Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Totální ponížení od ropáka

Od: thomass* odpovědí: 32 změna:
Dnes jsem se jel jen tak projet po česku. Když jsem vyjížděl z mého města tak předemnou jela nějaká hnusná rezavá octavia. Nic pohoda ale skončilo město a ona jede furt 55kmh. Tak jsem vyhodil smerovku že ji predjedu. Dal jsem dvojku plnej a najednou vidím jak se zahulí z výfuku a docela dost mi začala ujizdet. Pro mě jako auto nadšence to byl šok. Mám Focuse MK2 1.6 16V v parádním stavu s ledkami atd a takhle mě utřel nějaký rezavý vrak který nemá v motoru snad nic původního. Teď se jen zeptám, jak můžou taková kamna projít přes emise? Vždyť to není normální.

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

na tdi se nemachruje a s 1,6kou už vůbec ne *smich*

stačí to mít kapku čipnutý a lítá to jak vítr sám občas tydle benzínáky škádlim *haha*

a k tomu kouři při akceleraci je to u čipnutýho auta normální ,nebo měl stoletej vzduchovej filtr to pak taky dokáže zahulit

a k tomu stk moh jí získat ještě před novým rokem to se dalo lecos tak jezdí a dělá si srandu z leštěnek *frajer*

sosis
hodnocení

1x

Jedinej Focus, o kterém se dá říci, že jede, je fokus RS s benzínovým pětiválcem od Volva. (305 či 350hp )

Ostatní je pro dopravu z bodu A do bodu B. Je třeba vyměnit vozidlo, aby se takové ponížení od 1.9tdi neopakovalo.

prazskejpepik*

čekám, kdy tu někdo napíše, že jediný auto, který jede, je Škodovka :-D

za mě. ani mi nezáleží na tom, jaký má auto výkon, ale jak vypadá a nad Škodovkou jsem nikdy ani nepřemýšlel a Forda už mám čtvrtého. Fiesta, Esco, Focus I a II

vernon
Jediný auto který jede je škodovka. A Forda bych si už nekoupil, jednou to stačilo... Jo a mám auto neevropské značky.
Stačí?
;)
davidc

Není to úplná pravda je tu například s označením 170 (170 koní), což už je celkem dost na takové auto. Výhoda benzínového motoru bez turba je plynulý přísun výkonu. Sice to octávce u nějakých 2500 otáček jede, ale pak to zase na nějakých 4000 končí. U toho forda to začne táhnout u 2500, u 3500 ještě víc a končí až u nějakých 6500, kde to má ještě s normálním výfukem daleko hezčí zvuk než nějaké tdi.

fik
hodnocení

1x

Starý TDI hulí takhle úplně běžně..řídí se emisemi z doby svého vzniku,takže nevidím důvod proč by to nemohlo projít,a to že je to zašlý nebo orezlý o technickým stavu taky nemusí nic vypovídat. Mám známého dělníka co jezdí ve starým favoritu pick-up,z venku omlácený,nikdy nemytý,orezlý ale po technický stránce je to v naprostém pořádku,každého půl roku mi to dá na kontrolu a všechno špatné se tam opraví..při tom by jsi si řekl že to auto nemůže projít technickou ani za 50 flašek slivovice,ale ono přitom prochází zcela legálně. Vidíš máš poučení,ono na leštěnku a ledky to nejede. I když by si hodně mladých tuzerů přálo aby jim ledky,repráky a plameny na kapotě přidali 100kw,tak to tak opravdu není. A ačkoliv vzniklo o TDI hodně vtípků,musí se tomu nechat že táhne to opravdu celkem slušně-s 1,6 benzínem je neradno si na to vyšlápnout. Pak je to jak píšeš,objeví se oblak kouře a ty můžeš prošlápnout plyn skrs podlahu,ale stejně tě nechá zasebou.

Třeba já mám taky jako veterána starou škodovku 120 GLS chromku. A ačkoliv je to vypiplané do posledního detailu,naleštěné že to háže prasátka a uvedené do továrního stavu,stejně bych si s tím nemohl troufnout na výkonný auto

hodnocení

1x
No stara hnusna rezava okta? Staci jak tam ma 1,9tdi 81kw , chipnute a jede to jak das. A to muze mit na hrbu klidne pres 750tisic km+.
Ktomu ty mas 1,6tku , to neni na machrovani... To ti da naprdel 90% aut.

hodnocení

0x

Oni totiž na STK porovnávají více věcí... třeba když má někdo ledky, jsou důkladnější na emisích.

doplněno 21.05.17 16:31:

chtěl bych mít MOOOR POWER :D

facebook.com/...

doplněno 21.05.17 18:21: "také v obci "spisovně"a hned za obcí /značkou konec obce přidám"tak toto dělám v podstatě pravidelně - pokud jedu městem, vesnicí, omezením rychlostí na 50 či méně, jedu podle předpisů. Nemám potřebu riskovat pokuty, body nebo naopak někomu ublížit. Většinou je ta omezená rychlost z nějakého důvodu. A když omezení značkou končí, přidám - proč bych nejel rychleji, když to situace dovolí - v momentě svým HDi natáhnu troječku na 92km/h a zase držím rychlost ...Že nějaký debil chce ve vesnici či v tom omezení jet svých pravidelných 70 a více - tak ať mne předjede. Pokud mne nepředjede a můžu jet rychleji, zrychlím... Někdo to však považuje za schválnost nebo co... což nechápu. Proč by mělo být dělání naschválů cizím lidem to, že se snažím dodržet pravidla silničního provozu? Co je na tom tak štve?Je to ale už trochu OFF Topic - ten kouř asi vadí tazateli nejvíc... Taky se mi to nelíbí, když přede mnou najednou vyskočí černá tma a já to nachytám do filtrů... Takoví lidi ale v dalších technických kontrolách asi přijdou o TK a vůz rozprodají na ND.

prazskejpepik*
hodnocení

0x

no jo, ale na LEDky to nejezdí. mmj. jsem ted sháněl žárovku do LED brzd.světla FF2 po FL a to je vítr v peněžence, větší než v turbu Oktávky

doplněno 21.05.17 16:23:

stačilo by sáhnout po FF ST 170

paw*
hodnocení

0x
No vidis to. Na lestenku a ledky to auto nejezdi. Ono ten tvuj focus uz ma taky aspon 7 let, cili z pohledu jinych tez popelnice.

hodnocení

0x

Je pravda, že STK kolikrát pouští pěkné vraky, ale jestli si myslíte, že když jedete jakýmsi Focusem, že se vám bude každý klanět, tak to jste na omylu. LIdi si jednak vůbec nevšimnou, jaký má kdo auto, jednak jsou to hovada, která nepřemýšlejí.

jedubaba*

Taky se někdy ptám, jak někdo mohl dostat řidičský průkaz.

hodnocení

0x

A problém je v čem? Že Vám někdo ujel?

hodnocení

0x

A nebylo to náhodou jinak?On jel skoro předpisově až di značky konec obce ,přičemž Tobě se zdálo že jede zbytečně pomalu?Pak u cedule konec obce přidal a ujel TI?¨Toto s prominutím takovým blběčkům občas udělám, také v obci "spisovně" a hned za obcí /značkou konec obce přidám .

doplněno 21.05.17 18:38:

Pepíku z Prahy asi moc nejezdíš že? Neboť pokud bys jezdil zejména z Phy do jižních čech po staré pak bas na některých úsecích čuměl- konec obce,žádné domy ale značka ža za 200 a více metrů za obcí!Takže klídek,proto jsem speciálně psal za ZNAČKOU konec obce! a ne jen o konci obce.To jsou dva hooodně rozlišné pojmy!

prazskejpepik*

píše, že skončilo město, tudíž značka konec obce a pořád jel 55km.hod.,takže Vaše verze může být stejná pohádka jako ta jeho

prazskejpepik*

skoro vůbec nejezdím. po Praze málo, protože je tu moc značek, na jih bych se neodvážil ani zadarmo a po starý, no to už vůbec ne. a já vůl si celej život myslel, že obec končí s posledním barákem. je dobře, že jsem narazil na tuhle poradnu

ovczaak*
hodnocení

0x

tuším,se tomu říká sleepcars nebo tak nějak. od pohledu křápy,motoricky bestie.. klukům,co s tím jezdí,celkem fandím. a tazatel,až potká třeba toto - autoforum.cz/... - asi vyhodí řidičák z okna... *haha*

fik

Jo viděl jsem i s osmiválcem tatra 613. Na tu lehkou kastli to musela být taky pěkně brutální mašina. To je nejlepší,navenek sériové auto,ničím nevyjímečné,frajírek v mondeu si řekne lehká kořist a ono ouha*haha* Totální ponížení od schade

Nebo co dělal maluch s upraveným motorem 1,8 T z octavie,to bylo neuvěřitelný

522xboy*
hodnocení

0x
Podivejte na Top gear a pochopite.:)

mp*
hodnocení

0x

STK se dělá podle roku výroby toho kterého auta a platných předpisů v té době.

Jestli Vám dala zahulit stará ochcávka,tal si kupte novější auto ať ji nemusíte předjíždět na dvojku.-to jste jel městem na jedničku? chudák motor a převodovka.Ale asi na to máte,když píšete,že máte své město.Je to stejné jako že se svojí Škodou 110L předjíždím BMW a oni čučí jak puk že jsem si to dovolil.

hergott

To BMW stoji,kdyz ho tou 110tkou predjizdis?*smich*

mp*

A ty vidíš pod kapotu co je tam za motor? Ale dozadu se mi nedívej ( nejsem tvoje stará ) podívej se dopředu *smich* .

nox®
hodnocení

0x

A já myslel, že autonadšenci si jízdu užívají a nenechají se rozčarovat nějakým načipovaným sazometem ve šrotoidním stavu a očividně hňupem za volantem. :)

mustang
hodnocení

0x
A nebyla to 1.8t 20v?

asd1
hodnocení

0x

To víš, MK2 1,6 16V je lenochod na klidnou jízdu s rodinkou ;) Na ledky to nejezdí, na předjetí dehtu si pořiď ST, nebo aspoň Ekobuřt 1,5

1,6 MK1 na tom je líp (o metrák lehčí, kratší kvalty a ne tak udušená)

Na oktu můžeš machrovat v táhlých zatáčkách, tam kde se okta při 90 už vlní, jede Fíkus 120 jak po kolejích (pokud nemáš vyčvachtaný silenty ;). To zas bledne závistí pepík v dehtu, říká si tvl mám sportovní péra, gumy a ujede mi sériovka ;)

vernon
hodnocení

0x
Nadšenec do aut co jezdí Focusem...
To je stejně absurdní, jako módní expert oblečený v pytli od brambor... To nemáš na nějaký pořádný auto. Třeba Octávku... Ty LEDko...

cechacek*
hodnocení

0x

Prodat MK2 a koupit Porsche

vanad1*
hodnocení

0x

Že by platilo i tady pořekadlo: šaty dělají člověka? Tak v tomto případě ledky dělají auto a motor 1,6 se stává dravcem? Apríl už není ale to ostatní je věčné... Řekl bych, že autor dotazu je jeden z vybržďovačů, kterých je na silnicích plno. Zhrzený a ponížený se mstí těm s rezavými auty, co ho před přítelkyní ponížili? Bohnice mají stále otevřena. Tak šup šup. Už tam čekají !

vernon
Autorovi dotazu ještě podle mne nezaschnul inkoust na řidičáku, dostal od rodičů auto z bazaru, na voze byl proveden tuzing, vč.ledek a podobných úchyláren. Hrdý na svůj kočár, vypravil se do nástrah silničního provozu, aniž si něco bližšího zjistil o pohonné jednotce svého vozu. A tak letmé akcelerační setkání s veselým venkovanem v naftové oktávce, dopadlo tak jak dopadlo ;-D

cummins*
hodnocení

0x

Taky to mohl být takzvaný rat rod. Auto, které na první pohled vypadá jako vrak, ale co se týče motoru tak ten je ve výborném stavu a načipován. U nás takoví "tuneři" jezdí.

vernon
Sranda je že ta Octávka vůbec nemusela být načipovaná, jen mohla mít 96kW variantu tédéíčka. Kamarád jednu takovou měl, je to ten motor co byl v jedničkové Fabii RS. Motor 1.9TDI 96kW má mohutný zátah, šestnácka ve Focusu mu v akceleraci nestačí.

michalllllll
hodnocení

0x

To netuším, ale jen k vašemu dotazu, LEDKY ve světlech ani v interiéru vám výkon nepřidají, snad o tom víte a nespoléhal jste na to :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]