

Karlosi, ujištuji Vás, že pokud prodáte vozidlo na náhradní díly, budete se zde opět dotazovat, co dál, že vozidlo kupec nepřepsal. Vy totiž věříte tomu, jak si to přejete. Bez převodu vozidla budete stále zapsán v registru. jestliže se bude platit pojištění vozidel, podle novely která je v novelizaci, ve druhém čtení, budete pak jako majitel platit ČKP sankce.

Když vozidlo rozprodáte na ND, jak provedete ekolikvidaci? Neuděláte to nijak, a budete mít problémy.

Pokud to má být bez problémů, poslechněte první radu, pana Diesla. Věřte, že ani Jirka nepíše nesmysly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]