Nejste přihlášen/a.
Napadlo nás půjčit si karavan a jednou zkusit aspoň týden někde u vody na jižní Moravě. Máte nějaké tipy, kde je to v pohodě i pro malé děti? Je vůbec možné postavit ho někde mimo camp?
Doporučuji Pasohlávky zkraceno.cz/... krásný pohled na vápencové skály Pálavy, Mikulov. Možnost cykloturistiky - cyklo-jizni-morava.cz/...
Přesněji by poradila @ildika
Z míst mně známých je asi nejlepší to, co píše Jura. Na koupání tam jsou vhodné laguny; do nádrží bych nevlezla, tam je hrozně špinavá voda (hl. kvůli Svratce), ale třeba pro lodičky je to dobré, i panoráma je tam celkově krásné. Zajímavý je románský kostel sv. Linharta na ostrově (pozůstatek po zatopené obci Mušov). Tam se ale dostane nejlépe v zimě na bruslích. Každopádně, je potřeba počítat s tím, že je to hodně rušné místo. O něco méně rušné (a méně lukrativní, i když v létě tam bývá též hodně plno), je např. splav ve Cvrčovicích - hned za dědinou. Pod splavem je celkem mělká voda (děti se tam hodně koupou), jsou tam písčité pláže, je tam i kemp. Celý týden by se mi tam asi trávit nechtělo, ale to záleží na preferencích.
img.ct24.cz/... Pasohlávky - ostrovní kostel
petrmeduna.cz/... kdesekoupat.cz/... - Cvrčovice
Jinak mezi těmito dvěma obcemi je rozsáhlá soustava různých rybníků, sádků, náhonů apod., ale ke koupání to moc vhodné není (sinice).
-
Mimo kemp bych raději nikde nestanovala - v takových místech, kam se sjíždí více lidí, se obecně mohou různé pochybné existence. Anebo se utábořit někde opravdu opodál.
Wamp, to máte pravdu. Ale mám dojem, že je to osud všech obzvlášť pěkných míst (nejen) v naší vlastí - že v sezóně je to tam značně přelidněné. Já se proto do takových lokalit chodím koupat buď tak v dubnu-květnu (ale to není pro každého), anebo v létě chodím na místa, která nejsou ničím výjimečná. Tam je většinou klid. Tazatelka píše, že mají karavan - tak možná není nutné trávit celý týden jen na jednom místě a raději se podle potřeby a okolností přesouvat?
Kdysi jsme takhle karavanem s dětmi jeli.Zaparkovali jsme na parkovišti u Vranovské přehrady.Ale nešlo to déle.
Jinak,Vranov je překrásný.Koupání skvělé,průzračná voda a okolí také nádherné.
----
Potom jsme byli u Břeclavi,blízko Lednice.Autocamp Apollo.Bylo tam též hezky.Krásné prostředí,super koupání i pro děti.
----
Ještě...Brněnská přehrada.Tam jezdíváme pravidelně.Překrásné místo
---
Co se týče vašeho dotazu...Mimo camp Vám nedoporučuji z bezpečnostních důvodů.
Jedině snad někde na soukromém pozemku.
Mikulov,Valtice...Také nádherné.Ale tak pro degustátory vína.Pasohlávky,ty už nejsou co bývaly.Nedoporučuji.Je tam hlava na hlavě a běda,když zaprší ! Válíte se v loužích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.