Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proc se prehriva nabijecka?

Od: luki odpovědí: 5 změna:

dobry vecer,nedavno jsem si poridil do auta zpetne zrcatko se zaznamovou kamerou a couvaci kamerou,cca po mesici se mi zacalo vypinat a hned zapinat tak jsem zkontroloval jak drzi zasuvka v zapalovaci a na zastrcce jsem pomalu neudrzel ruku jak to bylo teply(zastrcka = nabijecka od vyrobce zrcatka) zajimalo by me proc to bylo tak rozpaleny? zkusil jsem origo nabijecku vymenit za silnejsi z 1A na 1,5A jenze dneska uz se taky zaclo zrcatko vypinat,cim to muze byt?stale slaba nabijecka?slaba pojistka v nabijecce nebo vadna interni baterie v zrcatku?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luki
hodnocení

0x
Přidávám ještě foto
Proc se prehriva nabijecka?
Proc se prehriva nabijecka? #2

satak
hodnocení

0x

Napájecí adaptér se mi "rozpadl" asi po půl roce.Koupil jsem šnůru miniUSB-USB a zrcátko tímto napájím.Používám také jako vy,adaptér s 2x12V a 2xUSB...zrcátku stačí 5V z USB.

luki
hodnocení

me se to nerozpadlo,jen se prehriva ta nabijcka a ted jedu a neorginalni,bijim se ze kdyz to hodim na vedlejsi samostatny usb tak to nepomuze...pokud je stale nabijecka slaba..

hodnocení

0x

To není o slabé nabíječce, zvýšená teplota je celkem normální, pokud na nabíječce udržíš ruku a nespálíš se. Kamera vypíná proto, že v zásuvce je špatný kontakt a kamera reaguje zapnutím/vypnutím na přerušení nebo obnovení dodávky proudu. Je tak konstruovaná a dočteš se o tom v návodu k obsluze.

Ten rozbočovač mám také, má nekvalitní plech na spodních kontaktech zásuvek. Plech oxiduje a dochází k nekontrolovatelnému zapínání a vypínání dodávky proudu pro kameru, na což kamera reaguje již popsaným způsobem.

Zkus při odpojeném rozbočovači ostrým šroubováčkem ty spodní kontakty vyčistit, oškrábat a zdrsnit. Mně to pomohlo a je pokoj.

Tedy "závada" bude nejspíš úplně jinde, než odhaduješ ty.

luki
Ok vyzkouším,sice zdržím ruku na ty zastrcce ale jak říkám má to kousek od rozteceni plastu,takže uvnitř je něco dost rozpálené

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]