Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klepání od zadního kola

Od: ford* odpovědí: 4 změna:
Zdravím mám problém u mého ford focus combi 2002,při jízdě se mi ožívá od zadního kola zrakově jako kdyby to kolo o něco dřelo občas takové klepání napřed jsem si myslel jestli to není ložisko ale zjistil jsem že na to mají vliv brzdy próze když trochu seslapnu větší tak to hned přestane a to pokaždé že začátku se mi zdálo že to dělá pouze v zatáčkách ale dělá to í na rovině,mohli by jste mi poradit vem vidíte problém,mám tam ještě bubnové brzdy pokoušel jsem se v garáži sundat ten buben ale zatím se mi to nepovedlo stahovat se mi kupovat nechce máte někdo radu z čeho ten stahoval udělat?díky za každou odpověď do servisu se mi nechce radši bych to udělal sám

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

0x

Máš zatuhlé obložení,nebo sjeté na kov. Podle toho jak to popisuješ,bych zajel do servisu,protože o tom evidentně moc nevíš. A jsou to brzdy,takže s tím bych si moc nehrál. Buben se rozhodně nestahuje,musí dolu rukou,nejde s ním hnout protože má v sobě vydřenou plochu od obložení a jak je obložení přimáčklé,tak logicky nemůže dolu. Obložení se musí nejdřív od bubnu oddálit povolením samostavu. Můžeš mít rovněž zatuhlá lana ruční brzdy.

Když buben sundáš tak co,uvidíš tam změť pružinek,rozebereš to a už to nesložíš,nebo špatně a pak se někde vymlátíš. Bubnové brzdy jsou pro neznalého člověka určitě horší než kotoučové.

Podle stavu se vymění obložení,možná i buben-záleží na míře opotřebení. Pokud je opotrřebený málo,musí se na soustruhu sjet jeho hrany a teprve potom se může dávat zpět. Jestli máš zatuhlá lana,máš jak vlézt pod auto a bezpečně je zajistit?

ford*
hodnocení

no pod auto možnost vlézt mám,takže promazat lanovody?jinak jak se povolí ty pakny aby se dal ten buben teda sundat na youtube jsem našel jak to právě sundavají tím stahovákem

nevím jak to má ford, ale abys sundal buben nenásilně, tak musíš povolit samostav skrz díru pro šroub. zkus pohledat na netu postup u forda. problem je, když ten samostav uvolnit nejde nebo je zatuhly pístek.. na vyjetem bubnu je většinou hrana a je dost problém čelisti přes tu hranu dostat.. zaleží taky, jak je to řešené.. starší auta mají bubny s kuželíkovým ložiskem.. tam neni problem nějaky stahovak udělat.. ale pokud to má buben přišroubovaný na naboji stejně jako kotouč, tak to bude problem.. já to většinou páčím šroubovakama, střídajíc poklepy kladivkem ze všech stran a zatím to vždy šlo. jinak u forda muže byt v háji zadní náprava..

fik

Zatuhlý lanko jedině vyměnit,tam není co řešit. Jak to přesně povolit ti neřeknu ani já,na bubnové brzdy je celá řada systémů samostavů. Někde to jde zepředu dírou pro kolový šroub,někde se musí zezadu,tam bývá gumová krytka. Někde je šroubovací samostav,někde je jen klínek,někde pružinkový samostav. Bubnové brzdy nejsou sranda,proti kotoučovým jsou nesrovnatelně složitější.

Stahovákem se dělá jen když je buben nasazený na kužel-to měla třeba stará škoda 120. Ford mondeo to na stahovák na 99% mít nebude,není k tomu důvod

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]