Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis vozidla v registru vozidel

Od: lenina10 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, nabízela jsem k prodeji auto. Ozval se kupec z města 300 km vzdáleného. Pro auto si přijel vlakem, bohužel v odpoledních hodinách, kdy již nelze auto přepsat na registru vozidel. Na mou žádost kupující poznamenal na kupní smlouvu, že cca do 5 dnů (přesně uvedený datum) zašle DOPORUČENÉ veškeré dokumenty potřebné k přepisu vozidel, jelikož převod se musí provést do 10 ti dnů v místě trvalého bydliště prodávajícího. Kupující se jevil jako člověk, který vému slibu dostojí.Bohužel v daný termín žádné podklady nedorazily a na SMS zprávu mi kupující neodpovídá. Jak můžu nyní postupovat, abych nebyla případně pokutována. Vozidlo je stále registrované na mou osobu. Můžu zajít na regist vozidel a aspoň tuto skutečnost oznámit? Bohužel mám pouze kupní smlouvu a okopírovaný velký technický průkaz.

Předem děkuji za vaši odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tady je každá rada drahá a takových prodávajících je na poradně spousta. Bohužel žádná konstruktivní odpověď. Za přepis zodpovídá prodávajíci. Já bych na toto nikdy nepřistoupila, vím, pro Vás je už pozdě. Dávám teď auto k likvidaci, právě kvůli tomuto - nemá STK, možná by si ho ještě někdo opravil, ale je s tím tolik problémů, že mi to za pár tisíc nestojí.

Někdo tu radil zahájit na evidenci vozidel převod s tím, že kupující je na evidenčce a za chvíli přijde, oni ho prý pak osloví.

hodnocení

0x

Kupec odjel i s originálem velkého TP, rozumím-li tomu dobře. A třeba to ještě dojde, a třeba taky ne. Potíž není v tom, že byste byla pokutována za to, že auto není do deseti dnů od převedení (rozuměj zápis ve velkém TP v kolonce vozidlo odhlášeno/převedeno) přihlášeno na nového vlastníka, potíž je v tom, že odhlášení/převedení na jiného vlastníka nemá úřad do čeho napsat. Takto se to nedělá, velký TP měl zůstat u Vás, uděláno to mělo být opačně, když už jste na úřad nemohli společně, ale pozdě bycha honiti, že? Totiž když máte údaje o kupci, mohla jste zajít na úřad, a nechat to do velkého TP zapsat sama, na to nepotřebujete nic (pokud vím). Kupní smlouvu byste potřebovala pro pojišťovnu pro ukončení povinného ručení. Pak mu originál poslat. A kupec velký TP pro jízdu domů nepotřebuje (na to má osvědčení o registraci - malý TP), stejně jej řidič v autě s sebou vozit nesmí s výjimkou jízdy na STK apod. Byla byste z obliga. Co teď? Stůj co stůj se snažit dostat se k tomu TP, jinak nevím. Neposílejte SMS, zavolejte, pokud možno třeba i z jiného tel.čísla. Třeba je to jen shoda nějakých zlých náhod a dopadne to dobře, ale tato partie se mi po čertech nelíbí.

satak
hodnocení

0x
Můžete si nechat vystavit duplikát TP i malého,pak už jen sehnat toho kupce...

hodnocení

0x

Lenko, nejdříve byste měla sehnat kupce za každou cenu, jinak vozidlo nepřepíšete. I když dojdete na registr, budete lháte že nemáte techničáky, že jste je ztratila, sice Vám vydají duplikáty ale vozidlo bez přítomnosti kupce a evidenčky nepřevedete.

Novela zákona 56 sice připouští možnost změny i jedním účastníkem, (zahájení správního řízení), ale stále budete v registru vozidel vlastníkem Vy. Pokud kupec nebude reagovat je problém a nikdo ho nepřinutí konat. Páč on auto prodá třeba dalšímu.

Musíte sehnat kupce, třeba že požádáte někoho z okolí kupcova bydliště.

Přeji hezký víkend

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]