Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plna moc k prodeji

Od: marco* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, prosím kdo poradí jak je to s plnou mocí která musí být úředně ověřená? Tchýně prodává auto které mám momentálně u sebe a bydlím 200km od ní jak udělat přepis bez ní?Může plnou moc udělat i beze měa poslat ji poštou? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Na prodej není třeba PM.Na zápis změny na úřad u pak ověřenou PM.Osobně bych asi požadoval preventivně i na prodej(pro svoji ochranu před příp.křivým nařčením.)Daná osoba (tchýně) doma sepíše PM na poště (czech point)ověří a odešle.
doplněno 28.05.17 18:21:

K zastoupení k prodeji NEMUSÍ být PM,Jen k zápisu ZMĚNY na úřadu na dopr.odboru.evidenci motorových vozidel!

marco*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Ale k zastupování u prodeje za tchýni musím mít plnou moc jinak to nepůjde přepsat nebo ne?Jde o to jestli může na mě udělat plnou moc úředně ji ověřit poslat poštou a já už se o vše postarám. Tchýně už je stará a nerozumí tomu tak bych ji u vseho zastoupil.Děkuji

V tom případě bych ani sepsání plné moci nenechal na ní. Nejlepší bude, když PM napíšete za tchyni vy, pošlete jí PM s jasnými pokyny, kam zajít pro ověření a že podepsat musí až před ověřovacím orgánem, který jí řekne kde podepsat, a ověřenou plnou moc pošle zpět.

Je třeba si uvědomit, že v té PM musí být i jasná identifikace auta a účel, za jakým se PM vydává. A to tchyně bez dokladů k vozidlu dohromady nedá.

marco*
hodnocení

To zní logicky nicméně to udělám jak navrhujete. Děkuji za radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]