Nejste přihlášen/a.
Promiň, ale to si děláš srandu, že? Já nevozím v autě diagnostiku, která by mi řekla přesně, co to je za chybu. Proto je tam ta kontrolka, která ti řekne, co máš dělat, a na ostatní už jsou odborníci. Nebo opravdu chceš seznam možných závad, z kterého stejně nebudeš moudrý?
Takže tě musím odkázat na zastoupení Dácie v ČR, od kterého si vyžádej seznam možných závad, které ta diskutovaná kontrolka indikuje při rozsvícení se oranžově a druhý seznam závad, které indikuje při rozsvícení se červeně. A až ty seznamy budeš mít, poprosím tě, abys s nimi seznámil tazatele (drdre) a jelikož jsem též majitelem Dokkera, prosil bych jednu kopii i já. Děkuji.
Táto kontrolka signalizuje chybu v riadení motora,to znamená,že niečo je v neporiadku pri príprave zmesí paliva,nevychádzajú emisie,vadné snímače,regulačné ventili a pod.Podľa normy OBDII význam tejto kontrolky je u všetkých motorov rovnaký ktoré ju musia plniť od určitého roku.Oranžová je,aby ste navštívili servis.Červená,aby ste ho tam odtiahli.
Existuje ještě jedna kontrolka, oranžový symbol motoru, u Dácie ji nazývají "Kontrolka výfukových plynů" a můj Dokker ji má taky, ale obecně plní tu funkci, kterou popisuješ. Signalizuje na základě vyhodnocení signálu z lambda sond jakoukoli poruchu motoru vzniklou v okruhu zapalování a přípravy směsi včetně příslušných snímačů. Takže kontrolka, o které tady diskutujeme, skutečně může mít trochu jiný význam a ukazovat na jiné závady, než ta "Kontrolka výfukových plynů".
Zdravím... tato kontrolka znamená že:
Kontrolka ( tlak v pneumatikách ) několik vteřin bliká, potom se rozsvítí nastálo spolu s oranžovou kontrolkou ( ta kontrolka kardio ). Upozorňují na to, že nejméně jedno z kol není vybaveno snímačem (např. rezervní kolo). V ostatních případech se obraťte na značkový servis.
Klid, pokud se při startování rozsvítí v multifunkčním displeji (tam, kde se zobrazují km, čas, teplota, atd.) symbol montážního klíče a svítí zde v diskuzi uvedená kontrolka, tak to znamená, že se blíží servisní interval. Potvrzeno servisem (nesmí svitit žádná jiná vystražná kontrolka). Započalo svítit 3000 km do servisní prohlídky, asi 6 týdnů před plánovanou roční kontolou. Je fakt, že to nikde v manuálu neuvádí a také je to nepříjemné, pokud kontolka už víc jak měsíc svítí, než dojde k prohlídce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.