Ahoj před měsícem sem byl na čištění klimatizace u bestdrive a byl i vyměněn kabinovy filtr za nový. Nějakou dobu byl klid ale ted to začalo . Po zapnuti klimatizace je v kabině cítit zapach a pochvilce zapach zmizí ale je stále cítit mirny závan smradu. Poradíte co s tim? Nejspíš bude zanesen výparník . A čištění ozonem je nejspíš neucine. Vuz SEAT LEON 5f 2015
Zkuste udělat dezinfekci sám. Já mám dobrou zkušenost i s těmi jednorázovými spreji, co se dají dovnitř auta, pustí se klimatizace, dá se vnitřní cirkulace vzduchu a nechá se to působit.
Obecně vzato je potřeba vzniku zápachu předcházet. Pokud používáte klimu furt, tak se na výparníku drží zkondenzovaná voda a plísně mají ideální podmínky pro život.Je potřeba občas jet bez klimy nebo klimu vypnoínat dříve, než dojedete do cíle.
Kabinový filtr dávat takový, co má aktivní uhlí, tím se část zápachu zachytí.
Jednorázový sprej už sem také použít ten je účinný tak na 14 dni jen provoní klimu. A na servis klimatizace dělali doplnění a čištění ozonem . Proces trval cca 45 min. Už nevím kde by mohl byt problém. Jediny co sem nezkusil byla aktivní pěna do výdechu .
Já bych prostě zajel na servis klimatizace znova a jinam. Bestdrive není zrovna záruka kvality.
tycoon*
Musíte koupit takový sprej, který má nejen vůni, ale i chemikálie zabíjející plísně. A klimatizace musí být během toho zapnuta na vnitřní okruh, přičemž poloautomatické a automatické klimatizace vnitřní okruh po určité době vypnou.
Ahoj tak v utery pojedu na jiný servis kde vyčistí komplet klimu výparník a cesty. Volal sem i do autorizovaného servisu tam jen poradily pokud to dela použít pěnu s hadicí vystříkat výparník a cesty .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.