Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalu se otevírá brzdič

Od: honza01* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den mám problém s předním brzdičem při brždění se mi brzdič u spolujezce pomalu otvírá a tím se mi více zakolo zahřívá. A mě zajímá co se s tím dá udělat nebo kde by mohla být chyba?Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Sice netuším, zda jde o brzdič na tramvaji nebo na lokomotivě, ale bude tam buď přidřený přímo pístek brzdiče nebo zarezlé vodící trny třmenu. Obojí vyžaduje demontáž brzdiče a opravu v dílně.

hodnocení

0x

sundej kolo sundej brzdič vyndej desky,vše očisti aby desky chodili volně

pak zkontroluj plovoucí šrouby,rozhejbat, vyndat,vyčistit lehce máznout

pak zkus zatlačit pístek pod prachovku můžeš stříknout kapku silikonovýho oleje

pokud pude dobře zatlačit je to v pořádku můžeš to vše složit dohromady

pokud nepude zatlačit,povol odvzdušnovák a zkus ho zatlačit pokud pude zatlačit vyměn brzdovou hadici

pokud nepude čeká tě repas brzdiče

co to je za auto?

honza01*
hodnocení

Už jsem to měl rozebrané brzdoví píst jde zatlačit. Je to Ford Mondeo 1.8 SCi 96kW

rv*
hodnocení

0x

Raději zkontroluj i ostatní kola. Mě se taky jedno víc zahřívalo a pak jsem zjistil, že to bylo to jediné kolo, které ještě brzdilo.

vanad1*
hodnocení

0x

Odmontujte celý brzdový třmen a pak z obou stran prsty stlačte brzdový píst. Musí jít celkem snadno zatlačit do třmenu. Podmínkou je právě odpojení od tlakové hadice. Pokud obě strany jdou snadno stlačit, pak může být problém ve vracení posilovače brzd. Každý posilovač má určenou délku tyčky, která tlačí na píst hlavního brzdového válce. Vůle je +-1 milimetr. Při instalaci opravné sady brzd se dovnitř do brzdiče musí dát těsnící kroužek správnou stranou ven. Když se obrátí, jde píst dovnitř špatně. To se právě zkouší stlačením prsty. Píst brzdového třmenu může být zkorodovaný nebo netěsní prachovka a pak není chod hladký, což způsobuje váznutí brzd.

Nezbývá než třmeny rozmontovat, vyčistit, popř. vyměnit zkorodovaný píst a vše složit a odvzdušnit. Hlavně dobře namazat silikonovou vazelínou. Ne olejem, který nedělá zrovna dobře pryžovým částím, i když snáší brzdovou kapalinu.

fik
hodnocení

0x

Měníš brzdovou kapalinu? Pokud vyloučíš závadu na brzdiči a na vedení,už zbývá jenom hlavní válec. Hnusná vodou nasáklá stará kapalina sežere těsnící kroužky ve válci a kousky těch kroužků tam všechno ucpou. Kapalina pod tlakem se tam prorve,ale jak má odtíkat zpět,už nemůže nebo jen pomalu,proto ti brzda vázne.

Kapalina se mění co dva roky. Každý rok se dělá kontrola brzd. Namažou se vodící čepy,zkontrolují se prachovky a pístek,zkontroluje se stav obložení a kotoučů

hodnocení

0x

Hliníkový mor - brzdový válec se dá repasovat, vydrží to tak rok-max.dva. Pro správné vyřešení by bylo třeba koupit kompletní NOVÝ brzdič - resp. oba do páru :(

Nicméně já sadu za 700,- na oba brzdiče koupil už podruhé - každý rok to nechám pročistit, zrepasovat... čekám na brzký konec vozu a nechci do toho dávat 8tisíc...

Ty brďo,Já to na xantii dělal za vlastnictví auta (8 let) jedenkrát při výměně destiček a pak 1x při výměně kotočů. Na zadních-nemoc xantií-šikmo sjeté destičky pak 1x .Ale nic mimo desky, kotouče a na zadních jsem musel ukroutit jednu trubku a pak se ukroutili šrouby držící obě poloviny třmenu .Pro zajímavost -sehnatelené jen v citroenu ks -cca200kč!atypický rozměr a pevnostní šroub. Vyřešeno převrtáním na větší šroub a jiný standartní závit pak všechny pevnostní šrouby za necelých 20kč!

Jinak třeba na fiatu polském a seatu ibiza jsem toto musel ,ne výměnu desek a kotoučů, dělat min 1xročně-vyčisti pístek (pod manžetou) očistit plochy desek a třmenů -plochy kde chodí desky ve třmenu.

Pro TAZATELE ! Jen skusmo jsem skusil youtube zde máte na výběr!

doplněno 27.04.17 21:41:

ještě malé dpplnění.vzpomněl jsem si jak mne pozlobil P405- několikrát jsem měl p.brzdy rozebrané a vyčistěně a stejně přibrzďovali-nakonec to byla stará nabobtnalá brzdová hadička.Vyměnila se a vše bylo OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]