Nejste přihlášen/a.
Máte v autě při jízdě v přímém směru volant nakřivo? A řešíte to?
Nemám, protože mám auto v dobrém technickém stavu Kdybych měl, tak to samozřejmě řeším, protože volant se "nezkřiví" sám od sebe, na tisícihranu o několik zubů nepřeskočí. Ale naopak značí problém na nápravě.
Neznačí přímo problém, ale signalizuje potřebu návštěvy odborného servisu ke kontrole geometrie přední nápravy. Solidní servis přitom i odhalí případné závady na nápravě a navrhne jejich odstranění.
Ne rozhodně to tak být nemá. Budeš muset navštívit servis ke kontrole nápravy a potom na geometrii. A na tupý venkonvský rady posunout volant na tisícihranu rovnou zapomeň,to je cesta k tomu aby jsi se vymlátil nebo aby jsi měl za měsíc z nových pneumatik šrot
Ne, já mám volant srovnaný. Jen tento jev poměrně často vidím a moc nechápu, jak s ním někdo může v klidu trvale jezdit. Už jen samotný fakt, že to na pohled vypadá nehezky.
Mám kamaráda co pracuje na STK a říká že co jsou tam lidi schopní přistavit na kontrolu,že se mu z toho chce blejt. Třeba z motoru unikal olej takovým způsobem,že to za sebou nechávalo cestičku z kapek,a chlap úplně na klid to tam přivezl. Zdevastovaný nápravy a brzdy ve stavu horším než hrozným taky nejsou žádnou vyjímkou.
A co je ještě víc zarážející,že nejvíc se to týká novějších aut. Když tam někdo veze starý auto,tak má prý v 70% případů aspoň trošku soudnosti,aby odstranil aspoň ty nejhorší závady. U aut ve věkovém rozmezí 5-10 let to tam lidi prostě švihnou,bez jakékoliv prohlídky a jsou tam většinou ty nejnebezpečnější závady-protože lidi si myslí že novější auto je ještě nemá.
Proti tomu volant na křivo je sice závada,ale pořád ještě nic
Volant mám rovně, křivý řeším - je to známka špatně udělané geometrie, případně neprovedení geometrie po práci na nápravě.
Obecně musí být volant rovně, řízení ve středové poloze a kola v přímém směru. Pokud se něco dělá na nápravě (do řízení se nehrabe) a pak se dělá geometrie, tak se volant nastaví na střed a k tomu se seřídí kola na potřebnou sbíhavost/ rozbíhavost. Velice často se volant na střed nedá, jen se nastaví sbíhavost kol a pak je volant v přímém směru nakřivo...
Pokud ti budou chtít přesouvat volant na tisícihranu, tak utíkej co nejdál. Pak bude sice volant rovně, ale řízení nebude ve středové poloze. Jako bonus ti ten lempl při přesouvání volantu často poškodí kroužek pro airbag
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.