Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrolka v autě

Od: drdre odpovědí: 15 změna:
Nevíte co znamená ta kontrolka nad ručičkou otáčkoměru?
Kontrolka v autě

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Můžeš sdělit typ vozidla? V univerzálních kontrolkách není k nalezení.

hodnocení

0x
Měla by to být kontrolka žhavení.
Auto je naftová Dacia, že?
doplněno 16.05.17 22:38: Pro Satam: to je teoretické vysvětlení hodné zástupce značky.
Ale co to znamená v praxi? Jaká je to tedy chyba, jaká závada či chyba se musí stát aby se rozsvítila?
doplněno 16.05.17 23:04: No nedělám si srandu. V otázce je, co znamená ta kontrolka, ne co dělat když se rozsvítí (což jste obrázkem jasně sdělil).
Já znám význam většiny kontrolek v autech a tahle je pro mě nová (ikdyž Dacie znám jinak dobře) čili chci přesně vědět co znamená a co signalizuje, ať vím jednou pro vždy co je ta kontrolka zač.

Promiň, ale to si děláš srandu, že? Já nevozím v autě diagnostiku, která by mi řekla přesně, co to je za chybu. Proto je tam ta kontrolka, která ti řekne, co máš dělat, a na ostatní už jsou odborníci. Nebo opravdu chceš seznam možných závad, z kterého stejně nebudeš moudrý?

doplněno 16.05.17 23:16:

Takže tě musím odkázat na zastoupení Dácie v ČR, od kterého si vyžádej seznam možných závad, které ta diskutovaná kontrolka indikuje při rozsvícení se oranžově a druhý seznam závad, které indikuje při rozsvícení se červeně. A až ty seznamy budeš mít, poprosím tě, abys s nimi seznámil tazatele (drdre) a jelikož jsem též majitelem Dokkera, prosil bych jednu kopii i já. Děkuji.

Dacia ČR mě odkáže návod k obsluze, což je text, který jste sem vložil.
Však já si zjistím, co ta kontrolka signalizuje;)

Zkus to. Budu rád, když se se mnou pak podělíš o výsledek tvého bádání.

hodnocení

0x

Kuky má částečně pravdu, ale já se stydím, protože tu Dácii mám doma. Ovšem jezdí s ní žena.

Celá pravda je zde:

doplněno 16.05.17 22:35:

Nevím, jestli nás drdre jen nezkouší, protože ten obrázek je z návodu k obsluze*bzum*

Kontrolka v autě #2

hhh
hodnocení

0x

nad ručičkou otáčkoměru žádná kontrolka není .dělá si z vás srandu.

Kontrolka v autě #3
pavlos1*
Nad ručičkou otáčkoměru kontrolka je.Nad otáčkoměrem není,ptá se dobře.

hodnocení

0x

Táto kontrolka signalizuje chybu v riadení motora,to znamená,že niečo je v neporiadku pri príprave zmesí paliva,nevychádzajú emisie,vadné snímače,regulačné ventili a pod.Podľa normy OBDII význam tejto kontrolky je u všetkých motorov rovnaký ktoré ju musia plniť od určitého roku.Oranžová je,aby ste navštívili servis.Červená,aby ste ho tam odtiahli.

Existuje ještě jedna kontrolka, oranžový symbol motoru, u Dácie ji nazývají "Kontrolka výfukových plynů" a můj Dokker ji má taky, ale obecně plní tu funkci, kterou popisuješ. Signalizuje na základě vyhodnocení signálu z lambda sond jakoukoli poruchu motoru vzniklou v okruhu zapalování a přípravy směsi včetně příslušných snímačů. Takže kontrolka, o které tady diskutujeme, skutečně může mít trochu jiný význam a ukazovat na jiné závady, než ta "Kontrolka výfukových plynů".

jano*

Táto kontrolka tiež signalizuje servisny interval napr. výmena náplní filtrov.

Neviem preco vybrali prave taketo oznámenie no nie som inžinier nechapem.

lospandos
hodnocení

0x

Zdravím... tato kontrolka znamená že:

Kontrolka ( tlak v pneumatikách ) několik vteřin bliká, potom se rozsvítí nastálo spolu s oranžovou kontrolkou ( ta kontrolka kardio ). Upozorňují na to, že nejméně jedno z kol není vybaveno snímačem (např. rezervní kolo). V ostatních případech se obraťte na značkový servis.

trošku pozdě a navíc odpovídáte špatně-ta co popisujtete je vpravo pod ručičkou a ne nad ručičkou! Ta je jednoznačně žhavení. Napravo pod je to co popisujete , nalevo pod je kontr.otevření dveří a v pravo nad je právě žhavení nebo co psal p.Satam v 16.05.17 22:35:

vlk*
hodnocení

0x

Klid, pokud se při startování rozsvítí v multifunkčním displeji (tam, kde se zobrazují km, čas, teplota, atd.) symbol montážního klíče a svítí zde v diskuzi uvedená kontrolka, tak to znamená, že se blíží servisní interval. Potvrzeno servisem (nesmí svitit žádná jiná vystražná kontrolka). Započalo svítit 3000 km do servisní prohlídky, asi 6 týdnů před plánovanou roční kontolou. Je fakt, že to nikde v manuálu neuvádí a také je to nepříjemné, pokud kontolka už víc jak měsíc svítí, než dojde k prohlídce.

tomino*
hodnocení

0x
U autorizovaného prodejce Dacia mi bylo řečeno, že to je kontrolka servisu. Rozsvítila se mi cca rok od výroby vozu nebo cca rok po začátku užívání vozu. Vymazal ji nějak pomocí tlačítka přepínání displeje a na počkání za pár vteřin.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]