Nejste přihlášen/a.
Zdravím,mám dotaz . Jak táhne motor v octavii 2 1,4 tsi 90 kw? Je to stejný jako motor 1,6 tdi 77 kw? děkuji
Za prvé: Určitě není stejný, ani nejsou stejné konstrukčně. První je benzín, druhý je diesel.
A za druhé? Větší výkon benzínu = více táhne (odpověď na vaši otázku).
Charakteristiky těch motorů jsou značně rozdílné.
Ale vůbec ne. Větší výkon benzínového motoru neznamená větší tah. To vypouštíte nesmysly. Opak je pravdou.
Navíc motory 1,4 TSi měly obrovské problémy s řetězy. Jak u nových nevím, obecně mají motory TSio potíže s velkou spotřebou oleje, tím odrovnávají katalyzátor a obě lambdy. Spočítejte si sami, kolik stojí oprava.
1. Otázka je čemu kdo říkáme "táhnout, tah". Mám dojem, že máme každý na mysli něco jiného.
2. O určitých problémech s rozvodovými řetězy u TSi motorů vím, ale že by byly obrovské
Dobrý článek o 1.6 TDI: auto.cz/...
Potkaný motor u některých majitelů aut s motorem 1,4 TSi je podle mě problém obrovský. Pokud tušíte cenu opravy...
Máte pravdu. Ale obrovský problém to je především pro majitele toho auta, vlastně kteréhokoli auta, které tato událost potká.
A nebojte se, v autoopravárenství se pohybuji od mládí, takže ceny oprav jsou mi minimálně orientačně známé.
Nedalo mi to a hledal jsem nějaké info o motoru 1,6 TDi.
Shrnuto: jak 1,4 TSi tak 1,6 TDi stojí za starou belu.
Nevim. Ja jezdim tu 1,6TDI a spokojenost, Mel jsem predtim oktavku2 1,9 TDI a zhruba stejne. Pravdou je, ze u oktavky 3 hodne veci zprznili (hluk motoru je vetsi, za deste nebo mrholeni si okno radeji ani nepootvirejte, protoze budete mit plne auto vody, svetla sviti mdlo, prihradny ve dverich otocili - bblbost jak voda v kosi... , zpetna zrcatka jsou mensi, odebrali stredovou prihradku na palubce, (a to podotykam, ze mam vybavu ambiente plus u oktavky 2 jsem mek ambiente...(takze to neni vybavou, jenom ucelove vyrazeni penez ze zakazniku ... . ...a uz to neni tak dobre auto jak oktava 2, ale jak se rika "darovanemu koni na zuby nehled... " :D
Kdyby mela Octavia 2 prevodovku Octavie 3, bylo by to bezkonkurencni auticko. Ale na agregat 18T se zapomenout neda. Vykon naslapaneho benzinu a kroutak dieseu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.