Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor renault

Od: ivanad odpovědí: 17 změna:
Zdravím chci se zeptat mam renaulta scenic 99,1.9 diesel odešel mi motor a opravář mi zdelil že oprava i s motorem (ojetym)bude kolem 20.000 tak se mi to zdá přehnané
doplněno 27.05.17 21:29: O novy motor samozřejmě nejde sek se mi plyn kdyz sme jeli sežralo mi to veškerý olej a o tom kouřy za náma ani nemluvím turbo je prý v pořádku akorát teda nevím jestli turbo jde mimo motor nebo ne.Prostě i tak malém mě trefilo kdyz jsem se dozvěděla cenu jinak moc děkuji za odpovědi

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zihetod
hodnocení

0x

Ano je to přehnané, protože za roční MHD nezaplatím víc než 5tis kč.

fik
hodnocení

0x

Přehnaný je to každopádně,kdyby motor za 5 tisíc,tak za práci si vezme 15? Kolik by na tom musel strávit..za den to musí mít přehozený i s velkou rezervou

hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že jetý motor stojí obvykle kolem 7-8 tis. Kč a cena výměny odhadem kolem 3 tis. Kč, je to hodně přehnané.

Motor viz renaultdily.cz/... jen nevím, zda máš přesně F8Q.

doplněno 27.05.17 21:37:

Na základě vašeho doplnění bych doporučil změnit opraváře a udělat diagnostiku motoru u skutečného odborníka.

ovczaak*
hodnocení

0x

já mám jiný názor... o tom motoru nic nevíme,jedna věc je motor za pětku z vrakáče,druhá třeba vymazlený,servisovaný motor... se mechoše zeptejte,kolik stojí motor a proč a kolik práce... já viděl motor do trojky golfa,který se prodal za téměř 150tkč...

doplněno 27.05.17 21:42:

tak ted souhlasím se satamem,pokud to sežralo olej a dým za autem, tipl bych turbo ko anebo přinejmenším chycené,zkuste i jiného mechoše...

mp*
hodnocení

0x

Tak jsem se jen tak kouknul na inzeráty autobazarů.Celé auto se dá koupit v Praze pojízdné od 13 500,-Kč.Kolik asi bude stát jinde? je to sauto.cz/... teda 1,6i ale laciněší jak novej motor.Toho mehanika pošlete někam ať se vzpamatuje.

ivanad
hodnocení

Toho mechanika bych ráda do háje poslala jenže prý na tom začal uz delat takže jsem mu musela vysolit nějakou zalohu s tym ze mu doplatim zbytek až budu mit a on práci dokončí:(

Bohužel vaše velká chyba. Zálohu jste vysolit nemusela, tou vás jen popotlačil, abyste mu "neutekla z udičky". Kolik jste mu dala? Stálo by za rozmyšlení všechny práce okamžitě zatrhnout a začít se domlouvat. Ale na to, zase bohužel, potřebujete chlapa, který se trochu vyzná a bude schopný si s ním trochu poradit i po právní stránce. Sama budete už je "solit" a čekat. Takže to zastavte, dokud je čas a chtějte alespoň předložit doklad o nabytí motoru.

A jestli jsem pochopil závěr, tak on chce peníze předem komplet, až pak práci dokončí*sok**sok**sok* Opravdu, kolik vám chybí doplatit a v jakém stavu je auto?

doplněno 28.05.17 11:13:

cechacek: Značkový servis pokud bude montovat motor, byť ojetý, z vlastních zdrojů, bude asi ještě dražší, než ten "značkový" mechanik.

hergott: Vy jste automechanik, že se tak vyjadřujete o teoreticích, uvědomte si, že žijete v Česku, kde spousta lidí otáčí každou korunu. Znám dílnu, kde takovou opravu včetně doplňkových "nutných" oprav udělají cca do 12 tisíc.

Ale myslím si, že podstatnější je, že ten motor nejspíš vůbec neodešel ajak teď z toho paní pomoci ven, aby dostala auto z co nejmenší ztrátou zpět a nechala pravděpodobně opravit motor za slušný peníz v solidní dílně. Chování toho mechanika totiž trošku smrdí až vydíráním (bohužel ne v kriminálním slova smyslu).

hodnocení

0x
Prý turbo je v pořádku. To je nějaký mastil. Turbo propustilo velké množství oleje které motor začal spalovat. Zaden plyn se nesekl. Pokud jste s tim stali na místě tak se motor pretocil.
hergott

Koukam ze se k praci mechanika vyjadruji sami teoretici*zed*Znate cenu toho jineho motoru?Vite, kam pro nej jede?Co treba udelet na na tom koupenem motoru zkladni veci?Rozvody,filtry,olej...Osobne bych takoveho zakaznika poslal do haje,opravovat dvacet let starej pekac,kdy cena opravy prevysuje cenu auta je ekonomicka sebevrazda.

cechacek*
hodnocení

0x

Zeptejte se na podobnou opravu ve značkovém servise Renault a poté to porovnejte

hergott

Budu se znova opakovat!Nikdo nevi cenu jineho motoru,co vse se bude menit,a uz haze spinu na mechanika!

TYPICKY CESKE!

ivanad
hodnocení

Rozvody byly dělani cca před rokem a půl on akorát přehodí motor vymění olej a filtry,auto jinak je v pořádku nedávno dělána nova technická kastle jako nová.Když se nám to stalo volaly jsme nejbližší opravnu prijel odtahl za odtah a zjištění závady si hned naúčtoval 2000 nakonec sme rozhodly ze auto opravime tak sme mu daly 7000, 5000 zálohu a 2000 za ten odtah a zjištění závady tak nás čeká ještě cca 15000
hergott

Povidani o 20 let starem aute bez koroze je trochu usmevne,ale to neni v teto chvilce dulezite.Nechat auto opravit,hodit sem fakturu,kde bude rozepsana prace,pouzity material.Pak muzeme diskutovat,co by,o drahe a co ne.Ale kecy o tom,ze strejda u nas ve vesnici meni motory za 12000kc a jiny za 5000kc jsou o nicem.

ivanad
hodnocení

Diagnostika oba válce jsou v háji

ivanad
hodnocení

Samozřejmě dva válce jsou dobry dva ne špatně jsem to napsala.Jinak vám všem děkuji za vaše nazory
tycoon*

Pokud by zprovoznění auta mělo opravdu stát přes 20 tisíc, tak to moc nedává smysl. Za 20 tisíc můžete koupit funkční kus a pár tisíc by vám mohli dát na vrakáči za ten nepojízdný.

asd1
hodnocení

0x

Cene je přehnaná určitě - motor by měl jít sehnat do 5000 a přehodit ho je bez problému. Rozumná cena max. 10 tisíc. Za 20k koupíte celé pojízdné auto. Mechanika pošlete do háje, ať vyúčtuje udělanou práci.

Podle popisu sálo olej přes turbo, sežralo olej do zadření = oprava motoru je nesmysl. Sehnat bazarový motor se zárukou a vyměnit ho není zas tolik práce - jen vyndá kompletní blok motoru a nasadí jiný...

Do Renaultu jít je nesmysl, tam by to bylo 100k za nový motor ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]