Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba pojistky, auto se bude rušit

Od: postup odpovědí: 2 změna:

Počátkem ledna jsem měl v noci na neposypané zledovatělé vozovce havarii. Zrušení Felicie kombi rv 2000 - čelní náraz přímo proti řidiči, strom. Po uzdravení (ruka) jsem sháněl opravu (rovnací stolice). Odhad opravy je min. 50000 Kč. Protože je to nad mé možnosti, chci koupit stejné auto a proto mám tento dotaz:

Za jakých podmínek mohu auto zrušit, t.j. odhlásit z provozu a zrušit zákonnou pojistku, když chci veškeré díly z vozu použít: hnací agregát spolu s elektronikou, akumulátor,filtr a veškeré zařízení kabiny PROSTĚ, do šrotu by šla pouze holá karoserie bez skel, dveří, nádrže nápravnic a kol atp.Auto je nepojízdné (utržený agregát, demolované chladiče).

Dodávám, že auto je dosud přihlášeno a zákonná pojistka se platí.

Děkuji moc, JosefP

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Josefe, každý týden je to tu do podrobna rozepsané. Vozidlo vyřaDte podle zákona 56/2001 o zániku využití vozidla. Vyřadí ho z evidence a vozidlo Vám zůstane. Podrobnosti zašlu v přílohách, stačí se ozvat.

Milan

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

karoserii musíte odevzdat k ekolikvidaci, s dokladem pak felicii trvale vyřadit...zánik účelu není fyzickým zánikem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]