Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dnesk jsem jel do práce a uvnitř auta cítím naftu, otevřu kapotu a z boku motoru vidím cákat naftu (asi 100km mi sežralo 1/4 nadrže. zkusim připojit video odkud přesně cáká, na foto je to tak orientačně. asi před 3 dny mi začala docela razantně ubývat chladící kapalina, z max na min jsem se dostal taky cca po 150km, může to mít souvislost? Na semaforech jsem si všiml že se od kapoty kouří, i po dojezdu když jsem jí otevřel, poradíte mi někdo kde by mohl být problém?
Golf 1.9 TDi, 74 Kw PD 2003
Já měl na Fabii ruplej chladič v místě, kdy byly žebírka věkem a jízdou trošku zdeformovaná.
Díky moc, byla to hadice, chladící kapalina s tím tedy asi nesouvisí, někde v článcích jsem četl že výkyvy (u mě cca 70° při jízde z kopce bez plynu a 100 při jízdě do kopce během třeba minuty) víceméně vylučují vnější netěsnosti, mohla by to být často zminovaná vodní pumpa?
Jsem amatér a kapalinu jsem neřešil, resp jezdil, doléval a sledoval jestli pořád a jak moc ubývá, poslední cca 2-3 dny
Výkyvy teploty = termostat. Ověříš rukoměrem - za studena do ohřátí motoru musí být hadice z termostatu do chladiče studená, po ohřátí = otevření termostatu se hadice ohřeje. Nejspíš ho máš zaseklý v otevřené poloze.
Vodní pumpa se projevuje např. špatným topením a zároveň přehříváním motoru (např. vrtule se protáčí na hřídeli = špatný oběh vody)
Spotřeba vody - buď teče ven, nebo jí sežere motor např. přes těsnění pod hlavou nebo ruplou hlavu/ blok. Oboje má svoje projevy - ven to kvete barevným vodním kamenem, do motoru = je často voda v oleji, bublinky v kapalině atd.
Řešit co nejdřív než to doj...š.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.