Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjdou dva klaksoni

Od: felicia odpovědí: 8 změna:
Chči na felicií prilat dva klaksoni půjde to? Co musím udělat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Doporučuji zajít na vrakárnu, tam z nějakého vraku vyndat "fanfáry" (2 "klaksony s výstupem zatočeným do tvaru lesního rohu), já osobně mám z Renaulta Laguna, a zapojit je oba paralelně na původní přívod ke klaksonu. Ten rozdíl ve zvuku je neuvěřitelný.

Mě to stálo 200,-Kč za fanfáry a cca 20 minut práce.

Jj, tyhle klaksony jsme měli na Golfu a znělo to dost dobře a slyšet byl na velkou vzdálenost.

Satam - Fanfáry bývají zapojené přes relé. Berou značný proud a když je připojíte přímo, tlačítko na volantu to nemusí vydržet.

jmlc - nesmíte věřit všemu, co kdo napíše do inzerátu. Tohle opravdu není houkačka z lokomotivy. Ta by mimo jiného těžko byla na 230 V.

Fanfáry mají srovnatelný odběr s klaksonem, taky mají skoro stejná střeva, jiné je zpracování zvuku, klakson nemá na rozdíl od fanfár zvukovod.

Trochu se v elektrotechnice vyznám a mám na svých autech zapojené fanfáry namísto klaksonu natvrdo bez relé a kontakty spínače to patrně snáší dobře, protože ty první fungují už skoro 10 let.

Je pravda, že zapojení přes relé zvýší spolehlivost, pro mě to není problém, ale pro úplného laika to může znamenat skoro nepřekonatelnou překážku.

ja1
hodnocení

1x

jmlc: To není klakson z lokomotivy. Je to standartní průmyslová houkačka, zde v provedení do nevýbušného prostředí.

Lokomotivy nemají elektrický klakson ale mají tlakovzdušné houkačky, popřípadě mají i tlakovzdušnou píšťalu.

hodnocení

0x

Já mám v garáži klakson z lokomotivy - je to na 220V.. bližší data zjistím... přes měnič napětí by se dalo zapojit i na 12V baterii... to by byl zvuk ... nechcete?

doplněno 16.05.17 16:23:

vypadá tuším takto sbazar.cz/...

doplněno 16.05.17 17:17:

taky jsem si myslel, že to je siréna pro doly... ale na inzercích se prodává jako houkačka z lokomotivy... v podstatě je to jedno - prostě to houká...

hodnocení

0x

Ano, půjde to, musíte to jen správně zapojit.

hodnocení

0x

sehnat dva klaksony,sehnat spínací relé,sehnat pojistkové pouzdro a 15A pojistku,sehnat pár autokablíků,konektory,smrštovací bužírku nebo izolačku.

poté vše dobře zapojit a troubit a troubit *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]