Nejste přihlášen/a.
Tankuji výhradně Vervu diesel od Benziny, která při kontrolách vždy vychází jako nejkvalitnější. Podklady na to nemám, nechce se mi je hledat, takže to berte jako můj názor. Nicméně google by je jistě našel.
Spokojen jsem velice.
Startuji vždy se spojkou, bez spojky se s motorem roztáčí i převodovka a to je zbytečná zátěž.
Při prvním naftovém autě jsem tankoval na OMV seta diesel-vše OK i přes nejlevnější naftu,resp "biodiesel"(dle deklarace tenkrát 50:50 nafta a meřo či ro)Když druhé tk již jen Tank Ono -naftu obyč ,jinou ani neměli ,nebo u kauflandu RP zn Lando na který menší spotřeba a subjektivně lepší výkon.No a u třetího,je to CR takže jen obyč naftu u Ona a v zimě zimní VIF.No problém.
Po zkušenostech z dětství VŽDY se sešláplou spojkou!
Ročně najezdím tak 80-100tkm, takže tankuji takřka denně, máme firemní ShellCard, takže tankuji takřka výhradně u OMV - protože ji mám za barákem a ShellCard tam akceptují.
Každopádně jsem nezaregistroval nikdy žádný problém s palivem, nikdy jsem nepoužíval žádná aditiva a pod, ono je to spíše placebo, stejně jako tzv ,, prémiová paliva´´ Možná to někomu dělá dobře, ten pocit, že tam leje ,,něco lepšího´´ ale já mám auto jako pracovní prostředek, takže je pro mě důležité, aby jezdilo spolehlivě a dlouho - auto měním cca po 5 letech, to mívá tak 400-450tkm a jezdí dál a v pořádku. Takže předpokládám, že není jediný důvod řešit jiné palivo.
Co se týče startování - jedině se spojkou vyšlápnutou. Ostaně mnohá auta - třeba koncernovky bez vyšlápnuté spojky nenastartujete.
U nás obyčejně Verva Diesel od Benzíny. Když občas vyjedu do ciziny tak se vždy těším na Shell (u nás je chcíplý) nebo Aral, nepohrdnu ani BP.
Když jedu na jih (do Chorvatska) tak tomu říkám třaskavá směs - půl nádrže Vervy ve Velenicících, půl nádrže v Ebenu na A10 U Shellu. a dojedu až na místo (Istria - Chorvatsko)
Také záleží u čerpacích stanic na pravidelné odkalování, při manipulaci se stopy vody a vodních par do podzemních nádrží dostanou.Toto by mělo být prováděno 1 x ročně, většina provozovatelů na uvedené zapomíná.
Dále většina nádrží mladších 10 let má problém s hloukovou korozí, nádrže 7 mm a koroze i okolo 5 mm, inu šetřit se musí.
Při stáčení PHM se paliva rozvíří a tím i částečky vody se mohou dostat do sacího potrubí a k zákazníku. 1 x za 5 let by měla být každá nádrž vyčištěna, poté je zaručena solidní kvalita.
Tankuju naftu kdekoliv, když mám prázdnou nádrž. Za 8 let, co tohle auto mám, jsem nepoznal mezi naftou od různých čerpadel a nejrůznějších cen žádný rozdíl. Občas přileju pár litrů fritovacího oleje a ani to nepoznám. V létě, i v zimě strtuju bez problémů. Mám motor 2,5 TD, 22 let starý, po jedné střední opravě, najeto 360 000 km.
Startuju vždy se spojkou, jsem tak zvyklý. Nutné to není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.