Nejste přihlášen/a.
Ten náhradní doklad totožnosti je původní občanka s ustřiženým rohem a k ní doklad o nahlášení změny bydliště. Ta občanka normálně ve spojení s tím "papírkem" platí a nic ti nebrání převod provést. Naopak bych to doporučil co nejdříve, protože je z toho zřejmé, proč nesouhlasí(?) trvalé bydliště na plné moci s bydliěštěm vOP.
Co se plné oci týká, tak tahle konkrétní by měla platit nejméně 3 měsíce.
Ale jak jistě víš, úředník je úředník a blb ti s tou občankou klidně bude dělat problémy. Tak se nedej a prosaď si svou. Klidně po nich vyžaduj předpis, na jehož základě ti odmítají platný doklad totožnosti.
A jen dodám: Na ustřiženou občanku s "papírkem" jsem jezdil i do Německa, několikrát prošel kontrolou a nikdy jsem problém neměl. Maximálně se policista zeptal, proč? a po vysvětlení mi doklady vrátil a pusti mě v pohodě dál.
Původní občanku přece máte, ne? K změnám v občance Vám vydali doklad o změně údajů v ní (jelikož dnes už se to nedá hned zapsat tak jako dříve do knížečky). Ten doklad o změnách je z toho důvodu, že výroba nového průkazu nějaký čas trvá. Máte tedy platný doklad totožnosti. Proč byste nemohla jednat? Normálně existujete, můžete se kupř. i vdát... Neřešte to a zajděte na úřad a vyřiďte, co potřebujete. Pozor ale na to, že se Vám brzy změní číslo občanky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.