Nejste přihlášen/a.
Dobrý den dostaly se ke mně doklady na jawu 20 pionýr psané na zemřelou paní.V dokladech není psáno že jsou vyřazeny ani ustřižený roh je mně jasné že žádné dědické řízení otvírat nebudu,lze motorku provozovat po zaplacení pojistky,stk
Zaplatit povinné ručení není problém, nemusí ho platit majitel. Problém není ani STK. Ale vidím problém jinde: Jak dlouho nebylo povinné ručení placené a kdo ho doplatí i s případnou pokutou? Může to být docela hezká sumička.
Ale v první řadě je třeba v Registru vozidel zjistit, zda je ten pionýr ještě přihlášený. Může být totiž vyřazený z moci úřední pro neplacení povinného ručení. A pak nesmí na silnici a je to jen do šrotu.
satam. Tazateli může být naprosto jedno, jestli někdo dosud hradil pojištění, to není jeho problém.
Ne přímo, ale je, protože se v tom první začne rýpat pojišťovna, potažmo kancelář pojistitelů, odtud už je jen krůček ke zjištění, že stroj je majetkem zemřelého, no a finito.
Ale mám dojem že ten pionýr už bude stejně vyřazený z moci úřední, proto jsem doporučil zjistit, zda je vůbec dosud v evidenci.
satam: nevím jestli to víte,ale ČKP nemá v současné době možnost vybírat ani sankcionovat neplatiče povinného ručení.Nebo už zase byla změna a můžou?
Vím o tom, ale změna už visí ve vzduchu. Nezlob se, ale podrobnosti už nemám chuť po půlnoci hledat.
A prosím, slíbili jsme si tykání, abych se zbytečně nepletl
Se nečerti - jsem tak zvyklej - Hele ty brďo - máš pravdu.Je po půlnoci - důchodci jdou spinkat..Ahoj ráno dopoledne.Jsem si ani nevšiml toho času.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.