Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkouška těsnosti mezi kartery Jawa

Od: kohout00* odpovědí: 2 změna:

Zdravím, minulý týden jsem dovezl domů Mustanga (myšleno Jawu 50/23, ne Forda :-D ) a tak nějak bádám proč nechce táhnout. Vím je to fichtl, ale i na fichtla se mu moc nechce jet. Samozřejmě jsem zkontroloval čistotu výfuku, karburátoru, seřízení karburátoru, vyměnit gufera na klikovce, všemožný těsnění, svíčku vyměnit, zapalování čisté a seřízené, benzín krásně dotíká ale problém s výkonem jsem nevyřešil, tak mě napadá jedině těsnění mezi karterama. Existuje nějaká možnost jak těsnost zkontrolovat? Mě napadá jedině motor vyndat, sundat válec, postavit klikovkou nahoru a nalít do klikové skříně olej, popř. benzín a sledovat jestli mizí. Nebo máte nějaké jiné tipy čím by to mohlo být? Pokud by byla těsnost dobrá tak bych šel po ložiscích v kolech, ale bez zatížení se točí dobře, vůli nemají. Jinak klikovka i převodovka se točí volně, vůle v kroužkách je cca 0,3mm, hrana ve válci není. Děkuji předem za odpovědi

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

satak
hodnocení

0x
A tlak ve válci jsi měřil?Vůle kroužků v desetinách milimetrů nevypovídá nic o stavu těsnosti pístu a kroužků ve válci.
Měřidlo je buď nové digitální nebo staré zapisující na papírový graf...
kohout00*
hodnocení

Předtím jsem měl 21, což je ten stejný motor a dokázal jsem ji nastartovat rukou, a přesto jela dobře, tady u toho mustanga je to rukou problém, což by mohlo svědčit o tom že komprese je lepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma karter

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]