Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor 1,4 tsi

Od: vandab* odpovědí: 23 změna:

Zdravím,jaký je motor 1,4 tsi? Spotřeba atd...mám zájem o ten to motor v octavii 2 nebo 3...děkuji za zkušenosti

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

tipcars.com/...

doplněno 02.05.17 20:55:

i v tom vlákně jsou další komentáře s konkrétními zkušenostmi... a stejně najdete převážně negativní...

Pokud někdo má problém, chce ho prostě rozmáznout. To dělá tak 90% lidí. No a když má zkušenost dobrou a chce pochválit, uvede to tak 10% lidí někde v koutku...

Např. tchýně má motor 1,4 16V 50kW ve fábii - stovky lidí uvádí, že toto je nejlepší z motorů škodovek... ona má problémy od počátku (nový vůz) - takže i když vám tu napíše 50 lidí pochvalné recenze, vy si můžete vybrat auto z "páteční"směny a všechno bude špatně...

doplněno 02.05.17 21:18:

Znám pár lidí s oktávkami - s ohledem na jejich problémy oktávku nechci - jedničková už je vylítaná, dvojkové z počátku poruchové, po r. 2007 už lepší, ale moooooc drahé na chudou výbavu.

Nechci vám radit špatně - já bych se díval po motoru 1,4 i 55kW ve francouzském autě. A to s měřidlem laku a servisákem s sebou.

vandab*
hodnocení

děkuji,ale schaním spíš vlastní zkušenosti...četl jsem hodně o tom,ale zkušenost je zkušenost

vandab*
hodnocení

asi máte pravdu.chci octavii 2 a moc nenajedu a tak se bojím nafty. Přemyslím o 1,6 tdi...ty tsi moc mechaniku nechválí

hodnocení

0x
V dalsich verzich po upgradu , hlavne s rozvody s remenem. Ten motor je uz OK.
Ale ty prvni verze a rozvody s retezem se nepovedly vubec u zadne TSI. Retez se vytahal po par tisic km , rachtal a casem preskocil. Ktomu zral olej jak olejnicka.
Kolega v praci 1,2tsi 24tisic km najeto a menil cely motor...
Jinak miliarda zkusenosti bez ruzovych bryli je na forum skodahome.

hodnocení

0x
Když 1,4 TSI, tak jedinně v Octavii III.
Nad dvojkovou Octavii v benzinu raději neuvažujte.
vandab*
hodnocení

Vždyť je to stejný motor ne?
Neni stejny.
Je inovovany.
Rozvody v remenu a vychytane , nezere tolik olej.
Octavia 2 1,4tsi prvni verze , natahuje se retez rozvodu , preskakuje retez rozvodu , zere olej. Vse spatne. Nove motory po par desitek tisic km ... Hodne detskych nemoci... Proto lidove ceny , to same 1,2 tsi a 1,8tsi.
tycoon*

I přes stejné marketingové označení je to v podstatě úplně jiný motor. Jiný materiál bloku, jiný rozměr válců, jiné písty, jiné ojnice, jiná klikovka, jiná hlava, jiný rozvodový mechanismus. Stejný je možná tak šroub na vypouštění oleje.

kohout00*

má určitá vylepšení aby nedocházelo k těm problémům s řetězem. Opravdu 1.4 TSI ve dvojkové octávce nebrat. Sice nemám zkušenost, ale jsem další člověk co na tento motor moc chvály neslyšel

vanad1*
hodnocení

0x

Motory 1,4 TSi mají podle zkušeností majitelů obrovský problém s konstrukcí napínaku rozvodového řetězu. Ten se dopíná jinak než je normální u jiných aut a tak se stává, že po delší odstávce je dopínání řetězu volné a hydraulický napínák zabere až po nastartování. Výrobce měnil systém rozvodů za jiný typ. U některých automobilek je řetěz napínán na volné straně řetězu napínákem se západkou, takže je řetěz stále napnut a nemůže přeskočit. Bohuže soudruzi z VW dali za řetěz takové nic a celý systém stojí za prd.

Tomuto motoru se vyhněte obloukem a máte pokoj. Motor FSi žerou 1-1,5 L oleje na 1000 km, což je malá katastrofa. Takže další šrot.

vandab*
Tak já už nevím asi půjdu do ty 1,6 TDI 77 kw i když moc nenajedu
Před časem se tady motor 1,6 TDI řešil. Pokud najedete málo km ročně, běžte k jinýmu autu. Jen sada 4 vstřikovačů stojí 45 000 Kč. Filtr DPF stojí stejný peníze.
Hledejte raději atmosférické benzin. Do roku 2011 jezdily i v BMW (řada 3,5,7) a Mercedesu (třídy C, E, S).
Nebo si kupte Octavii III a máte úplně po starostech. TSI je v ní spolehlivé.
vandab*
Jako že v Octavii 3 ten motor 1,4 TSI je jiný a lepší než v Octavii 2?
krtek6*

samozřejmě, že je lepší...prošel vývojem...tak jak vše

vanad1*

Není lepší, je to jen pozměněný nepodařený motor na základě poruch a jejich oprav. Na superbu3 motory FSI šíleným způsobem zakarbonovávají spalovací prostor a po 60000 km jde motor na GO. Výměna pístů za jiné, výměna ojnic atd. Pokud někdo prodává auto s dodatkem, že je motor po GO, je to právě ten šrot.

Člověk doufá, že nové motory budou fajn ale opak je pravdou. A ty palby za opravy . Najít dobrý typ nového motoru je asi nadlidský úkol.

asd1

Jeden z mála slušných je Ecoboost od Forda...

krtek6*
hodnocení

0x

ono záleží jaký je to modelový rok..pokud jsou to ty, kde byl už problém s řetězem vyřešen tak to je dobré...pokud to je ten starý je to propadák...zajímavé je pozorovat rozdílné názory napříčk koncernem. Třeba Leon 3 je na stejné urovni jak O3 a Leonisti si obě 1,4 si chválí...

mikis
hodnocení

0x

Zdravim, mam Golfa 6 s 1.4 TSI, najeto 180tis km a lepší motor byl snad jen 1.8 T ve starých Audi. Než jsem ho vybral, stal jsem se vlastně odborníkem na TSI motory:)) Jede nádherně, spotřeba 6.5l a opravdu jezdím svižně a jak již bylo řečeno, jediný problém byl s tím řetězovým rozvodem. 99% aut už to má vyměněné a jiné problémy nejsou! Napínák i řetěz se montuje již jiný, upravený a dalších 100tiskm. nebude problém, je možné, že začně chrastit, no tak se za 10tis.Kč po 150tis.km vymění rozvody jako řemenové, nevim,co řešíte...

jenda2*

Tyto motory s nataženým řetězem nechrastí jako starý Favorit. Jednoduše se přestane zub trefovat do otvoru v řetězu a je vymalováno. Co bylo dříve nesmrtelné je dnes ohrožení motoru. To je celé.

pissick1

Dobrý den. mám nabídku na seat alhambra 1,4 tsi 110 kw r.v. 2010 najeto 100tis.km. jaké má te zkušenosti s tímto motorem? jaký je rok výroby vaseho Golfu?

Nevím ale taková almara a se čtrníctistovkou byť se 110kW? to je šílenství ,do takového minimálně dvoulitr. Ale asi jsem v tomhle staromódní!

krtek66
hodnocení

0x

1,4 TSI v Octavii je dobrá volba...

jirimarks
hodnocení

0x
Dobrý den, je to vynikající motor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]