Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šílená spotřeba

Od: drdre odpovědí: 19 změna:
Ahoj. Mám na starost renault twingo 1.2 40kw a má úplně šílenou spotřebu. Spočítal jsem to jak je to na obrázku na 11.4l na sto. Možná to ještě klesne ale pochybuji. Snímač teploty je nový a odpor má přesný podle tabulek. Lambda dává napětí taky přesné. Svíčky nové i rozdelovač. Jezdí se s tím s lenkou nohou, časté brzdění motorem. Žádné couracky po městě to jen občas. Já uz nevím co s tím. Olej ani chladička se neztrací. Zítra ještě zkusím kompresi. Nechci živit něco co žere jak 2.5 V6 a výkonu má jak kolo...
Šílená spotřeba

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tonda234
hodnocení

1x

Dobrý den.můj otec kdysi měl taky takový problém.nikdy nato nepřišel čím to je.já to vím.chtěl jsem jezdit na pionýru a neměl na benzín.tak auto to jistilo :) třeba vám to pomůže

hodnocení

0x

Z toho obrázku nejsem schopen spočítat spotřebu, chybí tam údaj o množsrví spotřebovaného benzínu na těch 350km.

Jestli auto jezdí normálně a nejezdíš s ním jen ty, tak je jen jedna možnost: Někdo ho krade.

Co takhle zajet na diagnostiku?

drdre
hodnocení

Nádrž na 40l. Nekrade, pamatuju si kolik tam bývá od poslední jízdy. Neteče ani nádrž. Diagnostiku to nemá. Jen nejaký konektor se čtyřmi piny ale nevím jak to měřit.

Tak naplň zase nádrž do prvního vypnutí tankovací pistole, ujeď cca 350 km a u téže benzínky u téhož stojanu znovu dopúlň do prvního vypnutí pistole. Z toho spočítej spotřebu, která bude mnohem bližší skutečnosti, než to, co jsi tu spočítal ty na základě údaje o velikosti nádrže. A k tomu mi připiš rok výroby toho žrouta.

Teď jsem koukl na tech. údaje a myslím, že na deklarovanou spotřebu 9,1 l/100km se mým způsobem výpočtu v pohodě dostaneš a bude po záhadě.

To ale nic nemění na tom, že i s tou deklarovanou spotřebou je to žrout.

hodnocení

0x

Souhlasím se satemem. Přesnou spotřebu spočítáte, pokud dotankujete plnou do vycvaknutí pistole, vyjedete půl nebo klidně plnou nádrž a dotankutete opět podle předchozího postupu. Palivoměry jsou značně nepřesné.

hodnocení

0x

Tak si ještě zkontroluj víčko a krytku nádrže.

Pokud parkuješ venku, tak je možný, že ti někdo trochu benzínu z nádrže občas odčerpá.

A pokud plánuješ nějakou delší cestu, tak udělej měření jak radí ostatní. Naplň nádrž před cestou, pak jeď obvyklým způsobem jízdy a po třeba 100 nebo 200km opět natankuj plnou. Tak uvidíš skutečnou spotřebu.

Pak můžeš přemýšlet jestli je to nízkými teplotami venku a tedy delší fází sytiče a nebo třeba jestli ti funguje termostat.

asd1
hodnocení

0x

Jak vypadaj svíce? Termostat seklý v otevřené poloze - motor se neohřeje a furt jede na sytič. Posunuté rozvody. Protékají vstřiky.

Pokud jsi tankoval plnou, tak odhadem ti to žere 10 (něco zbyde, na celou nádrž bys musel vyjet do sucha) - ve městě couračkama a přískokama by se to dalo i s motorem v pořádku.. Na přesnou spotřebu bys musel změřit litry = dotankovat znovu do plné.

Aspoň máš aspoň trochu pocit, že v autě máš tu 2,5 V6 ;)

Promiň, ale pokud ten motor jede úplně normálně, tak prakticky nic z toho, co uvádíš, nepřipadá v úvahu. Každá z těch závad by měla další nepřehlédnutelné projevy.

Dokud nezměří skutečnou spotřebu tak, jak už mu tady nejméně 3 radíme, pak jen věštíme z křišťálové koule a motáme mu hlavu;)

drdre
hodnocení

Asi to bude přidřený. Pozoruji u jiných aut ze kdyz vyradim tak se ještě chvíli točí klikovka. Tady vymacknu spojku a okamžitě otáčky spadnou...

Spadnou, ale motor nechcípne, že? Tak to je úplně normální. Nic přidřeného tam není, jinak bys za pár minut dojezdil:-D

Pokud by byl motor přidřený tak to pak poznáte během chvíle!Jak se začně něco přidírat pak je do cca2km vymalováno a motor tak na GO nebo raději do šrotu.Jinak jak vidíte že se točí klikovka? Já to u svých aut nevidím,ale až do zhasnutí motoru vím že se točí!

drdre
hodnocení

Jak to poznám? Normálně. Když vyradim u jiných aut tak se otáčky ještě drží a neklesnou na volnobeh.Tady u mě vyradim a otáčky hned sletí az motor skoro neslysím. Navíc to se.ten motor začal nějak trepat na volnobeh... Prostě jde cítit ze se ten motor točí z tuha. Do té doby jsem to nepozoroval protoze jsem jezdil jen v tom a nejak jsem si na to zvykl.

Otáčky po vyřazení rychlosti řídí řídící jednotka. A ta ovlivňuje rychlost poklesu otáček v závislosti na různých hodnotách vstupních veličin ŘJ. A podle toho, co jsem již vyzkoušel je ten poměrně rychlý pokles otáček u Twinga normální. Kdyby byl motor kdekoli přidřený a to způsobovalo rychlý pokles otáček, neměl by motor šanci přejít plynule do volnoběhu, ale naprosto plynule by chcípl. Takže na přidřený motor zapomeň a až změříš tu spotřebu námi navrženým způsobem, tak se ozvi.

Když to poznáš že máš přidřený motor díky padání otáček po vyřazení tak proč se zde na poradte ptáš a rovnou auto neopravíš nebo nenecháš opravit? Seš teda docela borec dle tohoto soudit na přidření-pár aut mi prošlo rukama a u každého se toto lišilo a navíc mám i osobní zkušenost se zadřením motoru!Na 1 kilometru-postupně po rozjezdu z 5°až do času kdy ani jednička nedokázala téměř hnout s autem a po vyřazení následovalo okamžité chcípnutí a tím to skončilo!

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Výpočet spotřeby se počítá podle vzorce:litry děleno počtem kilometrů krát 100.Natankuj plnou a po ujetí třeba 350 km tankuj znovu.Počet litrů vyděl počtem ujetých kilometrů a výsledek násob stovkou.Vyjde Ti poměrně přesná spotřeba.Dělám to tak již x let a protože si to zapisuji,mám přehled jak o ujetých kilometrech,ceně a spotřebě.

besi
hodnocení

0x

a kdy jsi kontroloval nebo měnil vzduchový filtr?

adi*
hodnocení

0x

Dobrý den

Nemůže Vám někde unikat palivo? Palivo by mohlo unikat jenom při nastartovaném motoru, když tlačí čerpadlo. Při zhaslém motoru unikat nemusí.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Nevím,jak jsi vypočítal spotřebu na 11,4 litrů.Z fotky se dá vyčíst,že jsi ujel 350 km a z nádrže o obsahu 40 litrů ti zůstala polovina,tedy spotřeba je 20 litrů.Tedy podle vzorce,který jsem uvedl výše je průměrná spotřeba taková:20:350=0,057x100=5.71litrů.

cl
Mu tam zbyva pouze jedna plna tecka. To 1|2 tam sviti trvale a naznacuje pulku stupnice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]