Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jiný vzorek pneu na předni nápravě

Od: berivo® odpovědí: 10 změna:
Mám dotaz,mám sjetou pneu na přední nápravě, a znamy mi nabizi pneu ale s jiným vzorkem.rozměr je stejný. Mohu tam dát pneu z jiným vzorkem na přední nápravu nebo musím koupit 2.ks nových stejny vzorek pneu po jistotu.Nevím zda bych sehnal 1.ks pneu se stejným vzorkem. Chystam se na technickou,tak at nemám problém navíc. Auto je Felicie.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na jedné nápravě musíte pneu stejného rozměru, typu dezénu (letní, zimní, univerzální), konstrukce a výrobce. Pokud toto vše pneu od známého splňuje v kombinaci s tou druhou, z hlediska předpisů lze použít.

Ovšem prakticky i tohle je mesmysl, protože nikdy nevíte, ja se ta kombinace zachová v extrémní situaci (silné brždění, potřeba prudkého vyhnutí apod.) Takže doporučuji koupit 2 nové stejné pneu, ušetří vám to spoustu starostí.

doplněno 05.06.17 11:30:

@slavco31: Můžete říci, kterou vyhlášku? Nemohu to najít, potřeboval bych přesnější odkaz.

hodnocení

2x

Pokud je jiný pouze vzorek a všechno ostatní je stejné (rozměr, typ, výrobce, přibližné stáří, opotřebení...), lze na jedné nápravě takovou kombinaci použít. Ovšem bral bych to jen jako nouzovku, jízdní vlastnosti (třeba na mokru) určitě nebudou stejné.

mnd®
hodnocení

2x

V pátek jsem byl s jedním autem na technické.Pokud se budeme bavit o ,,vzorku,, pneu ,tak je to úplně jedno.Múžete použít pouze pneu co máte schváleno a zapsáno ve velkém TP.Poháněnej předek a vzadu každá pneu jiná vzorkem,ale schválená velikost a zapsaná v TP.Technik koukal do papírů a nenašel problém.Prošel jsem.Megan combi 08.

davidc
hodnocení

0x

Pravidlo je takové, že na jedné nápravě musí být stejné typy pneumatiky, takže ne nesmíš. Kup oboje stejné už jen z pohledu bezpečnosti. Víš jak nepředvídatelně může dojít k nehodě v případě jiných vlastností na obou pneumatikách a ještě k tomu určitě u předokolky. Neriskuj a kup oboje.

hodnocení

0x

Preštudujte si vyhlášku,tam to je presne vysvetlené a už len záleži na vašom rozhodnutí pre bezpečnosť.

anonym123*
hodnocení

0x

Děsí mě, co všechno se vymýšlí za kraviny, aby se ušetřilo pár stovek. Prostě kup na nápravu obě stejný, ideálně bys měl stejný všechny čtyři. To auto se bude při prudkym brždění, náledí, mokru atd. chovat úplně jinak, teoreticky vzato může dělat neplechu i při vyšší rychlosti na suchu, na hladším povrchu atd. Nedej bože, abys měl v tom autě už nějaký vůle (např. v řízení).

Až takhle někoho zabiješ, protože z důvodů výše zmíněných nezvládneš situaci (kterou ani třeba nemusíš zavinit ty), bude tě sakra mrzet, že jsi škudlil na bezpečnosti. A až to takhle napálíš do mě a já to přežiju, tak si mě nepřej. ;)

pneumatiky.cz/...

Lidi, neblbněte. Jiná pneu na každym kole, to jste takový socky? Pak nemáte na silnici co dělat! Uf...

hodnocení

Jen jsem ptal,zda je to možné, nehledám tady názory o morálce a o sockach,nemám problém koupit 2.nové pneu.

fik
hodnocení

0x

Na každé nápravě musí být stejné pneumatiky. Nejde to ze zákona,a i kdyby ne tak by to byl hazard se životem. Každá pneu má jiné vlastnosti,i když je to třeba letní a letní. Někde cápneš na mokru na brzdu,a auto se ti otočí do hodin.

Nedoporučuju ani co se týče náprav nějaké hard kombinace,třeba letní a zimní,každá náprava má úplně odlišné jízdní vlastnosti a může to skončit hodně blbě.

Z technický by jsi letěl jak namydlený blesk

hodnocení

0x

Nevím jak kdo ,možná při jízdě na hranici své a hranici možností auta mají rozdílné pne na nápravách vliv,Osobně jsem toto ještě nepozoroval a to jsem na kombinaci předek-zimní,zadek-letní v letních měsících najel hejno kiláků.Takže tvrzení zabiješ někoho díky jiným pneu mi přijd trošku mimo mísu.Dokonce jsem dle minulých podmínek takto absolvoval pár technických a vždy no problem!

Tazatel - na jedné nápravě se může použít kombinace dvou rozdílných pneu jen NOUZOVĚ na nouzové dojetí ,některá auta nemají dokonce (z těch co musí mít) plnohodnotné rezervní kolo.Navíc silně pochybuji že každý má dvě rezervy jednu se shodnou letní pneu a druhou s opět shodnou zimní pneuškou!

hodnocení

0x

Stejná pneumatika může mít jiný vzhled dezénu. Tak jak to napsali někteří zkušení poradci. Nebo vyfoťte označení pneumatik, pak je možno zodpovědně sdělit, zdali můžete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]