Nejste přihlášen/a.
Ahoj chci se zeptat na corse mam v lednu nove kotouče a desticky celou zimu v pohode ale ted.Zacalo jedno kolo pri brzdeni piskat..Kdyz seslapnu lehce piska kdyz vic nepiska vůbec.Chi se zeptat nez pojedu nekam do servisu apod.Nepomohl by koupit nejaky brzdovy cistic ve spreji a fouknout tim kotouč?.Když prši a je mokro tak to nepíská.
Píská zadní strana destičky, která se dotýká prasátka - kov na kov. Stačí máznout vazelínou nebo prostříknout sprejem, nejlépe grafitovým.
Příčina pískání se špatně hledá a ještě hůře odstraňuje. Většinou nepískají destičky, které mají na zadní straně nalepený "tlumicí" plech a pak destičky, které mají tvarovou pružinu, zasunutou do brzdového pístku.
Mazat zadní stranu destičky vazelínou nebo grafitovým sprejem sice někdy na okamžik pomůže, ale je to nesmyslné vzhledem k teplotám, kterých destička dosahuje. Lze použít speciální sprej na brzdy, který vysoké teploty snáší a dost často pískání zlikviduje nebo velmi omezí.
Ovšem již jsem se setkal i s případy, kdy žádná náhradní metoda nepomohla a k zamezení pískání bylo nutné vyměnit kotouče i destičky za jiné. Přitom doporučuji použít kotouče i destičky od stejného výrobce, ale ani to někdy nezaručí, že si brzdy alespoň občas nepísknou.
Pískání může způsobovat hodně věcí. Často se stává,že paradoxně čím kvalitnější brzdy,tím víc pískají. Je to materiálem destiček a hlavně jejich tvarem. Když má destička na kotouč 90° nebo velmi ostrý náběh,stává se že to píská. Pokud nepomůže razantní probrždění,tak se musí jedině desky vyndat,jejich náběžné hrany zkosit-stačí 15° a je po pískání.
Když prší-deska se´´namaže´´ vodou a pískání ustane,je tam jiný koeficient tření a deska nezačne rezonovat
může byt klidně nějaky bordel ve směsi, ktery si s kotoučem nerozumí.. s tím se asi nic dělat nedá.. neni vubec pravda, že když dám brzdy stejne značky tak nebudu mit problem.. davam kombinace odzkoušené a nikdy se mi nestalo, že by mi brzdy pískaly a musel jsem tam něco pilovat a mazat.. navíc ted už z vyroby to hodně desek má zkosené.
Ony to dělaj i origo brzdy z výroby. Před pár lety jsem dělal v jistém autorizáku,a když se chystala auta na prodej,v některých případech se dělo že to pískalo. Většinou pomohlo to pořádně probrzdit,ale někdy ani to ne a pak se musely právě desky pilovat. Pravda je že u těch aut kde už je to zkosené to píská jen zcela vyjímečně
Vtipné na tom je, že když si poslechneš většinu brzdících aut na rally, tak jim taky pískají brzdy a tam mají brzdy závodní (kvalitní).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.