Nejste přihlášen/a.
Je chladivo čirá, bezbarvá kapalina bez chuti a bez zápachu k nerozeznání od vody? Resp. lze ji nějak identifikovat?
Pokud je tomu tak, potom je nesmysl, aby mi z auta kapalo chladivo... (Myšleno coby náplň klimatizace.)
A podstatný dovětek - jev se vyskytl po jízdě. Před ní v garáži naprosté sucho.
Ale může jít o důsledek úniku chladiva, kdy přes netěsnost odkapává olej smíchaný s vlhkostí a zbytky chladiva. Jinak chladivo v určitém tlaku je kapalné.
V mém případě je však velmi matoucí, že předmětná kapalina vykazuje všechny vlastnosti jako čistá voda - žádná barva, zápach, zvláštní viskozita, ani stopy po oleji...
Kondenzát z výměníku klimatizace = normální stav Kondenzuje vzdušná vlhkost při ochlazení vzduchu, teče pod auto (občas se hodí zkontrolovat průchodnost)... Taky jsem kdysi propadl panice co mi v autě ruplo
Jo to je kondenzat z klimy.
Kdyz jede autoubus v lete klima naplno , tak z autobusu primo tece curek vody.
Je to zkapalněný plyn (dříve nejčastěji freon (dnes zakázaný), ve větších provozech čpavek (který tedy rozhodně není bez chuti a bez zápachu )). Je to čirá kapalina, kterou si ale asi moc neprohlédnete, protože se při ztrátě tlaku (úniku ze zařízení) okamžitě vypaří.
To, co Vám kape z klimatizace je voda (téměř destilovaná), zkondenzovaná na výparníku klimatizace. Je to běžný fyzikální jev a je to naprosto normální.
Je to v podstatě stejný jev, jako když se Vám orosí flaška piva po vytažení z lednice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.