Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svíčka - skutr

Od: martinskuta odpovědí: 5 změna:

Co znamená, když je mokrá svíčka? Měla by být suchá s šedivým povlakem, né? Děkuji za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mokrá svíčka je uchlastaná svíčka, Ale jestli ti to nestartuje, tak trochu mokrá být musí, Suchá svíčka nemá co zapálit, protože kde je moc sucho, není ani benzín. Přilož ji na válec z boku, spust starter a koukej, jestli svíčka dává jiskru. Vem ji ocelákem, očisti, vyfoukej bordel a zkus znova. Uprav vzdálenost elektrody svíčky podle manuálu. Když to nechytí přesto, že je tam benzín a kope jiskra, je buď špatná komprese - volná svíčka,(dotáhnout) nebo svíčka nedává jiskru pod tlakem - vyměnit svíčku. Další může být špatná směs, zkontroluj trysky.

No a pak už příjdou těží závady, netěsnosti na motoru nebo pístu.

martinskuta
hodnocení

Díky za odpověd, ale svíčka je fungl nová, jen tady pátrám po příčině, proč mi nejede skutr se vzduchovým filtrem. Zadával jsem tady v této rubrice otázku - Skutr nejede se vzduchovým filtrem. Tak jsem koukal i na svíčku.

Vycistit komplet karbec a pokud nejde s filtrem, mas zrejme prilis bohatou smes.

hodnocení

0x

Nemáte náhodou zanesený filter?

asd1

Nemá ;)

Jak vypadala svíčka hned po zdechnutí? Jak vypadá teď (ideálně foto). Čoudí se z výfuku? Jde o to jestli to je bohatou směsí nebo naopak chudou. Popis chování mi sedí spíš na chudou směs = ucpaný palivový filtr, trysky v karburátoru, přisávání falešného vzduchu.

A řeš to v jednom tématu, rozsekat to do tří témat jen dělá chaos.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]