Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,včera byl otec na povinné STK s přívěsem tovární výroby Sport Jacht PS400, r.v. 1991. Již od výroby ! měl vozík barvu rámu a oje zelenou a barvu prken a podlahy z palubek hnědou, normálně natřené luxolem. V TP je uvedena od začátku barva hnědá, která převládá.Za 25 let používání přívěs při každé techn. kontrole prošel bez problému. Při včerejší kontrole veledůležitý technik na STK odmítl kvůli barvě uvedené v TP vlek schválit právě kvůli zelenému rámu a oji s tím, že vozík mám buď přetřít nebo nechat přepsat v TP barvu. Zdůrazňuji, že vlek má stále stejnou barevnou kombinaci tak ,jak byl v roce 1991 vyrobený a nikdy s tím problém nebyl. Chci se zeptat, jestli mám nějakou šanci jak se postavit proti této sprosté buzeraci od úředníků STK než kromě těch doporučených postupů, tedy nový nátěr nebo přepsání v TP. děkuji
Tak jsem si něco o tom přečetl a bohužel to vypadá, že je to na libovůli úředníků. Někde berou barvu převládající (obvykle musí pokrývat přes 50% povrchu vozidla), někde však zapíšou i vozidlo "dvojbarevně" - u tebe zeleno-hnědá (nebo hnědo-zelená?), ale jednotnost v tom není. Třeba tu ještě nekdo najde slušný předpis, který stanoví, jak se určuje barva vozidla, mně se to nepovedlo.
Perličkou je, že evidenční program má nastavený svůj rejstřík barev, takže pokud se něco nezměnilo, neexistují v něm barvy jako zlatá metalíza (obvykle žluá pastelová), stříbrná metalíza (obvykle světlá šedá) a podobné trapnosti.
Takže je mi líto, já vám poradit nedokážu. Třeba se najde někdo jiný, kdo to rozlouskne.
Zkuste v Registru vozidel změnit barvu na hnědozelenou, když to projde, máte pokoj.
Šance asi není jak se bránit před 4 lety jsem řešil stejný problém s vozíkem na STK původní barva od výrobce hnědá na STK mně tvrdily že je stříbrná samozřejmně rám je stříbrný a bočnice hnědé tak sám nevím proč vTP od výrobce je a byla barva hnědá 18 let nebyl problém mohl jsem se hádat jak chtěl ale STK mne nedal jel jsem jinam bez problémů ted pojedu znovu za měsíc jsem zvědav
Taky já se chystám s tím samím vozíkem na STK a jen se zeptám,máte výrobní číslo vyražené na rámu nebo pouze hliníkový štítek? Já mám pouze štítek (a po problémech co měl kamarád s VINem) jsem se informoval na dvou stanicích a na každá mě řekli něco jiného 1) výrobce sport jacht dával pouze štítek tak stačí 2) štítek se může odtrhnout,zničit,zneužít tak musí být vyraženo. Takže co technik to názor
Můžete se bránit - křičet,že chcete prohlídku dle pravidel z roku 1991 a na tom si trvat.Jinak že neodjedete z rampy.
Je to stejné jako že na Škodě 100 z roku 1970 nemůžou dělat technickou jako na dnešních autech,ale musí podle vyhlášky té doby z roku 70.
Koho dneska zajímá barva vozíku? - ten technik byl asi fakt nasranej a vy jste se nechal vyhodit a nebránil jste se(nebo otec).
V TP chcete přepsat co? - máte kupní smlouvu o novém vozíku s jasně danou a zadanou barvou.Nějak nechápu co chcete/nebo oni přepisovat.Tak běžte znovu na tu STK i s tou kupní smlouvou a v případě nejasností se hádejte a neodcházejte bez schválené TP.
Od začátku v dokladech měla být zelená resp. zelenohnědá. To že se to doteď přehlíželo neznamená že to chyba není. Technik vůbec není veledůležitý, ale vyhodil tě správně. Dnes jsou pod větším dohledem, z prohlídky je fotodokumentace a pokud by tě pustil tak by vyhodili jeho.
= buď přetřít nebo změnit barvu v dokladech. Nebo najít technika který zelenou prohlásí za hnědou.
Je mi líto, ale jak víš, že zelená tvoří přes 50% plochy "karoserie" toho vozíku? Třeba má hnědá "navrch". A zelenohnědá v možnostech, které se dají zapsat, určitě není. Když už, tak zeleno-hnědá, což je podstatný rozdíl.
Řekl bych, že základní barva vozíku je barva rámu tj. zelená je 100% plochy "karoserie". Dřevo je jen výplň. Stejně jako barva návěsu není barva plachty (ta taky plochou převažuje)
zeleno - hnědá souhlas to jsou dvě barvy, zelenohnědá jedna barva.
Už se bavíme na akademické úrovni a stejně to nevyřešíme. Podívej, jak je venku krásně a nechme kr..iny být
V roce 1991 takovéhle s prominutím kraviny nikdo moc neřešil. Hnědá barva prken převládala tak ji do TP zapsali.
Můj shodný vozík z roku 1984 má v TP barvu "černá". Oj je pozink bez nátěru, rám je černý, blatníky žluté, dřevěnná výplň má přírodní (světlou) barvu. (Černá barva tvoří nejmenší podíl celkové plochy).
Šanci máš,obrátit se na dopravní inspektorát nebo soud. Ale to než se to vyřeší tak ti vozík zhnije nečiností. Být tebou,koupím pixslu hnědý barvy na kov,normálně to obrousit a natřit na hnědo. Jestli je to lakovaný nebo natřený to už opravdu vyhláška neřeší. Ať se ten retardát na technický ukojí a budeš mít klid.
Třeba my jsme renovovali se sousedem vozík,dávala se nová korba,všechno v pohodě,ale neprošlo to jen proto,že byl o 2mm...slovy o dva milimetry delší než v techničáku. Kvůli tomu jsme museli zadní čelo odřezat a o ty dva milimetry ten vozík zkrátit
dobrý den, děkuji všem za reakce, ale asi bude opravdu nejschůdnější cesta rám přetřít, barvu jsem právě koupil, o víkendu se do toho dám, Jak vidím , co člověk, to jiný názor a každý předpis se dá vykládat různě.Jen nevím, jestli nemám natřít i pneumatiky na hnědo, aby to bylo opravdu na 100% a pan úředník na STK byl spokojený.
Bohužel další co sklapne uši a nedomáhá se svých práv.Pak si ta státní správa dělá z lidí ovce a bl*bce.Jo,přemalujte si celej vozejk a nezapomeňte na tažný a světla.Hlavně bacha na ten kousek pod RZ - tam se budou koukat taky a jestli bude jiná barva tak máte smůlu a technickou budete znovu opakovat.
Stejně je to jen o penězích - zaplatíte za technickou / potom za opakovanou a kolik vás to stojí? Ceny neznám,ale kolem tisícovky? místo pěti set? za vozík. Je to všivárna tyhle technický prohlídky.na vozíky.
Beru prohlídky po technické stránce ( stav,nápravy,případně brzdy ) ale barva vozíku? , když dneska se už neeviduje ani číslo motoru auta? Je to šaškárna.
Ale jo,pardon.Natřete to třeba barakrilem a máte klid před úřenickým šimlem a ,,uši,, hodně hluboko dole.
Ty jsi se nějak rozohnil. Nomální člověk to potřebuje používat,a ne lítat po soudech a domáhat se že to může bejt zelený. Jinak je to jen vrcholek ledovce,kdo chtěl v roce 2004 kam,šli jsme tam..tak teď lidi moc neohněte
Co si pomůže tím že začne ohnit na technický? vyrazí s ním dveře. Když jsme měli šanci ohnit při volbách nebo na demonstraci a podchytit tenhle problém u základu,všichni jsme stáhli uši a volili ČSSD
Opravdu se nedivím, že jsou jedinci,kteří tuto buzeraci prostě nevydrží a začnou bezhlavě střílet nebo najíždět do lidí. Společnost si za tyto útoky může sama, mohou za to vlastně poslanci, zákonotvůrci,kteří se nudí,ztrpčují život běžným občanům a ještě jsou za to královsky placeni. Všechno má své hranice a to neustálé nařízování,nové a nové zákony,, vyhlášky ,normy, které postihnou hlavně poctivé obyčejné lidi, to musí skončit nebo aspoň držet v rozumných mezích. Jak psal kolega výše, s politikou to opravdu souvisí. Já sám pociťuji dnes v té přemíře zákonů,vyhlášek a nařízení míň svobody než za dob, kdy jsme tu měli sovětskou armádu.Soudím, že Evropská unie tímto sama sebe zničí.
Dobrý den,já mám přívěs Sport jacht LPB 207p,r.v.1977, v TP vůbec není barva zapsaná.STK to procházelo bez problémů,nikdo neřešil,že vozík byl přetíraný barvou,která byla zrovna po ruce.Začalo se to řešit asi před dvěma lety,kdy jsem ztratil OTP a šel si zažádat o nový.Úřednice potřebovala do počítače zadat barvu,a tak mám v TP uvedeno: barva- hnědá tmavá(to jsou prkna) a doplňková barva- červená(to je barva rámu).Jinak u tohoto vozíku je výrobní číslo vyraženo nahoře na oji asi 10 cm od rámu(má to kulaté oje-trubku) To taky nebylo vidět pod vrstvami barvy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.