Nejste přihlášen/a.
ahoj, chtěla jsem poprosit zda někdo neví, zda je možné mít 2 zimní pneumatiky od jiné značky a 2 také od jiné?
Děkuji za odpověď.
Ano, ale musí být proti sobě - tedy dvě stejné vpředu a dvě stejné vzadu. Ty lepší pak na hnacích kolech (pokud to není čtyřkolka)
doplněno 04.11.09 18:03:Je pravda, že mé zkušenosti jsou přibližně jen desetileté a řídím se tím, co mi poradí servis a schválí technická.
Aniž bych chtěl jakkoliv napadat odpověď strejce, tak nás kdysi v autoškole učili, že lepší pneumatiky mají být vždy na přední nápravě bez ohledu jestlije hnaná, či nikoliv. Přední náprava přebírá větší zodpovědnost při manévrování, ale i při brždění. Taky při defektu předního kola je následná komplikace větší. A jak nám instruktor v autoškole říkal, nemožnost se rozjet při prokluzování kol je k zlosti, ale nemoci včas zastavit vede k průseru.
jenom jako doplněk:
o kvalitě psali kolegové nade mnou, já se zmíním o technickém průkazu vozidla, ve kterém jsou vypsány předepsané rozměry pneumatiky a případně rozměry pneu alternativní. Policajti sledují to, jestli máte pneu podle TP, už méně nebo vůbec, jestli jsou kvalitní...samozřejmě musí mít dostatečný vzorek ...
Ve skutečnosti policajti nekontrolují velikost vůbec, protože ta je uvedena pouze v technickém průkazu a ten u sebe nevozíte, takže by si to museli pamatovat. To je v podstatě vyloučeno a navíc mohou být rozdíly i mezi modelovými roky téhož vozu. Nemluvě rozměrech, které je možné si do TP nechat zapsat dodatečně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.