Nejste přihlášen/a.
Z toho obrázku nejsem schopen spočítat spotřebu, chybí tam údaj o množsrví spotřebovaného benzínu na těch 350km.
Jestli auto jezdí normálně a nejezdíš s ním jen ty, tak je jen jedna možnost: Někdo ho krade.
Co takhle zajet na diagnostiku?
Tak naplň zase nádrž do prvního vypnutí tankovací pistole, ujeď cca 350 km a u téže benzínky u téhož stojanu znovu dopúlň do prvního vypnutí pistole. Z toho spočítej spotřebu, která bude mnohem bližší skutečnosti, než to, co jsi tu spočítal ty na základě údaje o velikosti nádrže. A k tomu mi připiš rok výroby toho žrouta.
Teď jsem koukl na tech. údaje a myslím, že na deklarovanou spotřebu 9,1 l/100km se mým způsobem výpočtu v pohodě dostaneš a bude po záhadě.
To ale nic nemění na tom, že i s tou deklarovanou spotřebou je to žrout.
Tak si ještě zkontroluj víčko a krytku nádrže.
Pokud parkuješ venku, tak je možný, že ti někdo trochu benzínu z nádrže občas odčerpá.
A pokud plánuješ nějakou delší cestu, tak udělej měření jak radí ostatní. Naplň nádrž před cestou, pak jeď obvyklým způsobem jízdy a po třeba 100 nebo 200km opět natankuj plnou. Tak uvidíš skutečnou spotřebu.
Pak můžeš přemýšlet jestli je to nízkými teplotami venku a tedy delší fází sytiče a nebo třeba jestli ti funguje termostat.
Jak vypadaj svíce? Termostat seklý v otevřené poloze - motor se neohřeje a furt jede na sytič. Posunuté rozvody. Protékají vstřiky.
Pokud jsi tankoval plnou, tak odhadem ti to žere 10 (něco zbyde, na celou nádrž bys musel vyjet do sucha) - ve městě couračkama a přískokama by se to dalo i s motorem v pořádku.. Na přesnou spotřebu bys musel změřit litry = dotankovat znovu do plné.
Aspoň máš aspoň trochu pocit, že v autě máš tu 2,5 V6
Promiň, ale pokud ten motor jede úplně normálně, tak prakticky nic z toho, co uvádíš, nepřipadá v úvahu. Každá z těch závad by měla další nepřehlédnutelné projevy.
Dokud nezměří skutečnou spotřebu tak, jak už mu tady nejméně 3 radíme, pak jen věštíme z křišťálové koule a motáme mu hlavu
Spadnou, ale motor nechcípne, že? Tak to je úplně normální. Nic přidřeného tam není, jinak bys za pár minut dojezdil
Pokud by byl motor přidřený tak to pak poznáte během chvíle!Jak se začně něco přidírat pak je do cca2km vymalováno a motor tak na GO nebo raději do šrotu.Jinak jak vidíte že se točí klikovka? Já to u svých aut nevidím,ale až do zhasnutí motoru vím že se točí!
Otáčky po vyřazení rychlosti řídí řídící jednotka. A ta ovlivňuje rychlost poklesu otáček v závislosti na různých hodnotách vstupních veličin ŘJ. A podle toho, co jsem již vyzkoušel je ten poměrně rychlý pokles otáček u Twinga normální. Kdyby byl motor kdekoli přidřený a to způsobovalo rychlý pokles otáček, neměl by motor šanci přejít plynule do volnoběhu, ale naprosto plynule by chcípl. Takže na přidřený motor zapomeň a až změříš tu spotřebu námi navrženým způsobem, tak se ozvi.
Když to poznáš že máš přidřený motor díky padání otáček po vyřazení tak proč se zde na poradte ptáš a rovnou auto neopravíš nebo nenecháš opravit? Seš teda docela borec dle tohoto soudit na přidření-pár aut mi prošlo rukama a u každého se toto lišilo a navíc mám i osobní zkušenost se zadřením motoru!Na 1 kilometru-postupně po rozjezdu z 5°až do času kdy ani jednička nedokázala téměř hnout s autem a po vyřazení následovalo okamžité chcípnutí a tím to skončilo!
Výpočet spotřeby se počítá podle vzorce:litry děleno počtem kilometrů krát 100.Natankuj plnou a po ujetí třeba 350 km tankuj znovu.Počet litrů vyděl počtem ujetých kilometrů a výsledek násob stovkou.Vyjde Ti poměrně přesná spotřeba.Dělám to tak již x let a protože si to zapisuji,mám přehled jak o ujetých kilometrech,ceně a spotřebě.
Nevím,jak jsi vypočítal spotřebu na 11,4 litrů.Z fotky se dá vyčíst,že jsi ujel 350 km a z nádrže o obsahu 40 litrů ti zůstala polovina,tedy spotřeba je 20 litrů.Tedy podle vzorce,který jsem uvedl výše je průměrná spotřeba taková:20:350=0,057x100=5.71litrů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.