Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závěrečky - nervozita z jízd

Od: tajemnak* odpovědí: 15 změna:

Zdravím,

zítra dělám závěrečky a mám z toho šílené nervi. Teorii mám naučenou, zákon 2x přečtený, všechny otázky projeté, posledních 10 testů jsem dal všechny na 100%, takže z teorie strach nemám.

Co je průser jsou jízdy, jsem nastydlej, budu nervózní.. Snadno něco přehlédnu (hlavně z té nervozity). Pokud to nedám, tak sám sebe strašně zklamu, navíc v úterý mám domluvené předání auta, takže pokud to nedám tak budu dalších 14 dní zbytečně koukat na auto před domem :/

Nemáte nějaký tipy, na co rádi vyhazujou a na co si dát pozor? Vím, že budu mít nervi jak na drátku :/

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Mě vyhodili před dávnými lety za to, že jsem na železničním přejezdu málo otáčela hlavou stranou při rozhlížení se, jestli nejede vlak... zkoušku jsem udělala napodruhé. Jinak asi toto - nestresujte se, zkouška z autoškoly není nic jiného, než sednout za volant a jet podle předpisů. Takto budete řídit auto, i když v něm budete pak sedět sám bez komisaře. A kdyby náhodou, tak těch 14 dní uběhne jako voda. A pamatujte si, i když zkoušky zvládnete, tak hotový řidič stejně nebudete. To až ujetím dalších několika stovek kilometrů. Tak hodně štěstí! Ať se vám to podaří.

mp*
hodnocení

0x

Zkoušky jsou zkoušky. A každý není suverén. Já jsem taky trochu trémista, když jsem před drahným časem dělal zkoušky na zbrojní průkaz, docela se mi třásly ruce (a to jsem občas před tím chodil i na střelnici). Přeji hodně štěstí - 15.5. je dobré číslo. Zase za volant jsem sednul, ani nevím jak. To dáte! (nerv(i)y zvládnete).

hodnocení

0x

Vzpomínám. Dělala jsem řidičák 21. 5. 1973. Tedy stejně v květnu, jako Vy. Uteklo to jako voda a teď už dělá můj vnuk.

Instruktor byl prima chlap, dneska už nežije, chtěl nás naučit co nejvíc. Jezdili jsme s nejmodernějšími vozy - Š 100. Protože věděl, co mi nejde, všechno mi do té poslední jízdy zakomponoval. Rozjíždění do kopce i couvání. Udělala jsem na první pokus a hrdě si domů odnesla růžovou knížečku. Její získání stálo 450 Kč.

Kamarádka se u auta zula a vklouzla za volant bosá, aby prý měla cit na pedály. Udělala taky. Každý to holt řeší po svém.

Uvidíte, že taky uděláte. Hlavně pak jezdit s rozvahou, raději se všude 2 x podívat a zastavit. Vyježdění teprve přijde. Dneska se na silnici dějí občas takové věci, že si myslím, že ti účastníci snad ani žádný řidičák nemohou mít. Spíš že chovanci z Bohnic mají volný den.

Tak to zvládněte a hodně km bez nehod a problémů. *palec* Jaga.

rudolff
hodnocení

0x
Na auto pred domem budes koukat i kdybys zkousky udelal - vyrizeni ridicaku trva nejakou dobu a u prvniho nejde udelat expres... A bez karticky v ruce stejne ridit nemuzes! Takze hlavne v klidu ;)

Rudolfe, nevím, jak je to dnes, ale tehdy, za mě, to tak nebylo. Kolem 13 hodin jsme dojezdili /třída/. Esenbák řekl, že v 14,30 si můžeme do autoškoly přijít pro čerstvé, růžové, ještě vlhké, řidičáky. Seděly jsme s kamarádkami v městském parku a pokuřovaly společně klejky za 6. Brrr*blee*! A odpoledne jsem opravdu přijela domů s naprosto novým řidičákem. Tehdy žádné čekání nebylo. Jak je tomu dnes, to ale nevím. Jaga.

danys*

Dnes se čeká zhruba 2-3 týdny. Já měl před cca. 13 lety řidičák do druhého dne.

hodnocení

0x
Bohuzel , jako kazde zkousky , od testu ve skole , maturita , autoskola , testy v praci... Musite zachovat chladnou hlavu. Drzim palce. Kdyz to nevyjde , mate dalsi pokusy tak v pohode , svet se nezbori.
A pamatujte , ridi se az s ridicakem v kapse , ne driv. Vyrizeni ridicaku 2-4tydny. Podle toho , jak stihaji. A na prvni ridicak nejde si priplatit rychloridicak.
tajemnak*
Mám to! :)
Teorie na 100% a jízdy až na výtku toho, že bych měl víc předvídat dopadli také skvěle! Díky všem :)
Gratuluji.
Ted si pockej na ridicak.
A na zacatku nezapomen , ze fyzika plati na vsechny auta , nefrajer , nejezdi jako prase. Dosti zacatecnikum se to vymstilo a nekteri zaplatili i zivotem...
asd1

To bylo keců ;)

Hlavně si zapamatuj: jakmile si začneš myslet že už umíš řídit, tak zpozorni a vrať se zpátky na zem. V autě se učí jezdit celý život a i po ca 700000 km pořád objevuju něco novýho. A s odstupem vidim, že prvních tak 10 tisíc km jsem byl hříčka příroda a zázrak že to bylo bez bouračky.

Gratulace. V klídku to oslav, dojdi si na úřad ať ti udělají papíry a do doby než budeš mít řidičák v kapse, se na auto jen dívej. Taky by jsi mohl o papíry přijít dřív než je dostaneš.
Jistě jste se učili jakej je flastr za jízdu bez papírů.
To že jsi udělal autoškolu nic neznamená. Tím jsi jen dal úřadu najevo, že ti může vystavit řidičák.
danys*

Taktéž gratulace! A ted si dávaj velkýho bacha ať nikoho nezabiješ nebo nějaký ovád nezabije na silnici tebe! Hodně štěstí

Prima, gratuluji. Ale s tím předvídáním měl pravdu.

Jela jsem v sobotu z Krkonoš. Trasou, kterou jsem příliš neznala. V mém směru 2 kluci na kolách, asi 10 let. za nimi dospělák, s cigárem, měl je asi hlídat. Místo toho mával na projíždějící auta a řval. Říkám si - bacha, máš asi pořádně naváto, chlapče. Kluci byli dost daleko před mým autem, zahnuli bez problémů doleva k bytovce. Čas na to měli. Jenže pak měl snahu zahnout i ten tatík. Nás za sebou neviděl, šejdroval po silnici, já už jela krokem. Najednou ho cosi napadlo, zastavil, dal nohu na zem. Tak jsem ho opatrně předjela. Fuj, to jsem si oddechla.

Proto PŘEDVÍDEJ! To je důležité. Toho připochcance by mi líto nebylo, bylo by mi líto sebe, když bych šla do krimu. I když, kdo ví., Viz třeba Darina Rolincová - přejela, zabila a neseděla. Ale ta zase měla peníze, což já ne. ;)

Tak hodně kilometrů bez nehod! Jaga.

tajemnak*

Haha, je docela sranda podívat se na své staré otázky. :D To bylo nervů, teď se tomu člověk od srdce zasměje :)

asd1
hodnocení

0x

Klíííd, maximálně tě vyhodí a za pár stovek si znova zajezdíš v cizím autě.

K řízení patří i zvládat stres, pokud se třepeš tak že děláš chyby, tak jsi ještě nedozrál = další jízdy + zkoušky jsou spíš výhoda. Určitě lepší než se tohle učit ve svém autě ;)

Prostě jet v klidu, nespěchat, jet jako při každé jiné jízdě. Dávat si pozor na detaily a chytáky. Dost pomůže předem si představovat nepříjemného a přísného instruktora, který kouká zle a vede tě do chytáků. A sebe jak situace v klidu řešíš...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]