Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

1,4 tsi vs 1,6 tdi

Od: vandab* odpovědí: 15 změna:

Zdravím,mám dotaz . Jak táhne motor v octavii 2 1,4 tsi 90 kw? Je to stejný jako motor 1,6 tdi 77 kw? děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Za prvé: Určitě není stejný, ani nejsou stejné konstrukčně. První je benzín, druhý je diesel.

A za druhé? Větší výkon benzínu = více táhne (odpověď na vaši otázku).

Charakteristiky těch motorů jsou značně rozdílné.

vandab*
hodnocení

na papiře to je jasné,tak snad i skutečnost je stejná

vanad1*

Ale vůbec ne. Větší výkon benzínového motoru neznamená větší tah. To vypouštíte nesmysly. Opak je pravdou.

doplněno 18.05.17 00:54:

Navíc motory 1,4 TSi měly obrovské problémy s řetězy. Jak u nových nevím, obecně mají motory TSio potíže s velkou spotřebou oleje, tím odrovnávají katalyzátor a obě lambdy. Spočítejte si sami, kolik stojí oprava.

1. Otázka je čemu kdo říkáme "táhnout, tah". Mám dojem, že máme každý na mysli něco jiného.

2. O určitých problémech s rozvodovými řetězy u TSi motorů vím, ale že by byly obrovské*sok*

doplněno 18.05.17 08:57:

Dobrý článek o 1.6 TDI: auto.cz/...

vanad1*

Potkaný motor u některých majitelů aut s motorem 1,4 TSi je podle mě problém obrovský. Pokud tušíte cenu opravy...

Máte pravdu. Ale obrovský problém to je především pro majitele toho auta, vlastně kteréhokoli auta, které tato událost potká.

A nebojte se, v autoopravárenství se pohybuji od mládí, takže ceny oprav jsou mi minimálně orientačně známé.

vanad1*

Tah, neboli kroutící moment motoru. Co jiného ! Co se týká toho ironického " ale že by byly obrovské", tak to vážně nevím, co vám k tomu sdělit. Pár motorů jsem repasoval a nic levného to není. Problémy obrovské při zjišťování skrytých poškození a následných dokupování ND. Asi tak.

mot
hodnocení

0x
1.4 nevim, ale 1.6 tdi rozhodne netahne
vandab*
hodnocení

tak pro mě ta 1,6 tdi docela stačí co se týče táhnutí,ale moc nenajedu tak chci benzín a spíš 1,4 tsi

Hodnocení té 1.4 TSI vypadá velmi slušně, takže mi nezbývá, než doporučit.

buk*
hodnocení

0x
Hloupost. 1,4TSI Je na octavii slaby motor. Zere moc, papirovy vykon pri nalozenem nebo poloplnem aute je k nicemu. Do kopce pak nejede. Znama co ji ma nadava.. spatna volba. 1,8TSI (benzin turbo) to byla jina liga ;)
1,6TDI naopak opravdu tahne a temer nic to nezere. Jezdim s ni v prumeru 4,3l na sto. Nedivejte se na vykon. Ten je k nicemu. Divejte se na kroutak
mot
4,3 ale podle palubniho pocitace, ne podle reality,co?
ale mozna je to nejaka magicka, co tahne a nic nezere:)

vanad1*
hodnocení

0x

Nedalo mi to a hledal jsem nějaké info o motoru 1,6 TDi.

Shrnuto: jak 1,4 TSi tak 1,6 TDi stojí za starou belu.

auto.cz/...

buk*

Nevim. Ja jezdim tu 1,6TDI a spokojenost, Mel jsem predtim oktavku2 1,9 TDI a zhruba stejne. Pravdou je, ze u oktavky 3 hodne veci zprznili (hluk motoru je vetsi, za deste nebo mrholeni si okno radeji ani nepootvirejte, protoze budete mit plne auto vody, svetla sviti mdlo, prihradny ve dverich otocili - bblbost jak voda v kosi... , zpetna zrcatka jsou mensi, odebrali stredovou prihradku na palubce, (a to podotykam, ze mam vybavu ambiente plus u oktavky 2 jsem mek ambiente...(takze to neni vybavou, jenom ucelove vyrazeni penez ze zakazniku ... :) . ...a uz to neni tak dobre auto jak oktava 2, ale jak se rika "darovanemu koni na zuby nehled... " :D

Kdyby mela Octavia 2 prevodovku Octavie 3, bylo by to bezkonkurencni auticko. Ale na agregat 18T se zapomenout neda. Vykon naslapaneho benzinu a kroutak dieseu

krtek6*

tak tak...mě osobně se libí O3 pouze z venku...vevnitř mi to prostě furt nějak neštymuje...jak jsem psal v jiném tematu...libí se mi Leon 3 ..a motor 1,6TDI..neee

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]