Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, řešíme tento problém: Řidič autobusu jezdí linky do 50km a je vlastníkem karty řidiče. Je povinen vložit kartu do tachografu a zvolit OUT a nebo nemusí vkládat kartu a jen navolí v tachografu OUT. Kde najít tento problém k vyřešení?Děkujem za odpovědi
Tak jak si přál magor@a možná jiní jsou zvědavy jaká mě přišla odpověď tak tady ji máte: třeba to někomu také pomůže
Pokud jezdíte dopravu, která je nějakým způsobem vyjmuta z nařízení 561/2006 (BUS linka do 50 km, výjimky podle čl. 13 nebo čl. 3), nepotřebujete mít ani použít tachograf. Když ale ve vozidle je, potřebujete mu nějakým způsobem sdělit, že vaše jízda ale pod nařízení 561/2006 nepatří. V tom případě na tachografu zvolíte OUT. Anglické "out of scope" přeložíme jako "mimo působnost"
Teď se dostaneme ke kartě. Když jedu mimo nařízení a nemusím vést záznam pomocí tachografu, nepotřebuju mít ani kartu a pokud ji mám, nevzniká mi povinnost ji použít. Pouze ji musím mít při silniční kontrole u sebe, pokud mi byla vydána. Starší typy tachografů (někdy kolem roku 2006 – 2007) bohužel generují i přes volbu OUT událost "jízda bez vložené karty". Nemusíte si toho všímat, kontroloři by to měli znát. Nové tachografu už tuto událost negenerují.
Pokud byste náhodou měl kartu v tachografu při vloženém režimu OUT, je tam činnost normálně zaznamenávána, jen s tím rozdílem, že se doba řízení počítá jako jiná práce. Když tam karta nebude, musíte vést jiný záznam o dobách řízení a odpočinku. U linky i nadále postačuje turnusový plán.
Zdravím.Jestli on to sám neví,kdy má kartu používat a kdy nemusí,tak ať se raději zeptá na skoleni.prodopravce.cz/... .Tady pod skoleni.prodopravce.cz/... si najde,které pracoviště je nejblíž bydlišti a nebo e-mail/telefon.
Stačí zastavit i první hlídky celní správy, přesně mu to vysvětlí. Dále na pravidelném školení řidičů každý rok, Taky zde:
http://www.cspsd.cz/ cspsd.cz/...
předat dotaz pro Milana Špásu. To je školitel a vedoucí tachografového měření
Děkuji za odpovědi na školení chodím s kolegou každý rok, ale bohužel na každém školení nám říkají něco jiného. Zkusím napsat na udané emaily.Děkuji
Tak nevím jak u autobusů ale u dodávek když vypřihnu vlek a nespadám už do AETRU tak tachograf vypnu ale kartu v něm musím nechat (teda aspoň před cca 5 lety to tak bylo). Takže to bude určitě i u autobusů Každopádně dejte vědět,sám jsem zvědav
Taky si rád počkám,ale já mám u dodávky tachometr a ne tachograf a vlek tahám normálně a bez problémů při kontrole jak PČR tak celníci.Kontrola/doklady/zelená karta - hotovo a jedu.Ale je teda fakt,že se vlezu do tonáže/tun/ .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.