Nejste přihlášen/a.
V případě, že pojedete do Rakouska a provedete tyto přestupky, tak nejen policisté, ale i stacionárlní radar změří, ofotí, předá k dalšímu řízení, později přijde složenka na 60 EUR / vše v rámci EU / a pokud nezaplatíte do 14 dnů automaticky to jde dalšího řízení a je menší příplatek 5 tisíc EUR a 60 původních. Mám dojem, že rakušáci si s mistry a piloty volantů solidně poradí.
Rakouský policista mi ještě doplnil, tam u vás v Česku jsou trochu problémy, ale pokud při případné další návštěvě počítač upozorní celníka, neb policejní vůz, tak je vozidlo neplatiče zabaveno, prodáno ve dražbě pokuta, neb část zaplacena a případný zbytek opět vymáhán. Je pravda, že nejsme dravci tel. číslo taxi, aby se mohl přepravit dále mu předáme.
bambulo, ale proč spoustu řidičů, kteří ví jak na to, nezaplatí do Rakouska nic a nemají problém. Páč když víte, tak umíte.
Když po Vás budu rozsudek nějakého případu, tak máte něco?
"...proč spoustu řidičů, kteří ví jak na to, nezaplatí do Rakouska nic a nemají problém"
No problém možná nemají, ale jen do té doby než do Austrie vjedou podruhé, hm. Totéž Dojčland.
Už aby to v Čechistánu bylo taky.
kapriku, co když si vymění značky? Jak ho najdou příště? To je osvědčený postup, jak se vyhnout sankcím. Na některé čechy jsou i rakušáci slabý.
Poslední dobou (pár měsíců zpět) chodí ve velkém pokuty z Rakouska, Itálie atd. a to i za překročení rychlosti o 2km/h.
Jejich orgány začínají zasílat pokuty klidně i na 10Euro. Platí zde také objektivní odpovědnost provozovatele, kterého mají ztotožného.
Takže já bych tam raději nejezdil vůbec, protože následná kontrola klidně za pár let i v jiném autě, může být krajně nemilá.
Milane jsem z pohraničí, kde spousty lidí jezdí každý den makat do Rakouska. A oni jsou opravdu vysazeni na čechy, poláky, slováky, atd...
Při zastavení vozidla vyžadují doklady od všech a pokud má někdo neuhrazenou pokutu klidně i jako provozovatel, tak ho nepustí, dokud nezaplatí. Klidně mu seberou jeho osobní věci. Telefon atd.. V případě, že je na místě se svým vozidlem, tak i to. Já jsem minulý rok vezl přes hranice 300euro, protože by kamarád jinak neodjel.Stál na rakouské straně cca 1000m od hranice a byl bezmocný.
A změna je, že posledních pár měsíců začínají řešit i pokuty za 10euro. To dříve nebylo. Vím to od kamarádů a známých a je toho i plný internet, stačí si dát do googlu případy z 2017, kdy se spousty lidí diví.
Z nich si nikdo nedovolí nezaplatit takovou pokutu, protože 100% ví, že je dostihne.
Zurück
andělíčku, máte nějaké podložené info, že ztotožnili provozovatele, dali mu pokutu příště v jiném vozidle? Nebo to máte jen z doslechu?
Tak v Německu jsou pokuty evidované i na provozovatele a protože Němci sice kontrolují málo, ale zase při kontrole obvykle lustrují osoby ve vozidle, není problém, aby si "pokutového" dlužníka z auta vytáhli a konali dále. Setkal jsem se s jedním takovým případem a kdyby býval dlužník nezaplatil, čekalo ho 30 dní vězení.
satame, pochopil jsem Vás dobře, že v Německu pojedu jako spolujezdec, zastaví nás policie, "zase při kontrole obvykle lustrují osoby ve vozidle" zjistí, že kdysi se služebním vozidlem, které je napsáno na mne, nějaký řidič spáchal přestupek, tak mne zajistí, do doby, nežli uhradím sankci na místě?
Jak to ale udělají, když je jako provozovatel uvedena firma?
Jak rád budu od Vás poučen, jak to probíhá v Německu.
Děkuji
Milane ženete to do extrému, u firmy asi nijak. Už jsem četl, že běžně čechy tahají z auta a vysvlékají je do spodního prádla na dálnici mezi auty se samopalem u hlavy. Jsou na nás vysazení, pár článků už proběhlo a myslím si, že ani stížnosti přes ministerstvo zahraničí moc nepomohly.
já se snažím dopátrat skutečnosti, zatím vždy vyprávění, že to někdo říkal. Dostáváme se jinam, nežli byl dotaz. Vůbec nekomentuji vaš text, páč nic o tom nevím, kdo co provedl a proč to tak bylo.
Jen tvrdím, že když víte jak, tak se sankci vyhnete a z ciziny pokutu platit nemusíte, nic se nestane.
Pochopil jste to velmi dobře a jak to probíhá v Německu jsem vám v mém příspěvku řekl. Ještě máte nějaký superchytrý dotaz?
satame, jasně že mám ještě dotaz, který jsem již napsal:
Jak to ale udělají, když je jako provozovatel uvedena firma?
zdali tyto informace máte něčím podložené, nebo to je jen z doslechu.
Děkuji
Vás uráží, že se Vás ptám na poučení? To jsem opravdu nechtěl, nemám zájem nikoho urážet svým dotazem, stejně jako Vy mne určitě nechcete urážet textem superchytrý dotaz?.
Jelikož neznám předpisy v cizích zemích vyptávám se, abych byl chytřejší. Třeba když přijede řidič, který jezdí euro, tak se ptám na řízení v pantoflích, kde je za to sankce. Ještě žádný šofér mi nesdělil, že za to dostal pokutu, jen říkají, že to jejich kolega říkal, ale oni jezdí v pantoflích, nebo bosi stále. Pak mne napadá, že je to jen výmysl, dostal pokutu za něco jiného a sváděl to na pantofle.
Proto se Vás stále vyptávám, abych věděl, co nevím.
přeji hezký den.
satame, asi fakt špatně chápu, Vy se mne zeptáte, jesli mám ještě otázku, já sdělím ano, tu co jsem položil a VY mi sdělíte že Vás můj styl dotazu uráží. Omlouvám se, to jsem něchtěl. Takže se již nebudu ptát, když Vás to obtěžuje.
aaa3, pokud Vás nezastavili hned, již nedokážou, že jste to řídil Vy.
Takže pokuta nepřijde.
Přestupek musí být řádně zdokumentován, což se určitě nestalo.
Není možné, aby kdokoliv stíhal někoho za přestupek, o kterém nikdo neví.
Přestupek se stal a tedy by se jím měli ze zákona zabývat nebo ho předat k dořešení Policii ČR.
Pravda, Policii předává MP jen trestné činy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.