Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fritovací nebo vyjetý olej do pincka

Od: fuo odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám jawu 21, totální šrot, motor před smrtí - půjde na generálku. Ale, můj dotaz je takový esli s ním můžu jezdit na fritovací (nový - čistý) nebo vyjetý olej. Zajímá mě esli je to možný, ten vyjetý olej asi jo ale co ten fritovací? Děkuji! Jen mimochodem, nebojte pincek půjde na renovaci a poté do dobrých rukou :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

NE

najspíš zadřeš motor během několika minut

Ten kdo bude dělat generálku ti pděkuje (bude shánět nový motor)

hodnocení

0x

M2T

kam ten olej chceš lejt do převodovky nebo do nádrže

do nádrže nedoporučuju nepojede to a brzo se to kousne a zadřeš potřebuješ olej co se dobře v benzínu rozpustí

do převodovky bych nelil ani jedno i když už sem z toho jednou vylil i Hydrol -bílé mlíko používané k chlazení na obráběcích strojích

kup pp90 a nalij to tam ten peníz za tu trochu oleje tě snad nezabije

hodnocení

0x

Tak jestli s něho uděláš vznětový motor tak možná chvíli jo:) ale zážehový ti na olej ba ani naftu nepojede.Jako malí smradi jsme to zkoušeli otevřeným ohněm-co hned chytlo na to jsme jeli (líh,ředidlo,sliovice*zed*...)

fuo
hodnocení

Samozřejmě že ten olej chci přimíchat do benzínu, zapomněl jsem to napsat

hodnocení

0x

Pokud nemáš dieselový motor,předkomůrkový, s čerpadlem nejlépe Bosch,tak na fritovací zapoměň ! S obyčejnou poctivou naftou (poměr nwn -tam by bylo třeba experimentovat kdy to na onu směs pojede a kdy ne) by to šlo,v určitém poměru ,jako kluci smrdící krunou jsme s tímto experimentovali (měl jsem za 0,9Kčs /l topné na rozdíl od 2kč motorovou a 6kč benál)(topná a motorová se tehdy lišili jen bločky za které topná byla!) a nejen s tímjelo se na věci jak psal Magor ,i na ricínový olej. ale úspora? téměř nulová!Takže dp jen olej k tomu určený to jest motorový olej (za mého mládí jen )M2T do benzínu a do převodovky PP90

Vyjetý je špinavý ,obsahující částečky karbonu takže NE i když je to vylítaná vrána

vanad1*
hodnocení

0x

Vám připadne fritovací olej jako vhodné mazivo pro mazání motoru? Tak to je síla. Člověk by řekl, že je spousta dostupných informací na vše možné a že i logicky není nic univerzálního. Jak se zdá, jde to s tímto národem z kopce a to hodně rychle!

Nelze napsat o tazateli vhodné přirovnání, protože na nesmyslnou otázku se hledí jako na normál a na stejně nesmyslnou odpověď už funguje cenzura. Tak pak nevím...

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
dvoutakty opravdu pouze na olej nejezdí. Moc se jim nechce jezdit ani na 1:1 s naftou. Směs benzin + 1:50 olej +10% nafty funguje dobře, ale chce to úpravu hodnot předstihu a jiné svíčky.
Dříve se běžně míchal benzin s olejem M6A M6AD), ael v poměrech 1:25 - 1:30. S příchodem M2T byl doporučený poměr 1:40, později dokonce 1:50.
Později se objevil TSF - menší kouřivost, lepší mazání. Dnes tuhle směs používá většinou ten, kdo dvoutakt provozuje často - není to tak finančně nákladné jako používání polosyntetiky nebo dokonce syntetiky - tu už používají hlavně ti, kteří mají dvoutakty jako veterány (tzn. že si je šetří). Ale pozor - míchací poměry pro tyto drahé (a kvalitní) oleje už jsou zcela jiné!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]