Zdravím,jaké zkušenosti mate s pridavnyma budikama?jake by jste daly?teplota oleje,voltmetr a tlak vody?dekuji za rady a názory chci to na fokuse 2.0 Tdci. A ještě premyslim.nad blow off ventilem jaký mate názor dat na tento motor četl jsem ze to setri turbo ze se tak nezahřívá.dekuji
S přídavnými budíky mám tu zkušenost, že jsou naprosto k h..nu (tedy pokud zrovna nejazdíte rallye Paříž - Dakar). Pro běžné ježdění zcela stačí tachometr a teploměr na vodu (ani ten není nutný, nahradí ho i pouhá kontrolka). Otáčkoměr je dneska sice běžná výbava, ale nikdy jsem ho na nic nepotřeboval. Všechny ostatní budíky jsou zbytečné, je to jen frajeřina, která často hyzdí palubní desku a odvádí pozornost od řízení. O tlakoměru na vodu jsem v posledních 60 letech ještě neslyšel.
doplněno 18.05.17 12:16:
Jo, zapomněl jsem na palivoměr - ten je docela potřeba .
Nevím, jestli jako chlap můžu něco napsat. Já bych nejradši polovinu budíků a kontrolek dal pryč. Bohatě stačí tachometr a základní kontrolky. Bohužel, dnešní auta mají palubku jako vánoční stromeček.
Dej si do mobilu apku Torque PRO. a z aukra nebo Číny kup Bluetooth OBD adaptér za 200.- Apka nabízí asi 30 různých budíků které načítá OBD z řídící jednotky. Můžeš si hrát s budíčkama a koukat který mají pro tebe nějaký smysl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.