Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prepis vozidla

Od: majklovka odpovědí: 6 změna:
Ahoj, chtela bych se zeptat - kupovala jsem v Prazskem autobazaru auto, kde mi bylo nabidnuto za poplatek 1600,- Kc, ze prepis vyridi za me, abych nemusela jet znovu do Prahy. To jsem odmitla. Volala jsem si na dopravak, ktery spada pod me trvale bydliste a tam mi bylo receno, ze od 1. cervna uz se muze vozidlo prepisovat kdekoliv po ČR, ze jen do 30. kvetna plati to, ze se musi prepisovat v miste bydliste nebo provozovny prodavajiciho.
Ja ted cekam, az mi od bazaru prijde maly a velky technicak spolu s plnou moci, abych si mohla dojet na evidencku a potom ho prepsat na sebe. Je mi jasny, ze to prijde treba az v polovine kvetna a proto me napadlo, co by se stalo, kdybych pockala do toho 1. cervna a zajela si tady k nam na dopravak a prepsala to tady?
Pani na telefonu mi rekla, ze ho musim prehlasit do 10 dnu od odhlaseni. Myslite, ze by se v tom nekdo hrabal? Ze to nekdo nekde kontroluje a jakmile ubehne 10 dnu od odhlaseni a vohidlo stale neni prihlasene na noveho majitele tak jsou tam pak nejake pokuty nebo jak se to resi?
Diky!
doplněno 03.05.17 08:54: Teda odhlaseni uz neexistuje, napsala jsem to spatne. Zkratka mi pani na telefonu rekla, ze jsem povinna vozidlo prihlasit na sebe do 10 dnu, ale od kdy se teda tech 10 dnu pocita? Od koupe? Vzdyt na technicaky a plnou moc muzu cekat treba mesic, ne? Zrovna ten bazar ma na webovkach napsano, ze nejdrive ceka az vyprsi 7 denni lhuta na vymenu vozidlo a az potom zacinaji resit papiry. Uplne na konci bylo psano, ze na doruceni dokumentu maji nejdele 30 dnu(?)
Takze opravdu nevim, od kdy se ta deseti denni lhuta zacina pocitat.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Snažíte si ušetřit cestu do Prahy, což je dobře, že počkáte do června. Nebude problém, že nemáte vozidlo přehlášeno na sebe do 10 dnů. Nekontrolují to.

10 dnů se počítá od koupě vozidla, tedy faktické změny vlastníka. Nikoliv tak, jak píše bazar.

Vy ale nemůžete s vozidlem vůbec jezdit, páč nemáte doklady k vozidlu. Až Vám přijdou papíry z bazaru, pak teprve můžete začnout jezdit.

doplněno 03.05.17 20:44:

Milá paní, když Vám v bazaru sdělí, že musíte sezdit jen v sukni, na internetu najdete, že můžete jezdit i v kalhotách, tak přesto budete tvrdit, že bazar říkal?

Podle zákona nesmíte jezdit bez dokladů, tedy malý techničák. Je to jen na Vás.

majklovka
hodnocení

Bylo mi receno, ze jezdit normalne muzu, ale ze u sebe musim mit kupnu smlouvu, ktera slouzi docasne misto TP. Potom, kdyz jsem si to zjistovala na netu, tak v nekterych forech bylo psano, ze kupni smlouva nestaci a nekde zase, ze jo, ze i maji zkusenost s kontrolou policii v dobe, kdy meli jen kupni smlouvu.

Mně bylo řečeno hooodně věccí a některé z nich jsou rady vyloženě škodlivé-trovna ta rada že lze jezdit jen na KS. BLBOST-lze jezdit jedině na benzín ,naftu, příp jejich eko alternativy,LPG a CNG nebo elektřinu (v autech!)Na nic jiného.Pokud jde ale o doklady pak je opět stanoveno že při řízení musí řidič mít nebo prokázat se -osobními doklady ŘP s opravněním na danou skupinu, TP-ORV, ZK ale KS mezi těmito doklady není. KS lze uzavřít i ústně-jak byste potom dokladovali ústní KS při silniční kontrole?!

xenofob
hodnocení

0x

Na kupní smlouvu se nejezdí, ale je to Vaše volba že kuujete auto bez dokladů...vše co údajně tvrdí bazar jsou lži a nesmysly, auto bez dokladů bych si nikdy nekoupil

ale vše je o dohodě, někdo kupuje auto s papíry a někdo auto bez papírů s tím že je nebude mít až 30 dnů, přesto jezdí a riskuje pokutu a trestné body...

10 dnů platí pro vás, počítá se od přechodu vlastnického práva...stát neví kdo komu prodal auto proto tereticky můžete na registr až v červnu

majkovka
hodnocení

Pospisili si a technicaky s plnou moci uz mam doma. Kdyz jsem technicaky prohlizela, tal jsem nasla ve velkym technicaku chybu - misto hatchback je psano kombi, coz neodpovida vozidlu. Kdyz jsem volala do acek, rekli mi, ze to do ted prochazelo technickyma i evidencni kontrolou bez problemu, a ze bych tim padem mela evidencni kontrolou projit taky v pohode.
Kdyz jsem kupovala prvni auto, tak mi na evidencce rekli, ze v technicaku mam uvedene ABS, ale ze na aute neni, takze jsem musela jet do Prahy na dopravak, aby mi tam to ABS skrtli a na evidencku jsem pak musela znovu a pak znovu do Prahy na prepis.
Je ale pravda, ze je to velky rozdil, jestlize je tam psano ABS, ktere tam neni a nebo jen rozdil v typu karoserie - nebo jak se tomu spravne rika. Ze by to treba resit nemuseli.

To jestli je v TP či ORV kombi,sedan či hatchback je jedno. Já mám dvě auta (pravé označení BERLINE) a v ORV sedan i když je to liftback,u malého pežotíka-5dv.hatchback je v ORV také sedan.(PS již nemám TP ale ORV)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]