Nejste přihlášen/a.
Hezký den, řeším menší problém dělám uklid na chalupě a na půdě jsem našel cca 20 sundaných pneumatik, v místním sběrném dvoře mi řekli, že je neberou a v okolních pneuservisech je také nechtějí převzít,že mají naplněné nějaké limity,a že je odebírají jen při koupi a výměně na nové.
Kam tedy má běžný občan možnost dát sjeté pneu,když v okolních sběrných dvorech je přestali brát,ještě vloni je brali,kdo se prokázal trvalým bydlištěm.Děkuji za radu.
Chtěl jsem ti poradit Sběrný dvůr, u nás to normálně funguje. Myslím, že i v okolí najdeš sběrný dvůr, který ti je vezme. Nevzít je je od nich krátkozrakost, protože jinak obvykle skončí někde, kam nepatří - les, potok, černá skládka apod.
Na pneuservis zapomeň, ti za likvidaci platí, takže ti ji vezmou, když jim zaplatíš.
V 3 pneuservisech mi ani nenabídli možnost, že když jim zaplatím, že by je vzali v dvou mi říkali že mají na odběr nějaké limity omezené.
V sběrných dvorech mi řekli v okolí, že vyhláška obce jim zakázala odběr pneu a ani neberou např interiéry z aut,známemu takle odmítly vzít staré sedačky z auta s tím, že vozidlo mělo být ekologicky zlikvidováné a s ním i ty sedačky, jenže vozidlo je nadále provozováno a jen si sehnal nepotrhané sedačky na to zákon je krátky na takovou reálnou možnost...
Zkusím větší město jinak už nevím,do lesa je přeci nebudu dávat, nebo házet k zemědělcům jak ostatní...
no jenže problem je v tom, že většinou, když jsou sběrné dvory, tak vezmou jen od místních.. jedině pak zkusit ještě v mistě bydliště
V mém trvalém místě bydliště mi je právě odmítly vzít a u otce to samé,skuím větší město napsat na informační email a při kladné odpovědi je tam odvezu jinak nevím...
cituji-
existuje seznam povinných /... v oblasti zpětného odběru pneumatik. Např. na území Jihomoravského kraje to jsou firmy ZETOR TRACTORS, TRUCK TRADE, TASY, PNEU PLUS, ONIO, LIEBHERR-STAVEBNÍ STROJE CZ, CZ VEHA, CARLING, Berthold Brno, Autopneu Urban, ASKO KC a AKH pneu CZ. Ti jsou povinni odebírat od menších pneuservisů (čili prodejců) ojeté pneu a dál s nimi nakládají (= zpětný odběr). Pneu u nich můžou odevzdat taky spotřebitelé z ulice za poplatek cca 15 Kč za kus (pneumatika osobních aut), načež obdrží osvědčení o ekologické likvidaci.
U malých pneuservisů odběr funguje taky za poplatek cca 15 Kč, ale záleží na nich, kolik pneumatik přijmou. Pokud mají plno, odkazují zákazníky přímo na povinné odběratele.
Povinnost brát zdarma pneumatiky na tzv. sběrných dvorech není, protože funguje právě systém zpětného odběru.
Již zde někde bylo psáno že sběrné dvory u NEVYBÍRAJÍ staré pneu! Jsou stanovena místa zpětného odběru .Zde žel nemám,ale ve druhém PC bych mělmít seznam těchto míst pro celou ČR (Vytisknuljsem si jen kde mám své okresní město.Figurujítam nějaké pneuservisy,k nim servisy a tak prodejci jako je auto Kelly/konkrétně u nás v JH+ AR servisjeden pneuservis, tuším Máca a dalšíje asi agrozet)
Jednoduché řešení-pokud je v odběrných místech nevezmou zadarmo-hodím je do nebo ke konťiku
V tom má zase prsty EU. Dřív normálně pneu sběrné dvory odebíraly,stejně jako věci z aut(plasty atd..) Jejich moto je komplikovat lidem život za každou cenu. Já jako živnostník pneumatiky odevzdávám specializované firmě nebo ty lepší posílám na protektorování. To samé platí o dalších autosoučástách,za drahé peníze musím odevzdávat zase oné firmě.
Ty jako soukromá osoba by jsi s tím podle EU vůbec neměl přijít do styku,kapaliny,pneumatiky a autosoučástky by měl podle nich likvidovat jedině servis kam by jsi si měl dát opravit auto-proto už to většina sběrných dvorů nebere.
Proto doporučuji,pokiud neseženeš za rozumný peníze někoho kdo to vezme,naházet to ke vchodu před magistrát
fik: ...
...Proto doporučuji,pokiud neseženeš za rozumný peníze někoho kdo to vezme,naházet to ke vchodu před magistrát.
Ano,ten magistrát za to určitě může ! když hned na začátku píšete o prstech EU.Navíc tímto nabádáte k porušování vyhlášky/nebo zákonu? o nakládání s odpadem.
Ještě zkuste cementárnu - pokud v okolí máte.Byla doba kdy je brali,ale jak je to nyní nevím.Vozil jsem je do Mokré u Brna,ale to máte sakra daleko.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.