Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto začalo vibrovat ve vyšší rychlosti

Od: marek* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat co by se tak mohlo vydedukovat z popisu mé závady na autě než pojedu do servisu - auto 4 roky staré, v lednu nová zadná náprava, překontrolování přední, nové disky a totální geometrie. Dneska jsem při cestě z chaty "zapadl" na nezpevnění polňačce a po hodinovém. pokusu od vykopání auta ven apod. přijel známý který mě vytáhl. Auto celé od bahna a hned jsem ho umyl v myčce včetně podvozku. Jenže problém nastal když jsem jel domů a všiml jsem si že auto začne nad 90km vibrovat - do 80 ani náznak, od 80-90 naprosto těžko poznatelné vibrace a od 90 nahoru to poměrně dost třepe s volantem - auto jede rovně, nikam netáhne jenom se třepe volant a celé auto začne vibrovat - a na dálnici kolem 110 se kromě třepoucího se volantu se v něm začnou jakoby klepat - ale to pouze když mám volant naprosto rovně, stačí ho trošku pootočit jenom nepatrně a už to přestane. Dělá to i s vyšláplou spojkou a jakmile pustím plyn ( brzdění motorem) tak mám pocit, že se ty vibrace zvyšují. Přitom auto po chatu bez jediného problému.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hergott
hodnocení

0x

Mohlo upadnout zavazi s kola,zustat bahno zevnitr na disku,muze byt rozhozena geometrie,tim zacit.

hakasek
hodnocení

0x
Nejspíš máte ohlou poloosu. Závazi kol je poznat spíš v nižších rychlostech
Poloosa by byla znát hned od rozjezdu.

fik
hodnocení

0x

Mohl jsi odervat závaží na kole,tím bych začal. Náznaky odpovídají,čím vyšší rychlost,tím víc volant vibruje a kolem 90 se nevyváženost začíná projevovat.

Důkladně jsi vymyl disky? Ono kus bahna v disku dokáže svoje,stejně jako v zimě kus ledu

Druhá možnost je mechanický poškození,když si auto sedlo na břicho,mohl jsi na nápravě něco poškodit,nebo při pokusu o osvobození auta. Pokud nepomůže vyvážení,tak pak důkladná prohlídka a oprava poškozené součásti. Jestli máš na chatu takový terén,měl jsi spíš koupit offroad*ee*

asd1
hodnocení

0x

Tipuju bláto v kolech = špatné vyvážení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]