Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis auta

Od: ivuska94davi odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,
Chci se zeptat. S přítelem jsme se rozešli a ja potřebuji přepsat auto, ktere je psané na něj na sebe. Jenže jsem si musela změnit trvalý pobyt tím padem mam jen NAHRADNI DOKLAD TOTOŽNOSTI, jelikož Občanka bude až za měsíc. Uznají mi to, když půjdu přepsat auto nebo musím počkat na občanku. Problém je v tom, že byvaly mi podepsal plnou moc a nechal ověřit. Jenže já nevim, jak dlouho plná nocnplati, aby to nepropadlo, když budu měsíc cekat na OP. předem děkuji za odpověď. :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ten náhradní doklad totožnosti je původní občanka s ustřiženým rohem a k ní doklad o nahlášení změny bydliště. Ta občanka normálně ve spojení s tím "papírkem" platí a nic ti nebrání převod provést. Naopak bych to doporučil co nejdříve, protože je z toho zřejmé, proč nesouhlasí(?) trvalé bydliště na plné moci s bydliěštěm vOP.

Co se plné oci týká, tak tahle konkrétní by měla platit nejméně 3 měsíce.

Ale jak jistě víš, úředník je úředník a blb ti s tou občankou klidně bude dělat problémy. Tak se nedej a prosaď si svou. Klidně po nich vyžaduj předpis, na jehož základě ti odmítají platný doklad totožnosti.

A jen dodám: Na ustřiženou občanku s "papírkem" jsem jezdil i do Německa, několikrát prošel kontrolou a nikdy jsem problém neměl. Maximálně se policista zeptal, proč? a po vysvětlení mi doklady vrátil a pusti mě v pohodě dál.

hodnocení

0x

Původní občanku přece máte, ne? K změnám v občance Vám vydali doklad o změně údajů v ní (jelikož dnes už se to nedá hned zapsat tak jako dříve do knížečky). Ten doklad o změnách je z toho důvodu, že výroba nového průkazu nějaký čas trvá. Máte tedy platný doklad totožnosti. Proč byste nemohla jednat? Normálně existujete, můžete se kupř. i vdát... Neřešte to a zajděte na úřad a vyřiďte, co potřebujete. Pozor ale na to, že se Vám brzy změní číslo občanky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]