Nejste přihlášen/a.
Vždyť je u něj kamera, tak by pokuty mohl dokumentovat. Jak se poznají podle Vás ty radary, co dávají pokuty?
Kamera může být šméčko.
Radar, který Vás změří a můžete čekat pokutu vypadá třeba takhle :
Navíc - ty radary, které skutečně ,,fotí´´ neblýskají - tedy přesněji řečeno ne ve viditelném spektru, mají IR přísvit
to: promon - nejsem odborník na blýskání radarů, ale vím určitě, že jsem dvakrát zahlédl blesk od radaru a dvakrát mi přišla i pokuta. A ten radar vypadal dost podobně jako je na obrázku.
Takže ty "informační" radary, které oznamují naměřenou rychlost na velkém displeji, i když mají nějakou kameru, tak obvykle nepokutují?
Radar nikdy nepokutuje, pokutuje jeho provozovatel, což musí být obec, jinak to není legální. A znám radary, které jen informují o rychlosti a dělají "strašáky" a pak znám provedením stejné radary, které tě vyfotí a pak ti domů přejde pozdrav.
Takže se nedá říci jednoznačně.
Tak hlavně pokud jde o radar, který je využíván k pokutování, musí být před ním a za ním značka
hradecky.denik.cz/galerie/mereni_rychlosti_znacky.html?mm=1110461
Nevím, připouštím že je možné, že to už neplatí. Ovšem třeba u nás v okolí loni umístili 7 Ramerů 10, všechny jsou označené danými značkami, totéž úsekovky nainstalované na D1 nedávno.
Vím o borci na kterého to blesklo. Ze zvědavosti to otočil a úsek projel znovu, aby zjistil co to bylo. Pokutu platil dvakrát.
A to se pútáte proč? Pže jezdíte jako růžové zvířátko a bojíte se o pokuty a případně i o body?! Neboť pokud jezdíte v obci způsobně,jak se má , pak se opět nemusíte ptát a toto Vám může být jedno zda-li je informační či nikoliv!
A kde jste přečetl že jsem psal že jezdí jako prase? Já se ptal zda-li takl jezdí a to jestli se nepletu joi dost podstatný rozdíl!
A Vy víte, jak rychle v daném místě jezdí, když říkáte, že jezdí jako prase? Některé takové měřiče rychlostí blikají jak blázen už při překročení o 1 km/h. Mnohdy jsou kalibrované s odchylkou, takže ukazují stejnou rychlost jako rychloměr ve vozidle. Kolikrát mě hodil červenou i zpomalovací semafor v momentě, kdy jsem jel reálnou rychlostí 50km/h (+/- 53km/h na rychloměru). Pokud se nepletu, aby mohla být za rychlost udělena pokuta, musí být radar kalibrovaný a s licencí, tento bych viděl za atrapu a možná sbírá statistiky o rychlosti.
Nedávno mě naměřil takový "informační" radar s kamerou v obci rychlost 57 km/hod. Bylo to v kopcovitém terénu, kde najednou byla značka obec, zatáčka a za ní hned ten radar. Bylo to s kopce, takže brzdný účinek byl snížený, ale poslední hodnota, kterou jsem přečetl byla 44 km/hod. Snad měří i víckrát a vyhodnocuje i zpomalení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.