Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupit Octavii nebo Golf

Od: koralek* odpovědí: 7 změna:

Je lepší koupit novou Octavii combi nebo nový Golf combi? Děkuji za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ttttt
hodnocení

2x

Golf je kvalitní auto, prémiové, takže pokud si chcete připlatit za dobrou výbavu, bude Vás to stát více peněz.. Octavie je koncernové auto, kvalita nebude o nic horší, v dnešní době je již taky velmi povedená, především interiér je luxusnější, nicméně osobně se mi ty nové světlomety nelíbí, ale to je od věci.. U nové Octavie můžete mít také slušnou luxusní a moderní výbavum různé senzory a systémy, světlomety, parkovací asistent atd. ale bude Vás to stát určitě méně než golf v podobné výbavě..

V dnešní době jsou obě auta tak prošpikována technologiemi, že se nedá již říct, že by Vám Octavii opravili v každém servisu na koleni, takže s oběma budete muset do autorizovaných servisů, pokud se chcete dobře o auto starat.. Hlavně pokud budete mít automat, to mnoho lidí neví (a některé servisy na to kašlou), že by se kapalina v převodovce měla měnit aspoň po těch 60000km.. ale zase odbočuji..

Pokud nejde o peníze, berte golfa, pokud chcete plnou výbavu a raději přitom ušetřit, berte octavii.. nebo také podle toho, které se Vám více líbí, jsou to koncernová auta, nelze čekat obrovské rozdíly v kvalitě nebo zpracování, vyberte správný motor a zbytek je už jen o vkusu, penězích a vysněné výbavě..

Coze?
Golf a okta maji v 90% stejny podvozek a stejnou platformu , stejne motory. Jsou to sourozenci. A premiove auto golf? To snad ne :-D
Kdyz uz tak passat je na vyssi urovni , nebo naka audi. Ale golf rozhodne ne.
Neresil bych zda golf ci oktu , ale kde bude lepsi cena a lepsi stav auta.

tak píše že chce novou. tam je to jedno.. spíš bych řešil, co se mi vic libi, poté parametry vozidla..nevim jestli i kufr maji shodný, nebo má golf větší... no a neméně důležitá cena a příplatky za vybavu atd... v tomhle je koncern na houby, kde u jinych značek je výbava standartem, u koncernu budete jezdit jak pomalu ve stare felicii a nebo vysolíte další peníze.

Souhlas koncern ma ceny a prislusenstvi uplne silene. To co ostatni maji ve standartu , to ma koncern za sileny priplatek. Ktomu kvalita koncernu s motorama jiz neni , to co byvalo...
V dnesni dobe luxusne pojezdi i nova dacia , nez ojety pasik co ma na hrbu pul mega km stocene na 120tisic...
vernon
Golf je prémiové auto... ;) No, taky jsem ho měl a nějak jsem si nevšiml :-D Je jen prostě dražší než Oktávka, která je praktičtější.

mnd®
hodnocení

0x

Vždyť je to úplně jedno.Podívejte se kdo je vlastníkem automobilek.

nox®
hodnocení

0x

Co třeba takový Leon ST? Mě osobně se líbí daleko více, jak nové čtyřočko od Škodovky. Ne, že by se mi nový design Octavie příčil, v salonu mě to připadalo na nějaké té zlaté metalíze celkem zajímavé, spousta barev ale tomu autu najednou vůbec nesluší (například racing blue, která nejen předchozímu modelu velmi slušela).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]