Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám jawu 21, totální šrot, motor před smrtí - půjde na generálku. Ale, můj dotaz je takový esli s ním můžu jezdit na fritovací (nový - čistý) nebo vyjetý olej. Zajímá mě esli je to možný, ten vyjetý olej asi jo ale co ten fritovací? Děkuji! Jen mimochodem, nebojte pincek půjde na renovaci a poté do dobrých rukou
M2T
kam ten olej chceš lejt do převodovky nebo do nádrže
do nádrže nedoporučuju nepojede to a brzo se to kousne a zadřeš potřebuješ olej co se dobře v benzínu rozpustí
do převodovky bych nelil ani jedno i když už sem z toho jednou vylil i Hydrol -bílé mlíko používané k chlazení na obráběcích strojích
kup pp90 a nalij to tam ten peníz za tu trochu oleje tě snad nezabije
Pokud nemáš dieselový motor,předkomůrkový, s čerpadlem nejlépe Bosch,tak na fritovací zapoměň ! S obyčejnou poctivou naftou (poměr nwn -tam by bylo třeba experimentovat kdy to na onu směs pojede a kdy ne) by to šlo,v určitém poměru ,jako kluci smrdící krunou jsme s tímto experimentovali (měl jsem za 0,9Kčs /l topné na rozdíl od 2kč motorovou a 6kč benál)(topná a motorová se tehdy lišili jen bločky za které topná byla!) a nejen s tímjelo se na věci jak psal Magor ,i na ricínový olej. ale úspora? téměř nulová!Takže dp jen olej k tomu určený to jest motorový olej (za mého mládí jen )M2T do benzínu a do převodovky PP90
Vyjetý je špinavý ,obsahující částečky karbonu takže NE i když je to vylítaná vrána
Vám připadne fritovací olej jako vhodné mazivo pro mazání motoru? Tak to je síla. Člověk by řekl, že je spousta dostupných informací na vše možné a že i logicky není nic univerzálního. Jak se zdá, jde to s tímto národem z kopce a to hodně rychle!
Nelze napsat o tazateli vhodné přirovnání, protože na nesmyslnou otázku se hledí jako na normál a na stejně nesmyslnou odpověď už funguje cenzura. Tak pak nevím...
Zdravím,
dvoutakty opravdu pouze na olej nejezdí. Moc se jim nechce jezdit ani na 1:1 s naftou. Směs benzin + 1:50 olej +10% nafty funguje dobře, ale chce to úpravu hodnot předstihu a jiné svíčky.
Dříve se běžně míchal benzin s olejem M6A M6AD), ael v poměrech 1:25 - 1:30. S příchodem M2T byl doporučený poměr 1:40, později dokonce 1:50.
Později se objevil TSF - menší kouřivost, lepší mazání. Dnes tuhle směs používá většinou ten, kdo dvoutakt provozuje často - není to tak finančně nákladné jako používání polosyntetiky nebo dokonce syntetiky - tu už používají hlavně ti, kteří mají dvoutakty jako veterány (tzn. že si je šetří). Ale pozor - míchací poměry pro tyto drahé (a kvalitní) oleje už jsou zcela jiné!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.