Jo je to normalni zvuk motoru. Hlavne pokud ma uz vice najeto. Jinak ten 47kw neni zas tak spatny motor. Znam lidi co stim najeli 300t km...
alex91
První odpověď co dává smysl, děkuju! Zajel jsem k servisákovi, ten nastražil uši a hned našel díru ve vlnovci přesně jak jsem říkal. Jinak chod motoru prej úplně v pohodě.
u HTP v případě "normální" - tj. "běžné" - ano je - zkusil bych se toho zbavit co nejdřív někde v AAA...
doplněno 23.05.17 20:51:
pardon - jaká otázka, taková odpověď ... zajeďte si do servisu, brzo ho budete potřebovat.
doplněno 23.05.17 21:52:
neztrácejte naději - kolegové se znalostí o autech se tu jistě objeví... já bohužel tuto motorizaci za auto nepovažuji, spíše jen za problém v rodině rovnající se tchýni...
V každém případě si myslím, že servis pozná víc, než kdokoliv z krátké nahrávky zvuku nějakým mobilem... Co myslíte vy?
alex91
A zrovna takové odpovědi mě nezajímají, děkuji. Motor táhne pěkně, nežere olej, nesmrdí a auto jako celek jezdí pěkně, jen mě zajímá ten nizko otackovy volnoběh.
alex91
No dle toho jak se dívám na zvuky a pazvuky jiných haťapek mi to příjde vcelku normální. Jenom bude možná vysypanej vlnovec? Ale přišel jsem pro radu, ne pro nesmyslné komentáře, bohužel, asi tu není nikdo, kdo by autům opravdu rozuměl...
Řekl bych v normálu. Nic nezkazíš vyčištěním klapky a častější výměnou oleje, klidně po 7000 km (přehřívání oleje = zakarbonování dříků ventilů = podpálené ventily, první projev nedovírajících ventilů je kolísání volnoběhu) Olej nejlíp 5W50
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.