Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potreboval bych poradit.Měnil jsem na Audi A4 B6 přední brzdove kotouče a desky ( Dělal jsem to už 3x a nikdy nebyl peoblém) . Vše jsem vyčistil. Váleček šel krásně zatlačit.Po ujeti cca 5 km kola hřejou a auto je zabržděné ,Po vychladnuti je vše Ok.Měl jsem tu 2 mechaniky,nebo spíše lidi co se tím baví v garaží a oba udělali rozborku,všechno znova vyčistili a namazal a vý sledek stejný. Ješte bych dodal ,že pedál má strášně rychlý nástup.Trošku ťuknu na brz.pedál a auto brzdí.Nestkal se někdo s pidobnou závadou.Ještě bych dodal,že brzdovku jsem odsál mezi rysky a je dost stará,ale myslím,že tímto to nebude .Děkuji za odpivěď.
To je tím že neměníš kapalinu. Teď máš hlavní válec nebo hadice na výměnu. Kapalina se tlakem tam dostane,ale zpět odtéká pomalu nebo vůbec. Když je brzda studená,nejsou kotouč a desky teplem tolik roztažené a malá mezírka stačí. Jak se zahřejí,zmenší se vůle mezi kotoučem a deskou a už to nestačí..tím pádem kolo přibrzďuje. Jak jsi zatlačoval pístky,nějaký bordel ti vlítl do hlavního válce,nebo se v něm utrhl kus těsnění.
Máš velký sikovky? Zkus trošku našlapat aby pístek vyjel,pak vem sikovky a zatlač jej o kousek zpět. Jestli bude pístek sám mírně povyjíždět,drží se v systému tlak a to je celý tvůj problém.
Pokud není pístek zarezlý,plovoucí čepy chodí a jsou namazané,žádná jiná závada než ucpaná trubka/hadice nebo hlavní válec KO být nemůže která by ti způsobila váznutí brzdy.
Stará kapalina je právě velmi častá příčina selhání brzd nebo problémů s brzdami,hodně lidí to podceňuje. Takový sračky nasáklý vodou ti snadno rozežerou kroužky ve válci nebo v pístkách,který tam pak všechno zacpou. Kapalina se mění co dva roky,myslím že těch pár korun za litrovku kapaliny a nový šroubky není tak moc
Tomu nasvědčuje i ten nepřirozeně malý mrtvý chod pedálu. Desky máš hrozně blízko kotouče tak to okamžitě brzdí. Když je normální vůle mezi deskou a kotoučem,chviličku trvá než pedál začne reagovat
To je právě na nic,protože to nepoznáš jesli vyjíždí. Můžeš to zkusit ještě jinak,vem pomocníka,rozdělej brzdu aby jsi dobře viděl na pístek. Pomocník šlápne na brzdu a pustí. Pístek musí po vyjetí viditelně zajet zpět(o kousek) Pokud zpět nezajede nebo jen opravdu nepatrně,je to taktéž potvrzení problému. Jen dávej pozor aby jsi pořád nešlapal a nešlapal a pístek ti nevylítl ven.
Jo zkus vyměnit tu kapalinu,opravdu přes šrouby a poctivě. Možná jak to vyšlapeš,ty rozdrolený kousky vyplavíš ven a zase to bude fungovat...otázka jestli se to povede a jak dlouho to bude fungovat,ale to už máš daň za zanetbanou údržbu
Viz nedávno otázka na Octavii poradte.cz/... . Dělá to ABSko, které se patrně zavzdušnilo. K nápravě je potřeba diagnostika, tuším, že VAG stačí, a znát příslušný postup. Jelokož nemám ani Audi ani Octavii, tak ten postup neznám.
Vagem se brzdy neodvzdušňují ! Pouze standardním postupem. ABS se samo nemůže zavzdušnit. Logicky by při zavzdušnění brzdy brzdily hůře a ne že by blokovaly. To je naprostý nesmysl.
Viz citace z dílenské příručky Škoda Superb:
Všeobecná upozornění k odvzdušnění
brzdové soustavy
♦ Odvzdušnění brzdové soustavy je popsáno pro
přístroj pro plnění a odvzdušňování brzd
-ROMESS S15-.
♦ Odvzdušňování brzdové soustavy u vozidel s ABS se
provádí stejně jako u vozidel bez ABS.
♦ Používat jen novou brzdovou kapalinu ⇒ Kap. 00-3.
Pokud brzdy nastupují příliš brzo, většinou je problém v posilovači brzd. Za jízdy se dá nohou potáhnout brzdový pedál zpět. Pokud se změní nástup brzdného účinko, je to v této oblasti.
Ještě jedna věc: pokud byly brzdové třmeny rozmontovány a měněny např. gumičky ve třmenech pro píst, tyto gumičky jsou vnitřním průměrem zkosené. Při montáži se to pozná tak, že po namontování gumového kroužku do vnitřní drážky, namaže se píst, musí jít dvěma prsty lehce zasunout do třmenu. Pokud je kroužek otočený, píst jde špatně zasunout do třmenu. Pak se po uvolnění brzdového válce píst nevrátí o potřebnou vzdálenost a zůstává blízko brzdových destiček.
Pokud vám nestačí kopie textu dílenské příručky, kde se jasně píše, že se odvzdušňuje vše stejně, tak pak nevím. VAG mám a nemá žádnou funkci odvzdušňování. Pouze test akčních členů.
Tak doložte své tvrzení, teoretiku.
Vag-Com 304 Cz.
Jestli ve vyšší verzi, tak to netuším. Je to drahé a naprosto pro normální využití zbytečné.
Zavzdušněné ABS, ucpaná hadice k brzdiči/ hlavní brzdový válec - ověříš povolením odvzdušňováku - pokud tím odbrzdíš tak je to tlak v hydraulice.
Zatuhlý brzdič = otevření odvzdušňováku nepomůže.
Pokud jsi měl volnou hadici, tak bych šel po ABS (na odvzdušnění nutná diagnostika)
Ale on pokud jsem správně pochopil dotaz s kapalinou nic nedělal,takže by se mu ani nemělo zavzdušnit ABS. To s tím šroubem je dobrý nápad,nechápu jak jsem to mohl opomenout
Na problém s ABSkem stačí podle vyjádření některých odborníků samotné zatlačení brzdových pístků do třmenů. Přiznám se, že to úplně dokonale nechápu, ale je fakt, že většina skutečných odborníků doporučuje u "postižených" koncernových aut použít ten diagnostický postup po jakémkoli zásahu na brzdách.
U žádnýho auta se mi nikdy nestalo že by se mě zavzdušnilo ABS,hlídám si kapalinu,aby v nádobce pořád byla,pístky zatláčím pomalu přípravkem. Ani u koncernových nebyl nikdy problém. Pokud ti kapalina nevyteče,nemá se tam jak vzduch dostat. Zkusit to samozřejmě může,ale podle mě slepá ulička
Tak jsem vyměnil brzdovku( opravdu to byl hnus) Výsledek? Pravé kolo vypadá OK .Levé - šlapnu na pedál ,kolo je zabržděné.Povolím odvzdušňovák , brzda se povolí a kóo je OK.Našlapz a kolo je zabržděné. Takže podle méě zůstává v okruhu tlak.Jestli se nemýlím,tak okruh je rozdělen na předek a zadekPokud je levé přední kolo dobré,tak na pravém je vadná hadíčka.Kdyby byl vadný brzdový válec,tak nefunguji obě přední kola,ne? Chápu to di ře?Při výměně hadiček ,budu muset odvzdušnit ABS? Předem děkuji za rady
Hadička je asi jasná, nech vyměnit obě, nikdy nevíš, kdy to samé udělá druhá, stejně stará. A protože při výměně hadiček se asi nevyhneš případnému vniknutí vzduchu do systému, odvzdušnil bych po výměně celý systém.
Přesně co jsem říkal,teď můžeš jen doufat že je to hadičkama. Vyměnit pro jistotu všechny. Pokud to nebude hadičkama,tak máš hlavní válec KO.
Pokud blokuje levé přední,mělo by při závadě hlavního válce blokovat i pravé zadní,brzdová soustava je do kříže. Ale na zadku to nemusíš tolik poznat jako na předku,na zadku nemáš tak silnou brzdu jako ve předu
A pro příště poučení že těch pár stovek jednou za dva roky za tu kapalinu stojí. Tam vznikne hrozný sajrajt co rozežírá těsnění,navíc je to nacucané vodou. A zatímco suchý bod varu kapaliny máš v závisloti na typu něco kolem 260°C,když je nacucaná vodou,může to být třeba jen 150. Pak z nějakého prudkého dlouhého kopce ohřeješ brzdy,kapalina začne vařit,v brzdách máš rázem plno plynu a při pokusu o zabrždění se ti pedál propadne na podlahu. A můžeš jen zatáhnout ručku-která není při jízdě zrovna nějak extrémně účinná a čekat na náraz
Tak nejprve blokovala obě přední .Je pravda,že na zadní kola jsem se nedíval.To by musela blokovat všechny kola. Zítra zkusím to kolo do kříže.Dodneška jsem si myslel,že ty okruhy jsou rozděleny na predek a zadek a ne do kříže. Upozorňuji,že jsem laik.Ale podle mě,když šlapnu na brzdu ,zvednu tlak v soustavě,tzn,že váleček vyjede a zatlači na desky.Kolo zabrzdí.Pustím pedál a tlak by měl " utéct" ,váleček se vrátí a kolo je odbržďené.Tlak ,ale zůstane,jUvolním tlak přes odvzdušnovák a váleček se zasune a kolo nebrzdí. Nechápu,jak může být hadička vadná, když jsem při výměně brzdovky přes hadičku protlačil brzdovku.
Při výměně hadiček se zavzdušní ABS?
Hadička může být rozsypaná zevnitř. Když šlápneš na brzdu,vytvoříš vysoký tlak a do toho pístku to prorveš,zpátky to odtéká jen vlivem pružení gumičky v pístku a zpět se to neprorve,nebo jen pomalu. Stejně se chová i zborcený hlavní válec,tam to tlakem prorveš,zpátky to neodtéká..proto ti kolo brzdí.
Jak jsi měnil kapalinu,jeden okruh se uvolnil,druhý je stále ucpaný.
Okruhy máš vždycky zapojené do kříže,to je z důvodu kdyby jeden okruh selhal,aby ti nebrzdilo auto jen na jednu půlku..tím pádem by jsi šel okamžitě do hodin
Chapu, že okrzh není rozdělen na levá. -pravá.Myslel jsem ,že je ozdělen přední - zadní.Zkusím vyměnit hadičky.A při té výměně hadiček se zavzdušní ABS?
Nezavzdušní pokud nenecháš kapalinu vytéct z nádobky. Když odmontuješ hadičku,kapalina z ní pořád vytéká,takže když je kapalina v nádobce,nemá se dovnitř vzduch jak dostat.
Bacha když budeš montovat hadičku,aby nebyla překroucená. Prvně se utáhne u karoserie,pak vezmeš třmen brzdy s pístkem a ten našroubuješ na hadičku až nejde dále otáčet, Složíš brzdu a když není hadička překroucená,s citem dotáhneš i na brzdiči. Pak musíš normálně klasickým způsobem brzdu odvzdušnit,do brzdiče se vzduch dostane.
Ono kdyby to bylo na přední a zadní a selhal ti přední,tak to taky nějak zrovna dobře brzdit nebude
Ano zavzdušní.Celý systém brzd se musí při domácí haťapadla odvzušnit a dát do pořádku.Nejlépe potom ihned okamžitě v servisu.
Tak bylo to brzdovýma hadičkama.
zdravim,mám stejný problém na golf 4, akorát na zadních brzdách.mechanik se tím nebude zabývat nejradši by tam dupl hned nové origo(brzdič přes 3000kč).to samé povolím odvzdušnovák desky povolí,sešlápnu pedál píst zatlačí a už nepovolí.na STK zjistil-hadičky na předních brzdách jsou na výměnu(popraskané)možná příčina?každopádně hadičky předek vyměněny,tak se uvidí.díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.