Nejste přihlášen/a.
Mám problém s hadicí odvětrání klikové skříně,docela často vypadavá,jízdní vlastnosti se nezmění,poznám to podle toho,že mi jde smrad z motoru do kabiny auta,otevřu kapotu,hadice vypadlá a motor cely postříkaný.Tak ji nasadím a jedu dál,ale po pár km mi to udělá zase.Nevíte co s tím?Jestli zasvorkovat?Nebo nějak profouknout a zkusit,jestli není nekde nějaká usazeniba?Děkuji.Mám Renault grand scenic
Žere ti auto olej? Tohle vypadá že máš netěsný pístní kroužky a v klikové skříni máš příliš velký tlak který tu hadici vyrazí. Zasponkovat můžeš,je možné že je jen vymačkaná..ale pokud je tam velký tlak vyrazí to zase někde jinde
Díky za odpověd.Ano,olej mi to žere...dnes jsem jezdil a hadice zůstala na místě,tak nevím,mě připadá,že to dělá jen někdy..naposledy na podzim,teď třeba tisíc km nic,a včera to začlo..Dá se nějak poznat,žě je špatné to těsnění?Někdo mi radil vzít si kousek hadice a zkusit do toho fouknout,jestli se mi to vrati...Díky
To je když máš netěsné pístní kroužky,tak vlastně část stlačovaného vzduchu při kompresi jde do klikové skříně. A naopak při sání když je ve válci podtlak se do něj přes netěsné kroužky dostává olej,který je potom spálen. Jestli to nevypadává pořád,tak hrozný to nebude,můžeš jen takovou tou plastovou stahovačkou přitáhnout hadičku k nátrubku.
Kolik to sežere oleje na 1000km? Jestli by nebylo na čase zauvažovat nad GO motoru
Na GO motoru se mi to zdá ještě brzo,mám najeto jen 160 000kmKolik to žere oleje jsem nějak nepočítal,asi začnu.Plastovou stahovačku už mám danou na jedné straně,a mám strach to dát i na stranu ke klikovce,protože jak by to vyletělo celé odjinud..Jde vyměnit jen to samostatné těsnění?To by bylo asi řešeni..Díky
Myslíš těsnění čeho,tý hadičky? Pokud se vyrábí a prodává tak určitě
Ono někdy může být 160 tisíc hodně,pokud ten motor nedostává předepsanou údržbu,hlavně olej,nebo třeba koupíš stočený auto který má ve skutečnosti 3x tolik
blbě jsme to napsal,nemyslel jsem těsnění.Myslel jsem koupit ty pisní kroužky,jestli se to prodavá..
KAŽDÝ motor trochu "dýchá"proto se dělá ono odvětrání! Toto je na většině ne-li na všech autech zajištěno hadicovou sponou ("eskápáskou").Jeno bych to odvětrání pročistil a stáhnul ať to drží ,protože to, že občas to vystřelí je znakom horší průchodnosti odvětrací hadičkou!
Jestli je to na výměnu kruhů poznáte snadno-změříte tlaky ve válcích kompresiometrem -+- by měli být ve všech stejné,druhá zkouška-vstříknete do každého válce trochu oleje a opět změříte tlaky a dle rozdílu se uvidí zda-li jsou jruhy špatné. Popř ještě variant nouzové opravy za provozu-ko každého válce vstříknopu cca 0,5 dl petroleje a nechat alespoň 24 hodin působit.Petrolej by měl rozpustit karbon a tím uvolnit zapečení kroužků a měl by pak být znatelný rozdí před a po použití petráku!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.