Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes jsem byl s autem v servisu a byl jsem upozorněn, že mám nejspíše závadu na čerpadle u chlazení ve fabii...
Dle vyjádření servisníhotechnika motor píše nějakou závadu ohledně chlazení, že by mohl mít motor problémy s chlazením a mluvil že může být špatné relátko a nebo někde překousnutý drát, ovšem žádná kontrolka se nerozbliká a teploměr ukazuje furt 90 co by ukazovat měl, teplota nelítá nahoru nebo dolu, můžete mi to někdo vysvětlit čeho se tedy závada může týkat?
To se musíte zeptat toho technika. Ale může být problém v čerpadle chlazení, ventilátoru chlazení, termostatu. Nejnovější auta mívají více okruhů chlazení, než bývalo kdysi zvykem, může tam být elektrické čerpadlo chlazení, které běží i po vypnutí motoru atd.
Teploměry moderních aut lžou, podle těch se nemůžete orientovat. Kontrolka chlazení začne blikat až když teplota chladicí kapaliny přesáhne cca 115°C. To už pak raději rychle vypněte motor.
Motory 1.2tsi maji dva okruhy chlazni.Klasiku na motor a druhy ,ktery chladi sani a turbo,pres elektricke cerpadlo.To mel technik namysli,na diagnostice videl zvysenou teplotu tohoto okruhu.Takze nebyl zkourenej,jak tady chytrak pise.
Chytrák to píše správně podle údajů uvedených v otázce. Chytrák nemůže za to, že technik (možná až tazatel) neumí řádně vyjádřit to, co je třeba. A jelikož chytrák nemá Fóbii TSI a nemůže detailně znát všechna auta na trhu, odpověděl obecně, snad trochu expresivně, ale není nutné ho proto ironicky napadat a titulovat chytrákem
Chytrák si dokonce dokonce i všiml, že ten pán v servisu byl. Čili něco není v přádku, když mu tam řekli nekonkrétní věci a nenabídli mu rovnou opravu.
A s tím chytrákem mi už dejte pokoj, nejsem na něj zvědavej a tady taky nikoho blbě netituluji.
Dobrý den, něco takového jsem také postřehl, ale jaksi už neřekl který okruh špatně popř vůbec chladí, když chcípnu motor tak čerpadlo ješte klasicky běží na dochlazení motoru, ale zatím jsem nikdy neměl problém že by motor špatně chladil předpokládám kdyby špatně chladil tak by tokontrolka ukázala... Jezdím každý týden delší trasu cca 30 km a na tuto vzdálenost by se již ukázal problém v chlazení?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.