Nejste přihlášen/a.
Zitra jdu na autoškolu. A čeká mne jízdy C+E
Chci se zeptat na co si dát pozor a jak efektivně zaparkovat s vlekemděkuji za rady
0x
Hele, to se naučíš až praxí. V autoškole poslouchej instruktora, dej mu najevo, že on je pánem. Buď to dáš, nebo ne. Rady jsou o ničem. Až časem zacouváš do prostoru, kde je to na chlup, tak to pochopíš.
Ať ti to vyjde. Budeš s návěsem nebo přívěsem? Návěs je jednodušší
Prostě je to o intuici.
Jezdit budu přívěsem
Iveco valník s plachtou a přívěs s plachtou
Kdyby to byl tahač s návěsem stim bych si více věřil než s přívěsem
No prostě tam musíš vidět tu geometrii a osy, jak jdou... Já to taky dělal v autoškole s vlekem. No, moc mi to nešlo samozřejmě. Pak praxe od mazáka s návěsem. Jednou jsem ti takhle couval do vrat s přívěsem, když mě kolega požádal... neuměl. Poradit těžko... Zkus to v autoškole dát, v praxi se to naučíš i poslepu, pokud nejsi totální magor. Tak asi tak.
0x
Ale používají se tandemové přívěsy (ty bez točnice) se kterými se couvá jednoduše, jako s autem a vozíkem a jízda vpřed je lepší než s návěsem. Akorát kvůli spojení soupravy je lepší přijít v monterkách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.