Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starý přívěs a babetta

Od: pohanka* odpovědí: 16 změna:

Ahoj. Mám tu asi deset let starý větší přívěs a šlapací motorku po manželovi. Mám se pokusit to prodat, nebo rovnou odhlásit a sešrotovat? Nebo se dojít nejdříve zeptat na dopravní inspektorát? Ani nevím, jestli vyhrabu nějaké doklady k tomu. Tohle mě unavuje řešit. Díky motoristo.

doplněno 24.04.17 20:09:

Prý se tomu říká prokrastinace. Odsouvat nepříjemné věci.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nomad*
hodnocení

0x

Obojí by si jistě kupce našlo, je-li slušný stav. Samozřejmě za předpokladu, že prvně najdete doklady.

fik
hodnocení

0x

Pokud najdeš platný doklady tak prodat,dostaneš za to určitě víc než když to jen prostě vyhodíš

hodnocení

0x

Pohanko vše prodáte třeba přes bazoš atd.Co to je za přívěs, za auto,má reg. značku a tech. průkaz? Tam se prodávají i bez papíru za 3 000Kč a s papírama i za 5 a víc.Záleží hlavně na stavu. Vím to protože nějaký zháním:),jestli najdete papíry a bude vše v pořádku tak bych ho i koupil.Ta šlapací motorka je co?Stadion nebo babeta?Za ten stadion i za vrak se dá dostat 10 000Kč Babeta tak hodnotná nebude ale nic nevyhazovat

hodnocení

0x

Rozhodně ne na Dopravní inspektorát-tento již jako takový neexistuje.Pokud jsou dané věci ,zejména starý větší přívěs registrovány-pak řešit případné změny na dopravní odboru -evidenci vozidel Vašeho úřadu,tam kde je registrován.

xenofob
hodnocení

0x

jak po manželovi, to je z dědictví? Pokud ano, měl se vlek už před 10 lety převést na Vás...jde především o přísdlušný evidenční úkon

a co se chcete zeptat na tom úřadu? Zda prodat nebo sešrotovat? Tam je nějaká "MILÁ SALLY"?

Bylo by vhodné napsat nějaké základní údaje, když se ptáte, i po 10 letexh bych si pamatoval zda jsem něco zdědil nebo jinak získal , zda jsem to přepsal na sebe a zda to má doklady a značku...

pohanka*
hodnocení

Jo, jo, prošlo to dědictvím.

A máte pravdu, to je blbej dotaz. Musím si udělat doma pořádek a vše najít. To za mne nikdo neudělá.

Přívěs poznávačku má, na Babettě jsem značku nenašla.

Děkuji všem.

adi*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Sešrotovat je určitě škoda. Možná bych koupil přívěs i motorku, ale nejdřív bych to musel vidět. Napište odkud jste a jak moc to spěchá.

S pozdravem motorista adi

pohanka*
hodnocení

Babetta je pěkná /si myslím/.

Přívěs má špatná kola - vyfouklá - zpuchřelá, i špatnou elektriku, stojí venku. Ale plechy jsou pozink, tak jsou dobré.

Trať Běchovice - Český Brod, napíšu případně e-mail a ještě se podívám na ty papíry. Nepospíchám samozřejmě.

adi*

To je dobré, pošlete e-mail.

Děkuji adi

adi já byl první:) babetu si vemte, vozík nechte mě*bum*Ale vážně jestli má vozík v pořádku papíry a nosnost víc jak 500kg tak bych ho koupil i ve špatném stavu

doplněno 25.04.17 22:52:

danysy s těma papírama na babetu nevim,nevim? Měli jsme v rodině dvě 210sítky a obě měli kartičku. Ale ona se dá koupit a údaje dopsat třeba tu : shop.jawacz-dily.cz/...

pohanka*
hodnocení

Nejste registrován tak musím sem - jirenska@centrum.cz

Vozík je větší.

danys*
hodnocení

0x

Pokud je babeta pěkná, tak za ní 5-6 tisíc dostanete, papíry to nikdy nemělo, takže je ani nemůžete mít. a přívěs za auto ve stavu jak popisujete, s doklady max. 3 tisíce. (hrubý odhad).

doplněno 25.04.17 23:01: Ta kartička se nechá koupit v každém druhem motokramku za 50 Kč a je stejně k ničemu. Nechá se udělat pojistka pouze na VIN!
Detaily,že se některý babety jeden čas i registrovaly, měly SPZ když to majitel jo chtěl,je zbytečný se tady dohadovat,kdyz tazatelka k tomu stejně nic nemá
doplněno 25.04.17 23:07: Nějakou cenu to ma,doporučuju dat na aukro,bazos apod.
Nedávno jsem kupoval z nostalgie pionýra s TP od mladyho floutka. Když byl problém s přepisem,jelikož byl napsán na zemřelého pána a já to musel řešit s jeho manželkou,tak se docela divila,ze mi to floutek prodal za 8 tisíc, když si to u ni vybrecel zadarmo.

pohanka*
hodnocení

Jo takhle. Já jsem z toho právě byla špatná, že k té Babettě nic nemám. Nemá žádné číslo na sobě.

Podívala jsem na obrázky, vypadá to asi jako na č. 210, není to stadion.

bate

danys: Babetta papíry samozřejmě má. Má to TECHNICKÉ OSVĚDČENÍ které nahrazuje velký TP a VÝPIS TECHNICKÉHO OSVĚDČENÍ který nahrazuje malý TP. Mám Babettu koupenou v roce 1997 a tyto papíry k ní mám. SPZ Babetta mít nemusí.

poradte.cz/...

doplněno 25.04.17 23:42:

danys: Ta kartička (VÝPIS TECHNICKÉHO OSVĚDČENÍ) určitě není k ničemu. Bez toho se nesmí s Babettou jezdit. Policie to může při případné silniční kontrole vyžadovat předložit.

danys*
U starých babet žádný výpis co pisete nebyl. Pouze kartička jak u stadiona a to není žádný doklad
Ale věřím, ze novější babety to měly
pohanka*
hodnocení

Tohle bude tedy novější Babetta a pozeptám se syna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]