Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dacia Logan MCV II

Od: donald* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den prosím Vás chtěl jsem se zeptat zda se dají použit na Dacii Logana MCV II 2017 tento typ disků 6x15 4x100x60 ET50. Mohu je tam použít a vlezou tam.

V TP jsou uvedeny 6x15 4x100x60 ET40. Má někdo zkušenosti záměnou těchto disku

Děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Natvrdo to nevím, ale myslím, že by se ti mohlo stát, že vyměníš brzdové destičky a kotouče a najednou se ti třmeny do disků nevejdou. Tuto zkušenost jsem učinil již před cca 20 lety, když jsem namontoval na tehdejší Opel Ascona krásné disky a po první výměně brzd šly dolů, protože se tam brzdy nevešly.

Další negativum nejspíš bude, že při plném rejdu kol to budou pneumatiky dřít o vnitřní stěnu podběhů, protože celá kola budou o 10 m více uvnitř podběhů, než ta zapsaná v TP.

donald*
hodnocení

Děkuji moc za odpověď ,

chtěl jsem se ještě zeptat ,kyž bych použil užší disk - originál 6x15x4x100x60 ET40- třeba za tyto 5,5 x 4x100x60 ET40. Jen pro vysvětlenou jen hledám nějakou alternativu. Originál disky zatím se moc starší neobjevuji a ten typ co jsem uvedl jako druhou náhradu se dají v pohodě sehnat starší. Pochopitelně ,když to nepůjde koupím disky nové, které jsou uvedeny v TP.

Situace se změnou šířky disku v podstatě nezmění. Pneumatika bude stejná, jen na užším disku bude mít v nejširším místě cca o 3-4 mm užší "balon", takže hrozby zůstávají. Podstatné je právě ozn. ET, které by se nemělo lišit o více než 2-3 mm od originálu.

Vysvětlení významu ET najdete zda: pneumatiky.cz/...

doplněno 20.05.17 16:55:

Bohužel se mi občas stává, že píšu rychleji než myslím a překoukl jsem se. Pochopitelně užší disk s původním ET mechanicky vyhoví, pouze asi nevyhoví "papírově", což bych neřešil, protože to ani policie ani STK na první pohled nezjistí.

Takže omluva za malou dezinformaci.

donald*
hodnocení

Při druhé variantě je zachováno původní ET 40 jen na rozdíl od originálu by byl jen užší disk tak jak píšeš, to by asi tolik nevadilo .Pochopil jsem to zprávně.

doplněno 20.05.17 16:52:

Děkuji moc za trpělivost na mé otázky Díky!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]