Nejste přihlášen/a.
Zna nekdo presne oznaceni plastovych nadob,pouzitelnych na benzin.Potrebuji vozit v aute 30 litrove plastove obaly s benzinem,jsou puvodne od nejakeho saponatu.S naftou nebyl problem,u benzinu se obavam staticke elektriny.Podle me by tam ma byt oznaceni U a naproti taky prevracene U,ale nevim to jiste.
Byť se to nemá,ale osobně jsem bral natural do 10l kanystříku od sirupu ze školní jídelny .Jinak viděl jsem na pumpě "cmrndat" benál do dvoulitrové pet láhve.
Stempe domu mán ve třech půl litrovkách od coca coly a dalších limonád naftu, natural a ve třetí je toluen nebo trichlórethylen? nevímale mám to hezky dlouho.pže občasně dle potřeby použiji jak na kole nebo v autě a zatím se naleptání ani jednou kapalinou nedělo !
Jednou jsem pochytal trochu benzínu z odpojené hadičky do klasické PET flašky od Mattonky, a za pár desítek minut, když jsem ji vyléval, takže už tekl benzín i s plastem - flaška se rozleptala. Ale co jsem teď koukal na netu, lidé dávají benzín do PETek úplně bežně a nějaké rozleptání považují za fámu. Já bych teda neřekl...
...Potrebuji vozit v aute 30 litrove plastove obaly s benzinem ...
Takže dle dotazu těch 30-ti litrových nádob bude víc. Pokud to chcete vozit v neschválených nádobách,tak si koledujete o průsereček. ADR jste doufám četl a máte potřebné školení a certifikát k převozu nebezbečných látek a auto máte důkladně označeno. Až do Vás někdo nabourá a ono to bouchne,tak se budete divit. - nebo taky možná už ne.
Presne takovou odpoved jsem od nejakeho chytraka cekalBude vic,to je treba 2kusy,takze 60 litru a nejdrive sonduji,do ceho to muzu nalit,nez to budu vozit!Jinak ADR plati nad 240 litru,pokud se nepletu.
To neni rada chytráka, ale upozornění na to co hrozí, když se přimotáš do bouračky a benzín se rozleje a blafne. Je to stejný jako chlast - pokud tě chytnou tak máš problém (papíry do čistírny), pokud způsobíš nehodu s velkou škodou/ ublížením na zdraví tak to je pro normálního člověka likvidační (celá škoda jde za tebou).
Klasika je 20L "vojenský" plechový kanystr, na dlouhodobé skladování je lepší plast (HDPE), bacha na levných kanystrech často praskají víčka (jsou z křehkýho plastu a odlomí se vršek). Němci v příhraničí na benzín berou velký plastový kanystry od větví.
Rozleptaná PET od Mattonky - asi hodně "EKO" benzín Normální petflaška je OK...
Pokud jsou kanystry certifikovány na přepravu hořlavých látek podle předpisu IATA, tak by neměl být problém, v opačném případě při nehodě a plechovičky by shořely a došlo ke škodě na zdraví, přepravce by požárek snad přežil, tak pojištovny mají výjimku a vše jde na vrub riskéra, ale pravděpodobně při 30 litrech a více benzínu v obyčejném plastu by požárek byl i se smaženicí pilota
Může se jen rozlejt, posádka vystoupí a blafne to až za chvíli po odpaření, pak maj hezký divadlo :D Odmítnutí pojišťovny plnit moc sranda neni... To jen ať víš do čeho jdeš
opět se zeptám jako laik, když to blafne, shoří, kdo pozná, že tam bylo 5 litrů, nebo 50litrů? Snad jen vyšetřováním policie?
asd, nepochybuji, že se pozná, že hoří kapalina, ale jak se pozná, zdali 5 či 30 litrů?
a co ADR?
Ano vyšetřováním. Hasiči to obvykle poznají na první pohled hned při příjezdu, navíc u nehody jsou často svědci kteří vidí celé divadlo, např. tahaj zraněného z auta a vidí kanystry + rozlito...
Tak jsem se dozvedel spoustu chujovin, katastrofickych scenaru,ala televize Znova,ale oznaceni kanystru,na prevoz benzinu NE
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.