Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlašení vozidla

Od: agentdt odpovědí: 15 změna:

v roce 1999 jsem prodaval škodu 105 přes autobazar Fridrych teplice.Prodej proběhl bez problémů peníze jsem dostal ale asi po půl roce my policie dovezla domů malý TP napsany na mé jméno.Zašel jsem do bazaru a oni řekli,že došlo ke stratě malého TP a že se o to postarají.Bohužel jsem nic neověřil a dnes 5.11.09 my přišla pokuta za nezaplacené povinné ručení 5000kč.Pravděpodobně je vozidlo evidováno na mou osobu.Autobazar již neexistuje a po 10 letech nemam žádný doklad od vozidla ani autobazaru.Prosím o radu pokud se potvrdí že jsem ještě majitelem vozidla jak ho vyřadím z evidence a jestli mam nějakou šanci o prominutí nebo zmírnění pokutu.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

už to tady bylo asi stokrát, dejte si tu práci a podívejte se do historie

jarda2*
hodnocení

0x

Pro pojistovnu: Nejste majitelem, neprovozujete, at si dokazi opak.

Odhlaseni asi bude trosku problem...

jabraka*
hodnocení

0x

No,pokud jsi prodal auto do bazaru,musíš mít smlouvu o prodeji.Pokud ji nemáš,jsi lajdák a právem za to platíš.Minimálně aspoň prodejku z bazaru.Tím se prokážeš v pojišťovně,žes auto prodal.Pokud to auto někde běhá,sežeň nového majitele a dohodni se s ním o zápisu do vel techničáku.

JABRAKA

agentdt
hodnocení

takže,byl jsem na magistratu kde jsem zjistil napsané vozidlo na mne.Platná stk do roku 2001 po tomto roce již vozidlo nemělo stk. Vyplnil jsem papír na trvalé odhlašení vozidla z provozu a čestné prohlašení že jsem vozidlo zlikvidoval v roce 2003 kdy ještě nebyla ekolikvidace.Zaplatil jsem 650 kč a vozidlo je trvale bez dokladů vyřazeno z evidence.Nevím jak se zbavit pokuty od české kanceláře pojistitelů když mam doklad o zrušení vozidla k 6.11.2009 a vozidlo od roku 2003 neexistuje a pokuta je za období 1.1.09-1.4.09.

nespokojenyurednik

přesně tak jako na magistrátu, čestným prohlášením...pokud ČKP tvrdí opak, je dokazování na ní...rozhodnout by pak musel v konečném důsledku soud...jak Vám prokáže, že jste auto provozoval, když to není pravda? Úředník magistrátu jednoznačně porušil zákon,. ale je to jeho problém...a Váš, protžer jste lhal...když se náhodou auto objeví v provozu, nový majitel to jen tak nenechá, s tím počítejte..jako kdyby někdo jen proto, že je lajdák a kašle na ztákony, vyřadil na jakési čestné prohlášení auto, které jste od něj kdysi koupil ale neregistroval na sebe...pak by jste stříhal ušima...modlete se společně s úředníkem, aby se to nestalo...

hodnocení

0x

Urychleně odepište ( do 30 dnů) ČKP, že od roku 1999 vozidlo nevlastníte a tudíž neprovozujete.

Musíte jim odepsat.

agentdt
hodnocení

jak mam napsat že nejsem vlastníkem a neprovozoval jsem vozidlo od roku 1999 když bylo vozidlo zaregistrovano na mé jméno a a napsal jsem č.prohlašení na magistrátu že jsem auto zlikvidoval v roce 2003 aby mi ho odhlásili.Jedna se o starou škodu 105S

Tak jin napište datum 2003!

Ale vy fakt nejste vlastníkem

603902651

nespokojenyurednik

no a co kdyby jste dlužnou částku za pojistné včetně penále zaplatil? Ve fondu ČKP by bylo více peněz na likvidaci škod způsobených nepojištěnými auty, a funcionáři ČKP by si mohli v prosinci nadělit tučné odměny, aby bylo něco na dárky...Přispějte jim, neváhejte...

agentdt
hodnocení

jsi vtipálek ale mě do smíchu moc nebylo když jsem zjistil že na mé jméno jezdil někdo cizí i když jsem prodal auto v autobazaru a vždy jsem měl pov. ručení řádně zaplacené .Děkuji MIlanovi za radu co odepsat ČKP a rád se podělím o zkušenosti až mě odepíší na mé prohlášení.

nespokojenyurednik

Dnes jsem potkal známého, který má od roku 2001 dočasně vyřazeno auto,je to škodovka R-coupé, v technickém průkazu i v registru to má čitelně zapsáno, přesto mu přišla mu složenka s výzvou k zaplacení asi 4,5 tisíce za první čtvrtlertí , myslím že se jedná o penále...k tomu 150 Kč za náklady spojené s touto výzvou...bude to ten intenzivnější tlak na "neplatiče pojistného", jak nedávno v televizi tvrdil zástupce ČKP...věřím tomu, že těch neprávem obeslaných lidí budou stovky, tisíce...nechcete dát svůj případ k dispozici médiím? Zatím tam dostává prostor neustále jen ta jedna strana...ČKP to prostě zkouší, dle mého názoru si neověřuje v registrui skutečný stav věci a obesílá kdekoho...

agentdt
hodnocení

Ten dopis je pro normálního člověka dost drsný cituji :

Dovolujeme si vás upozornit,že pokud ve stanovené lhutě neobdržíme uhradu zákonnného příspěvku nepojištěných nebo nám neprokážete neexistenci své povinnosti k uhrade, přistoupíme k vymáhání dlužné částky.Ta se bude v souladu s §24c odst2 zákona dále navyšovat o náklady vymáhání a o úroky z prodlení dle nařízení vlády č. 142/1994 Sb.Neuhrazené pohledávky předáváme k vymáhání specializovaným firmám nebo k soudnímu vymáhání.

Mam za to že dost lidí raději zaplatí než si dělat nějaké problémy,každopádně díky všem a uvidíme zda bude prohlašení o tom,že vozidlo neprovozuji a není v mém vlastnictví od roku 2003 vozidlo neexistuje postačující.

nespokojenyurednik

Ale to je v pořádku, všichni plaťte, i v pojišťovnictví je krize, lidé vypovídají životní pojisky a další produkty, protože na splátky nemají peníze, tyto prostředky pojišťovnám chybí, a rozesílání podobných dopisů jak vidíte jim možná pomůže trochu vylepšit hospodářské výsledky...Zájmy obesílaných občanů v médiích nikdo nehájí, tak si ČKP dovoluje čím dál tím víc...proto plaťtre, plaťte, plaťte...chcete mít silné a bohaté pojišťovny, nebo ne? Za Vaše peníze pak nějaká osoba blízká pojišťovnám, maskovaná nějakou nadací nebo organizací pozve několik poslanců na služební poznávací cestu k moři, například za účelem našeho zviditelnění v evropské unii, na oplátku pak poslanci po návratu navrhnou a budou prosazovat další zpřísnění zákona o pojištění...Plaťte...

martinahol*

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat co vše musím mít při odhlášení vozidla?Prodali jsme dvě auta v zahraničí.Jedno auto jsme odhlásili bez problému,akorát chtěla po nás 800 kč za převozní značky,které hned zrušila na Magistrátu(tak jsem je ani neměla).A u druhého auta nastal v Praze na úřadě problém.Chtějí plnou moc od nového majitele,že jsme mu auto prodali a můžem udělat na něj přepis.Kupní smlouvu mají,jen musím nechat přeložit plnou moc.Nový majitel ani nepotřebuje náš technický průkaz,auto už má přepsané...Jen nevím,proč na jednom úřadě nechtejí plnou moc a nadruhém ano.A to chceme jen vratit značky a odhlasit auto v čr.Děkuji za radu

to se ptejte jich, podle jakého práva to chtějí!

To že jednají každý úřad jinak je naprosto normální. Nejlépe jak nevyhovět "zákazníkovi" ví NÚ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]