Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se střídat o techničák

Od: boda* odpovědí: 13 změna:

dobrý den,

střídáme se s manželkou o jedno auto.Musíme si myslet na techničák,kdo ho má zrovna u sebe.Zelenou kartu má duplikát.

Je možné mít dva techničáky?Nebo je jiná možnost?Děkuji za odpoved.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Stejný problém řeší spousta rodin. Jedinečné řešení je klíčky i techničák odkládat na stejné místo hned po návratu. Pokud si pořídite auta dvě,tak jako my, je to už horší, protože se někdy techničáky nebo klíčky ve spěchu pomíchají. Obzvláště, když oba používáme střídavě obě auta (dle potřeby - jsou různě velká).

jarda2*
hodnocení

0x

No my to normalne nechavame v aute ;) (teda klicky ne :-P )

No to bych rozhodně nedoporučoval, zvláště pokud parkujete na ulici. A ještě tam pro jistotu nech i velký techničák, co kdyby jsi ho zapomenul na technickou ;)

jarda2*

Nejak nechapu rozdil, jestli mi nekdo ukradne auto s OTP a zelenou kartou, nebo bez. Oboji lze celkem snadno ziskat. To uz je uzitecnejsi ukrast znacky.

Nechavat v aute. Kdyz mi nekdo ukradne auto, tak fakt, ze mam papiry v bezpeci doma v supliku mi fakt v te chvili bude k nicemu.

jabraka*
hodnocení

0x

Není až tak velký problém mít také dva malé techničáky.Já jsem před časem ztrazil peněženku v ní techničák bankovní karty a na základě žádosti s udanými důvodY ztráty jsem získal duplikát.Pak jsem doma mezi prádlem našel založenou peněženku a tím jsem měl karty dvě.

JABRAKA

ooouuu

Což je řešení nezákonné.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

malý technický průkaz, resp. osvědčení o registraci část I. je veřejnou listinou, má jednoduché ochranné prvky a pořadové číslo, toto číslo se zapisuje do velkého technického průkazu...ztracený malý technický průkaz lze nahradit novým, v elektronické části registru jsou uvedeny všechny malé techničáky, respektive jejich čísla,ktdré kdy byli vydány k autu... s údajem o platnosti...prokázat se neplatným technickým průkazem při silniční kontrole znamená porušit zákon...policista má totiž možnost ověřit si údaje v registru vozidel, tedy i platnost dokladu...Kdysi se vydávali papírové osvědčení o technickém úprůkazu, tam se číslo psalo rukou a nebyl propblém, mít v rodině dva doklady stejného čísla...Stávající legislativa to zatím neumožňuje, tak jako neumožňuje mít 3 registrační značky...

hodnocení

0x

doteď jsem se domníval, že je naprosto normální nechat techničák s pojištěním (a ostatní doklady) v autě.

stany*

Taky nechavam maly technicak i zelenou kartu v aute ( samozrejme v prihradce, ne za oknem )

nespokojenyurednik

když budou doklady v drahé audině, než stihnete nahlásit odcizení auta včetně dokladů, odjede s ní zloděj po ose bez problémů a bez obav za hranice, ani při silniční kontrole policista nic nezjistí...a nemusí to být zrovna drahé auto, s doklady lze bez problémů odjet někam, kde se auto rozebere na díly nebo jinak "zlegalizuje"...

to samé i bez dokladů!

alf*

no pokud ho náhodou zastaví tak může mít problém. S malým TP který najde v přihrádce nebo za sluneční clonou se případně jedná o běžnou kontrolu a v klidu pokračuje dál, policajt se nebude pídít dál protože dostane co chtěl tedy obvykle ŘP, OP, OTP.

Já bych ho nechával někde pod koberečkem nebo kdesi v kufru, nalepit pod sedačku (samozřejmě tak aby šel sundat) ...

doplněno 08.11.09 22:32:

fakt je, že možnost kontroly je HODNĚ malá, pokud to vezmu za sebe s cca 30000 km ročně, pokud mi paměť dobře slouží policajt mě naposledy zastavil v jedné vsi u Mělníka kolem roku 2000, běžná kontrola. Potom jednou, to už je ale hodně dávno v Turnově, to byl oostré, musel jsem i šlápnout na brzdu a pustit blinkry a ukázat lékárničku.

Toto tedy zase hovoří ve prospěch těch kteří OTP prostě nechávají v autě a neřeší to.

Mě z jednoho auta zbyly jen klíče, panel od rádia, OTP, protokol a oznámení že mám zapomenout že nic nenašli. No tak k čemu je dobré mít ho u sebe, jen že člověk ví značku a VIN do protokolu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]