Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Před časem jsem četl, že se při dovozu aut bude uznávat zahraniční STK, to znamená, že bude povinná jen evidenční kontrola při přihlášení. Jak to dopadlo? Už to platí, nebo od kdy to bude platit? Poraďte. Děkuji.
Zdravím,
dneska jsme absolvovali dovozovou STK. Nikdo nám neřekl, že není třeba. Jaký je vlastně rozdíl mezi normální a dovozovou? Nedostali jsme žádný protokol, musíme si pro něj zítra zajet. Něco jim k tomu chybělo nebo potřeboval víc času na vypsání, bůhví Měla jsem z toho docela obavy. Nikdy jsem nekupovala auto bez českých dokladů.
Už máme dovozovou STK hotovou Máte pravdu, že stanice technické kontroly chtějí vydělat, tak to dopředu neřeknou a je třeba se zeptat na evidenci vozidel.
Dobrý den. Podle toho co jsem před časem četl, pokud má auto platnou STK ze zahraničí, má ji uznat český stát. Měla by platit až do konce platnosti i u nás. Proto by měla stačit při dovozu evidenční kontrola, není potřeba kontrolovat technický stav. Nevím, kdo má vydat známku na SPZ. Proto se tu ptám. Jak radí satak, už by to mělo platit, ale dobrá je jeho poznámka o kocourkově. Pokud jde o Vaši dovozovou STK, myslím, že by Vám ji udělali klidně i třikrát, stačí třikrát zaplatit. Že možná není nutná, to Vám neřeknou. Je asi lepší se jít zeptat na úřad. Škoda, že to píšu až dnes, mohla jste se na to na STK zeptat, proč Vám dělají dovozovou STK zbytečně. Už je asi pozdě.
Zdravím,
možná blbá otázka, ale trochu v tom plavu... dočetl jsem se, že prý pro celou EU platí pouze první technická která je na 4 roky tím pádem všechny auta starší 4 let by na technickou měli jít, ale v zákoně jsem to nikde nenašel :/ a pokud tedy pro všechny auta stačí dovozová evidenční kontrola tak co emise? :O ano ne? :/
ten zákon ještě neprojednal parlament
hospodářský výbor se tím měl zabývat 28.3 ale odložili to na duben
pokud jde o uznávání TP u auta do 4 let, v zákoně to je
je to §40 zákona 56/2001 Sb.
ale psala vypatlaná právnická nula z ministerstva dopravy tak, aby tomu prostý občan porozuměšl až po několikátém přečtení
Ahoj, úplně čerstvá zkušenost. Dovezeno auto RV 2009 s platnou technickou + COC z Německa (dělanou teď týden zpátky). Po příjezdu k nám mi na STK v Praze tvrdí, že je nutné, aby auto absolvovalo kompletní STK + emise. Dovozní kontrola nestačí, protože je údajně auto "staré". Takže v těch našich zákonech aby se opravdu čert vyznal...
A.
ve skutečnosti je to tak, že MDCR prosadilo zákon s tím, že získá od všech členských států vzory aktuálně platných protokolů z jejich STK...vzory uloží na svůj web nebo je rozešle na všechna registrační místa která pak budou shodné dokumenty uznávat...sorry jako, protokol z STK belgického království ve vlámštině nepřeloží z této poradny nikdo...
Zákon je účinný od 1.10.2018 a MDCR mezitím zjistilo, žer EU nemá žádnou centrální databázi platných vzorů protokolů , takže není jasné, jaký protokol od kterého členského strátu je platný...vzory prostě nejsou-
já byl 2x v německu pro auto a jednou jsem mel modrý list a podruhé tři zelené listy...STK tam dělá TUV i DEKRA a každý vydává úplně jiné protokoly...
Takže ano, zákon je sice účinný ale když nevíme, co vlastně máme uznávat, logicky to uznávat nelze...
Na úřadu budete vyzváni k předložení úředního překladu dokumentu, protože úředním jazykem v čr je česština...pak ten naskenovaný dokument pošlou na Ministerstvo aby vzneslo dotaz členskému státu zda je tento protokol platný...řízení přeruší do doby než dorazí odpověď...kdo chce čekat az čeká, kdo necche čekat ten si udělá stk tady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.