Nejste přihlášen/a.
Zdravím,jaký je motor 1,4 tsi? Spotřeba atd...mám zájem o ten to motor v octavii 2 nebo 3...děkuji za zkušenosti
i v tom vlákně jsou další komentáře s konkrétními zkušenostmi... a stejně najdete převážně negativní...
Pokud někdo má problém, chce ho prostě rozmáznout. To dělá tak 90% lidí. No a když má zkušenost dobrou a chce pochválit, uvede to tak 10% lidí někde v koutku...
Např. tchýně má motor 1,4 16V 50kW ve fábii - stovky lidí uvádí, že toto je nejlepší z motorů škodovek... ona má problémy od počátku (nový vůz) - takže i když vám tu napíše 50 lidí pochvalné recenze, vy si můžete vybrat auto z "páteční"směny a všechno bude špatně...
Znám pár lidí s oktávkami - s ohledem na jejich problémy oktávku nechci - jedničková už je vylítaná, dvojkové z počátku poruchové, po r. 2007 už lepší, ale moooooc drahé na chudou výbavu.
Nechci vám radit špatně - já bych se díval po motoru 1,4 i 55kW ve francouzském autě. A to s měřidlem laku a servisákem s sebou.
děkuji,ale schaním spíš vlastní zkušenosti...četl jsem hodně o tom,ale zkušenost je zkušenost
I přes stejné marketingové označení je to v podstatě úplně jiný motor. Jiný materiál bloku, jiný rozměr válců, jiné písty, jiné ojnice, jiná klikovka, jiná hlava, jiný rozvodový mechanismus. Stejný je možná tak šroub na vypouštění oleje.
Motory 1,4 TSi mají podle zkušeností majitelů obrovský problém s konstrukcí napínaku rozvodového řetězu. Ten se dopíná jinak než je normální u jiných aut a tak se stává, že po delší odstávce je dopínání řetězu volné a hydraulický napínák zabere až po nastartování. Výrobce měnil systém rozvodů za jiný typ. U některých automobilek je řetěz napínán na volné straně řetězu napínákem se západkou, takže je řetěz stále napnut a nemůže přeskočit. Bohuže soudruzi z VW dali za řetěz takové nic a celý systém stojí za prd.
Tomuto motoru se vyhněte obloukem a máte pokoj. Motor FSi žerou 1-1,5 L oleje na 1000 km, což je malá katastrofa. Takže další šrot.
Není lepší, je to jen pozměněný nepodařený motor na základě poruch a jejich oprav. Na superbu3 motory FSI šíleným způsobem zakarbonovávají spalovací prostor a po 60000 km jde motor na GO. Výměna pístů za jiné, výměna ojnic atd. Pokud někdo prodává auto s dodatkem, že je motor po GO, je to právě ten šrot.
Člověk doufá, že nové motory budou fajn ale opak je pravdou. A ty palby za opravy . Najít dobrý typ nového motoru je asi nadlidský úkol.
Zdravim, mam Golfa 6 s 1.4 TSI, najeto 180tis km a lepší motor byl snad jen 1.8 T ve starých Audi. Než jsem ho vybral, stal jsem se vlastně odborníkem na TSI motory) Jede nádherně, spotřeba 6.5l a opravdu jezdím svižně a jak již bylo řečeno, jediný problém byl s tím řetězovým rozvodem. 99% aut už to má vyměněné a jiné problémy nejsou! Napínák i řetěz se montuje již jiný, upravený a dalších 100tiskm. nebude problém, je možné, že začně chrastit, no tak se za 10tis.Kč po 150tis.km vymění rozvody jako řemenové, nevim,co řešíte...
Tyto motory s nataženým řetězem nechrastí jako starý Favorit. Jednoduše se přestane zub trefovat do otvoru v řetězu a je vymalováno. Co bylo dříve nesmrtelné je dnes ohrožení motoru. To je celé.
Dobrý den. mám nabídku na seat alhambra 1,4 tsi 110 kw r.v. 2010 najeto 100tis.km. jaké má te zkušenosti s tímto motorem? jaký je rok výroby vaseho Golfu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.